#

Axel Heeren Brons op Nederlands Kampioenschap -18 jaar

Geplaatst: dinsdag 13 maart 2018 om 16:10 | Views: 1621

Auteur: Wouter Meijer

PEKELA - Op zaterdag 10 maart 2018 werd er in Tilburg gestreden om de Nederlandsche titels -18jaar. Voor Judo Topsport Oost-Groningen hadden de volgende judoka’s zich geplaatst: Isa Heideveld, Joyce de Vries, Lindsey Nijboer, Sandra van Ballegooijen, Milan de Klein, Rik Fissering en Axel Heeren.

Isa en Joyce mochten als eerste van JTOG de mat op in de -57 kilo. Isa was helaas niet in goede vorm en miste scherpte. Ze verloor haar eerste en tweede wedstrijd. Joyce, die nu nog in de -15jaar judoot, verloor haar eerste wedstrijd maar in de herkansing herpakte ze zich sterk. Met overtuigend en technisch goed judo won ze vier wedstrijden op rij.

Joyce kwam helaas de volgende partij in een houtgreep terecht waar ze niet meer uitkwam. Joyce is uiteindelijk 7 de van Nederland geworden. Een prestatie waar ze trots op mag zijn. Lindsey Nijboer kwam uit in de -46 kilo. In haar eerste wedstrijd hield Lindsey zich goed staand maar verloor de wedstrijd uiteindelijk toch. Ook in de herkansing verloor Lindsey haar wedstrijd . Sandra van Ballegooijen kwam uit in de +70 kilo. Sandra verloor haar eerste wedstrijd en ook in de herkansing miste Sandra scherpte en verloor ze de wedstrijd.

Milan de Klein kwam uit in de -46 kilo. Ook Milan is een judoka die nog in de -15 jaar judoot. Milan verloor zijn eerste wedstrijd maar liet in de herkansing zien wat hij kan. Met prachtige overnames won hij vier wedstrijden achter elkaar. Milan is uiteindelijk 9 de van Nederland geworden . Rik Fissering kwam uit in de -81 kilo. Met twee gewonnen en twee verloren wedstrijden is hij 7 de van Nederland geworden.

Axel Heeren kwam uit in de -90 kilo. Axel won zijn eerste wedstrijd met een mooie Ippon. In de tweede wedstrijd scoorde Axel een wazari maar deze werd ,door de matjury ,bij de tegenstander op het scorebord gezet. Hierdoor verloor Axel zijn concentratie en grip op de wedstrijd en werd hij door. zijn tegenstander op zijn rug op de mat gegooid. Axel moest hierna voor het brons judoën. Axel was de hele partij de betere en aanvallende judoka . Axel won de party dan ook en mocht op het podium de bronzen medaille omhangen.

Voor JTOG een enerverende dag met vreugde, verdriet, blijdschap en teleurstelling . Maar vooral een dag waar de saamhorigheid binnen de JTOG judoka’s goed te zien was. De judoka’s juichten voor elkaar maar troosten elkaar ook waar dat nodig was. Bij de judosport waar alles op de individuele judoka gericht is, iets waar we als JTOG trots op mogen zijn.

Eerder verschenen:

Samen vechten tegen armoede onder ouderen
13 oktober: Rommel/spullen/kleding/boeken markt in het Tehuis
Fietscontrole bij OBS De Linde
VAN HARTE: Jacqueline Korvemaker is vandaag 50 jaar geworden
Culturele Commissie Pekela viert jubileum met vier concerten
6 oktober: Stampot viswedstrijd in Pekelder Hoofddiep
PrengerHoekman start met een nieuwe groep Academy XL in oktober
Zaterdag 22 september herfstmarkt in en om de Pekelahof
Burgemeester Jaap Kuin leest leerlingen Groen van Prinsterer voor
Bridgeclub Pekela start met cursus voor beginners
29 september: Jaarlijkse garageverkoop in heel Pekela
23 september: Nitro single darttoernooi in dartcafé d'Oal Stee
Crowdfunding actie Help Colin Broesder naar de R3 cup!
The Lady Pirates treden op in de Binding voor de Zonnebloem
VAN HARTE: Henk Siebring is vandaag 65 jaar geworden!
22 september: Burendag Odensehuis Pekela e.o. en Kinderboerderij
Onderwerp: Obs De Linde nu ‘fris en duurzaam’
Internationale Chocoladedag: deze zeven dingen moet je weten over chocola
Expositie van oude foto's uit Boven en Nieuwe Pekela in oude Raadhuis
Bedenk een nieuwe naam voor Active Kidz en win een leuke prijs

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

1bos8k88q2f36b6u3v8u9u5n42