Axel Heeren Brons op Nederlands Kampioenschap -18 jaar

Geplaatst: dinsdag 13 maart 2018 om 16:10 | Views: 4382

Auteur: Wouter Meijer

PEKELA - Op zaterdag 10 maart 2018 werd er in Tilburg gestreden om de Nederlandsche titels -18jaar. Voor Judo Topsport Oost-Groningen hadden de volgende judoka’s zich geplaatst: Isa Heideveld, Joyce de Vries, Lindsey Nijboer, Sandra van Ballegooijen, Milan de Klein, Rik Fissering en Axel Heeren.

Isa en Joyce mochten als eerste van JTOG de mat op in de -57 kilo. Isa was helaas niet in goede vorm en miste scherpte. Ze verloor haar eerste en tweede wedstrijd. Joyce, die nu nog in de -15jaar judoot, verloor haar eerste wedstrijd maar in de herkansing herpakte ze zich sterk. Met overtuigend en technisch goed judo won ze vier wedstrijden op rij.

Joyce kwam helaas de volgende partij in een houtgreep terecht waar ze niet meer uitkwam. Joyce is uiteindelijk 7 de van Nederland geworden. Een prestatie waar ze trots op mag zijn. Lindsey Nijboer kwam uit in de -46 kilo. In haar eerste wedstrijd hield Lindsey zich goed staand maar verloor de wedstrijd uiteindelijk toch. Ook in de herkansing verloor Lindsey haar wedstrijd . Sandra van Ballegooijen kwam uit in de +70 kilo. Sandra verloor haar eerste wedstrijd en ook in de herkansing miste Sandra scherpte en verloor ze de wedstrijd.

Milan de Klein kwam uit in de -46 kilo. Ook Milan is een judoka die nog in de -15 jaar judoot. Milan verloor zijn eerste wedstrijd maar liet in de herkansing zien wat hij kan. Met prachtige overnames won hij vier wedstrijden achter elkaar. Milan is uiteindelijk 9 de van Nederland geworden . Rik Fissering kwam uit in de -81 kilo. Met twee gewonnen en twee verloren wedstrijden is hij 7 de van Nederland geworden.

Axel Heeren kwam uit in de -90 kilo. Axel won zijn eerste wedstrijd met een mooie Ippon. In de tweede wedstrijd scoorde Axel een wazari maar deze werd ,door de matjury ,bij de tegenstander op het scorebord gezet. Hierdoor verloor Axel zijn concentratie en grip op de wedstrijd en werd hij door. zijn tegenstander op zijn rug op de mat gegooid. Axel moest hierna voor het brons judoën. Axel was de hele partij de betere en aanvallende judoka . Axel won de party dan ook en mocht op het podium de bronzen medaille omhangen.

Voor JTOG een enerverende dag met vreugde, verdriet, blijdschap en teleurstelling . Maar vooral een dag waar de saamhorigheid binnen de JTOG judoka’s goed te zien was. De judoka’s juichten voor elkaar maar troosten elkaar ook waar dat nodig was. Bij de judosport waar alles op de individuele judoka gericht is, iets waar we als JTOG trots op mogen zijn.

Eerder verschenen:

VAN HARTE: Jeroen Kuiper is 45 jaar geworden!
Voorlichtingsmiddag over online veiligheid voor senioren in Oude Pekela
4 mei: Hervormde kerk Nieuwe Pekela haalt oud papier op
Palen geïnstalleerd om Unionbrug in Oude Pekela te beschermen
Creatieve leerlingen Dollard College tonen burgemeester kunstmaquettes
Twee inwoners van Pekela krijgen Nederlandse nationaliteit
27 april: Oranje Bevrijdingsconcert in de Binding
R.K. Jenaplan-Freinetschool St. Willibrordus viert 100 jaar Jenaplan
Gezellige bingomiddag van de Zonnebloem in MFC de Binding
5 mei: Classic demo races georganiseerd door Rijdend Motorsport Museum
Burgemeester Jaap Kuin zaagt Old Ambt Meubelen open
VV Damacota introduceert de Damacota (in)wisselbeker!
Ruim 250 wandelaars tijdens derde editie Roegbainder wandeltocht
1 juni: Feest voor kinderen bij seizoensafsluiting VV Damacota
Gezelligheid bij maandelijkse Muziek Vitaminen in MFC de Binding
CDA Pekela nodigt u uit de balans op te maken
Pekelders tonen hun geschilderde bruggen in winkelcentrum de Helling
Roegbainders glorieuze winnaar van Strijd om Pekels Goud
Muzikanten Excelsior trotseren kou tijdens buitenconcertjes
Kabelbaan, heksentoren of het zandhuis met tafel en kraan?

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

63i1dufel10luihmpn5gkaru06