Bronzen plak voor judoka Silvan Bulthuis in Malaga

Silvan tweede van rechts

Geplaatst: maandag 23 mei 2022 om 17:20 | Views: 3090

OUDE PEKELA / MALAGA- Afgelopen donderdag vertrok Silvan met zijn coach Marcel Joling en medejudoka’s van Judo 53˚ Noord (voorheen Judoschool Veendam) naar het Spaanse Malaga. Daar mocht hij meedoen aan de Junior European Cup. Ondanks een armblessure lukte het Silvan de halve finale te bereiken en uiteindelijk het brons te winnen!

Silvan met coach Marcel Jolig van Judo 53° Noord in Veendam

Begin april moest hij een wedstrijd in Lignano/Italië, waarvoor hij door de Judo Bond was geselecteerd, laten schieten door een positieve test.

Zondag was Silvan aan de beurt in de klasse -100 kg. Hij begon de wedstrijd met een armblessure, maar wist toch in zijn poule te winnen van een Roemeen en een Spanjaard. Vervolgens verloor hij in de halve finale van de uiteindelijke kampioen uit Duitsland en kwam hierdoor om het brons tegenover een Japanner te staan. Silvan wist eerst een Waza-ari (half punt) te scoren, waarna hij na zo’n 2˝ minuut een prachtige ippon (vol punt = tegenstander op de rug) te scoren. Hiermee kwam hij op het podium en kreeg hij een mooie bronzen medaille omgehangen.

Silvan zijn volgende toernooi is het erg zware toernooi in Graz/Oostenrijk in het weekend van 4 en 5 juni, waar hij met een selectie van Judo Bond Nederland naartoe gaat.