Fyzigo viert 10-jarig bestaan

Geplaatst: zondag 4 februari 2024 om 14:35 | Views: 7491

PEKELA - En opeens zijn we alweer 10 jaar 🥳🍾🥂🎂. En niet alleen is Fyzigo 10 jaar, ook Rita, Sanne en Gertjan zijn 10 jaar werkzaam voor Fyzigo. Alle reden voor een ‘bescheiden’ feestje samen met onze medewerkers, collega’s van gezondheidscentrum Het Dokhuis en onze cliënten. Natuurlijk hebben we onze drie jubilarissen vandaag in het zonnetje gezet, maar ook Alex werd verrast met nieuwe jasjes voor het hele team en … van het hele team…..hoe bijzonder 🥰

Fyzigo is ontstaan uit een afsplitsing van de toenmalige fysiotherapie maatschap Hof-Hüsken, Heukers en Ottens en een samenvoeging met de fysiotherapie maatschap aan de Raadhuislaan, van Mans Siegers, Ans de Vries en Mina Wit. Dit naar aanleiding van de plannen voor het nieuwe gezondheidscentrum Het Dokhuis in Oude Pekela, wat inmiddels alweer bijna 8 jaar een feit is. 6 van de 8 therapeuten die toen werkzaam waren in Oude Pekela zijn verder gegaan onder de noemer Fyzigo. Ook Rita onze praktijkassistente maakte de overstap. Eerst tijdelijk in De Molenhof en later dus in een nieuwe moderne praktijk in Het Dokhuis. Het doel om alle therapeuten in Oude Pekela gezamenlijk onder 1 dak te krijgen was helaas slechts ten dele gelukt. De praktijk met Alex Heukers en Totie Hof-Hüsken werd immers kort na de splitsing overgenomen door Prenger Hoekman uit Winschoten.

Fyzigo groeide de afgelopen 10 jaar gestaag uit naar de specialistische praktijk die het nu is. Met de uitbreiding van enkele kamers in Het Dokhuis en de start van een nieuwe locatie in Nieuwe Pekela 5 jaar geleden, kreeg Fyzigo zijn huidige omvang. Maar de grootste groei zat hem in de kennis van de medewerkers van Fyzigo. Van geen Master opgeleide fysiotherapie specialisten in 2014 heeft Fyzigo inmiddels 4 fysiotherapie specialisten (manuele therapie 2x, kinderfysiotherapie en geriatriefysiotherapie) en er zijn nog 3 therapeuten met een Master specialisatie bezig in de kinderfysiotherapie, manuele therapie en de oncologie fysiotherapie. Daar zal het niet bij blijven aangezien elke therapeut bij Fyzigo de kans krijgt een 3 jarige Master specialisatie te doen. Bij fyzigo is iedere medewerker continue bezig met bij en nascholing.

De samenstelling van het team is in de loop van de jaren deels ook veranderd. De grootste verandering kwam enkele jaren geleden met de pensionering van Ans de Vries en Mina Wit, die reeds 40 jaar in Pekela werkzaam waren. Gelukkig komen ze nog regelmatig even op de koffie. Het team van Fyzigo bestaat momenteel uit 10 enthousiaste therapeuten met diverse specialisaties, 1 bewegingsagoog, een yoga en ontspannings docent en 2 praktijkassistentes.

Ook kwalitatief heeft Fyzigo zich steeds verder ontwikkeld door aansluiting bij Stichting Keurmerk Fysiotherapie en bij de coöperatie voor fysiotherapie praktijken Fysio Ketenzorg Noord. Gezamenlijk met deze ambitieuze en kwalitatief hoogwaardige praktijken doen we aan continue kwaliteitsontwikkeling en zorginnovatie.

Ook weten veel mensen van buiten Pekela ons te vinden. Maar liefst 1/3 van onze cliënten komt uit een ander postcode gebied dan Pekela. We vatten het als een enorm compliment op, dat blijkbaar veel mensen bereid zijn om verder te reizen dan je zou verwachten om gebruik te maken van onze zorgverlening en daarmee ook kennis maken met ons mooie Pekela.

De naam Fysiotherapie hebben we uit ons logo gehaald en vervangen door Leefstijl -Revalidatie -Therapie omdat Fyzigo inmiddels veel meer is dan alleen fysiotherapie. Fyzigo organiseert ook fitness, yoga en ontspanningslessen, doelgroepen trainingen voor mensen met chronische aandoeningen en trajecten om mensen te helpen bij verandering van leefstijl voor zowel kinderen als volwassenen. Ons nieuwste project wat binnenkort van start gaat is de GoGokids beweeggroep www.fyzigo.nl/gogokids/

Fyzigo heeft inmiddels een sterke connectie opgebouwd met sport en bewegen in Pekela middels sponsoring, voorlichting en het organiseren van en deelname aan diverse beweegactiviteiten zoals de Fyzigo Fiets3daagse en de Run van Winschoten. Mensen weer aan het bewegen te krijgen bij wie dat niet meer vanzelfsprekend is door bijvoorbeeld blessures, doorgemaakte ziekte e.d. of om mensen zo lang mogelijk in beweging te houden zijn enkele van onze doelstellingen. Zo zijn er door Rita, Margriet en Alex van Fyzigo samen met De Badde en Andrea Weits van de Spil gratis 1, 2 en 5 km wandelgroepen opgezet in zowel Oude als Nieuwe Pekela. Op de maandagochtend, dinsdagavond, woensdagochtend en donderdagochtend kan iedereen dit dat wil meedoen. Er is immers niets laagdrempeliger qua bewegen dan wandelen. De wandelgroepen zijn inmiddels een groot succes en zijn ook nog eens beregezellig en de deelname is dus kosteloos. Wilt u een keer meedoen? Neem dan gerust contact met ons op.

Samenwerking met onze ketenpartners in Pekela is essentieel voor goede en efficiënte zorgverlening. Samen met huisartsenpraktijk B75 in Nieuwe Pekela organiseren we 8 februari het zorgseminar ‘Passende Zorg in Pekela’, voor alle zorgverlenende organisaties werkzaam in Pekela. We nemen hierin het initiatief om gezamenlijk met onze zorgpartners de neuzen in dezelfde richting te krijgen voor de noodzakelijke veranderingen in de organisatie van de zorg in Pekela om zo de zorg in Pekela betaalbaar en toegankelijk te houden.

Ook hebben we samen met huisartsenpraktijk B75 het initiatief genomen om samen met de gemeente Pekela te komen tot een nieuw gezondheidscentrum in Nieuwe Pekela waar ook andere zorgpartners, met overeenkomstige visie op ‘passende zorg’, zitting in kunnen nemen. Onze visie is dat dit nieuwe gebouw een soort van zorg, sport en welzijn complex gaat worden met ook buurthuis en sporthal erbij. Wat zou het bijvoorbeeld mooi zijn als je vanuit de wachtkamer van de huisarts kunt kijken naar bewegende mensen in de sporthal. Zien bewegen doet bewegen!

Wij danken u voor uw vertrouwen in ons de afgelopen 10 jaar en we hopen u ook de komende 10 jaar te mogen helpen als normaal bewegen niet meer vanzelfsprekend is.

Meer info? www.fyzigo.nl

Rita, Margriet, Sanne, Gertjan, Marinka, Niamh, Jacolien, Leonie, Roy, Christiaan, Eva, Relinde, Bart en Alex
Niet op de foto: Jacolien (zwangerschapsverlof), Niamh en Relinde.

Eerder verschenen:

De Onrust nu ook instructiemolen voor toekomstige molenaars
Meester Duiven krijgt eigen straat in Oude Pekela
Steun de Theo Thijssen-school en laat uw mailadres achter
Ontmoetingsplek voor Pekelder jongeren in dorpshuis De Kiepe
27 juli: Hervormde kerk Nieuwe Pekela haalt oud papier op
Jaren 80/90 feest in De Kiepe Nieuwe Pekela op zaterdag 27 juli
27 juli: GEEN Kledingbeurs voor de minima aan Holland Marsh 17D
Meester Menno Lesterhuis neemt afscheid van kindcentrum De Linde
Gemeente Pekela heeft een Adviesraad Sociaal Domein
Clockstede zoekt enthousiaste vrijwilligers voor activiteiten en begeleiding
Gezellige sfeer bij Tennisclub Nieuwe Pekela Open 2024
Directeur-juf Nineke Kupers neemt afscheid van Groen van Prinstererschool
60 jaar huwelijk Albert en Zwanie: ‘Zeg mor gewoon joa t is veuls te waarm…’
Pekela stopt met apart inzamelen van PMD en gaat van vier containers drie
Eerste vezelhenneplampen in werkkamer burgemeester Kuin van Pekela
Wat doet Pekela voor eenzame jongeren?
Burgemeester sluit drugspand aan Onstwedderweg Nieuwe Pekela
Zomeractiviteiten in Pekela: Avontuur en plezier voor de jeugd!
Openingstijden gemeentehuis Pekela in zomerperiode
Opsporingsbericht: Verloren nummerbordplaat

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

shl48qk79up9a6ca1erp41jrf2