Gert Wiersma uit Nieuwe Pekela kan er toch écht over meepraten. Vorig jaar besloot hij om te stoppen met zijn landelijk bekende hondenschool ’t HOS (“Ik was toe aan compleet iets anders”)  om zich vervolgens op begrafenissen en crematies te storten. Klik hier en treed binnen bij Gert Wiersma Uitvaartverzorging aan het Dwarsdiep in Nieuwe Pekela. >>

" />

PrachtigPekela bezoekt Gert Wiersma Uitvaartverzorging

Geplaatst: vrijdag 26 juni 2009 om 20:40 | Views: 737025

Van succesvol hondentrainer tot beginnend uitvaartondernemer. Het klinkt onwaarschijnlijk, maar de 50-jarige Gert Wiersma uit Nieuwe Pekela kan er toch écht over meepraten. Vorig jaar besloot hij om te stoppen met zijn landelijk bekende hondenschool ’t HOS (“Ik was toe aan compleet iets anders”)  om zich vervolgens op begrafenissen en crematies te storten. Klik hier en treed binnen bij Gert Wiersma Uitvaartverzorging aan het Dwarsdiep in Nieuwe Pekela.

Bedrijf:
Gert Wiersma Uitvaartverzorging
Dwarsdiep 1
Nieuwe Pekela
0597-645025
06-10626723
www.gertwiersma.nl

De eigenaar:
Gert Wiersma (50): “Ik ben geboren en getogen in Putten. Via Utrecht, Hasselt, Zwolle, Bussum, Almere en Westerlee ben ik uiteindelijk in 1997 in Boven Pekela terechtgekomen.”

De eigenaar aan het woord:

Succesvolle hondenschool
“Na mijn HBO-opleiding in Utrecht ben ik enkele jaren werkzaam geweest in het volwassenenonderwijs. Vanuit het onderwijs ben ik overgestapt naar een managementfunctie. Tien jaar lang heb ik op verschillende plekken gewerkt in de zakelijke dienstverlening. In 1997 heb ik het roer omgegooid. Samen met mijn vrouw Karen Koomans ben ik aan het Dwarsdiep hondenschool en adviescentrum ’t HOS begonnen. Al snel werd dat een groot succes. Mensen kwamen van heinde en verre om hier hun hond te trainen via de zogeheten clickermethode. Op het laatst hadden we zo’n 300 klanten per jaar en mochten we ons de grootste hondenschool van noordoost Nederland noemen.”

Overlijden ouders
“Na twaalf jaar hondenschool ontstond wederom de wens om iets compleet anders te gaan doen. Vraag niet waarom, maar de uitvaartbranche leek me wel wat. In 2006 kwamen de zaken plotseling in een stroomversnelling. Eerst overleed mijn vader, later mijn moeder. Hun sterfproces heb ik van heel dichtbij mogen meemaken. Het heeft met het laatste zetje gegeven om definitief met de hondenschool te stoppen en de uitvaartbranche in te gaan.”

Werkhouding
“In Zwolle heb ik een jaar lang een opleiding gevolgd tot uitvaartondernemer. Tijdens mijn praktijkstages begon me al snel iets op te vallen. Bij veel uitvaarten wordt weinig rekening gehouden met de wensen van de overledene en de familie. Dit gebeurt niet uit onwil, maar omdat veel uitvaartondernemers vasthouden aan ingesleten tradities.  ‘Dat moet ook anders kunnen,’ was mijn gedachte. De gedachte is inmiddels een werkhouding geworden. Bij de uitvaart probeer ik de nabestaanden zoveel mogelijk te betrekken, waardoor een passend en persoonlijk afscheid ontstaat.”

Afscheidkamer
“Als iemand overlijdt dan wordt hij vaak opgebaard in huis. Maar niet iedereen heeft daar de ruimte of mogelijkheid voor. Een kil, steriel  en onpersoonlijk rouwcentrum is dan het alternatief. Verschrikkelijk vind ik dat. Je kunt er alleen op vaste tijden of afspraak terecht en mensen voelen zich meestal niet op hun gemak. Aan het Dwarsdiep heb ik daarom een speciale afscheidkamer ingericht: een huiselijke ruimte waar nabestaanden ongestoord bij hun dierbare kunnen zijn. Hoe vaak en hoe lang ze dat ook maar willen.”

Inzichtelijke prijs
“Als uitvaartondernemer regel ik alles wat tussen afleggen en begraven zit. En ik doe dat voor een inzichtelijke en eerlijke prijs. Want ook dat kan anders, vind ik. Waarom zou een begrafenis of crematie 10-duizend euro moeten kosten als het ook voor 2500 euro kan? Dat bedrag noem ik overigens niet zomaar. Ik vind dat je iemand voor 2500 euro echt een waardig afscheid kunt geven. Veel collega’s zullen daar anders over denken, maar goed ik doe het dan ook anders.... ”

Wat is er zo prachtig aan Pekela?
“Aan het Dwarsdiep is het heerlijk landelijk en rustig wonen. En het is een prima plek  voor een uitvaartondernemer…”

Stemmen tellen....

Eerder verschenen:

Scouting Pekela met bijna 150 leden naar Noordelijk Pinkster Kamp in Marnewaard
Acantus wil 24 energiezuinige appartementen bouwen aan Feiko Clockstraat
Acantus bouwt 20 woningen aan de Lindenlaan in Nieuwe Pekela
Grote opkomst bij voorlichting over cybercrime aan senioren in Oude Pekela
Festival de Verbinding brengt Oekraïners en Nederlanders in Oude Pekela samen
Huwelijksceremonie op vrijdagmiddag het duurst in Pekela
Volle bak bij start van Thuus in Nij Pekel
Gronings Vuur met 'Alda' bij Siep&Co - bestel nu kaarten!
Filmkwartet wil Pekela beter op de kaart zetten
Rolien Schrik uit Nieuwe Pekela wint bruggenschilderwedstrijd
Magisch Sprookjesbos in Pekela: Een betoverend avontuur voor kinderen
24 mei: Open huis Kral Staete in Oude Peklea
25 mei: Rommelmarkt op Zuidwendingerweg (ventweg) Nieuwe Pekela
Lokaal muzikaal/theater/dans-talent gezocht voor Moonlightwalk Veendam
Leerlingen Hendrik Wester serveren gezonde lunch op school
Feestelijke opening nieuwe Pizzeria & Grillroom Cevdet in centrum Oude Pekela
Hans Nitters uit Nieuwe Pekela wint 36e open NK Kaaibakken
22 mei: Muziekvitaminen in MFC de Binding Oude Pekela
Geslaagde bloemenactie voor restauratie klok Lutherse Kerk
Informatiebijeenkomsten over toekomst van het Pekelder Hoofddiep

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk.

sae3de13uh9c9f3fec1olqma10