Axel Heeren Brons op Nederlands Kampioenschap -18 jaar

Geplaatst: dinsdag 13 maart 2018 om 16:10 | Views: 1928

Auteur: Wouter Meijer

PEKELA - Op zaterdag 10 maart 2018 werd er in Tilburg gestreden om de Nederlandsche titels -18jaar. Voor Judo Topsport Oost-Groningen hadden de volgende judoka’s zich geplaatst: Isa Heideveld, Joyce de Vries, Lindsey Nijboer, Sandra van Ballegooijen, Milan de Klein, Rik Fissering en Axel Heeren.

Isa en Joyce mochten als eerste van JTOG de mat op in de -57 kilo. Isa was helaas niet in goede vorm en miste scherpte. Ze verloor haar eerste en tweede wedstrijd. Joyce, die nu nog in de -15jaar judoot, verloor haar eerste wedstrijd maar in de herkansing herpakte ze zich sterk. Met overtuigend en technisch goed judo won ze vier wedstrijden op rij.

Joyce kwam helaas de volgende partij in een houtgreep terecht waar ze niet meer uitkwam. Joyce is uiteindelijk 7 de van Nederland geworden. Een prestatie waar ze trots op mag zijn. Lindsey Nijboer kwam uit in de -46 kilo. In haar eerste wedstrijd hield Lindsey zich goed staand maar verloor de wedstrijd uiteindelijk toch. Ook in de herkansing verloor Lindsey haar wedstrijd . Sandra van Ballegooijen kwam uit in de +70 kilo. Sandra verloor haar eerste wedstrijd en ook in de herkansing miste Sandra scherpte en verloor ze de wedstrijd.

Milan de Klein kwam uit in de -46 kilo. Ook Milan is een judoka die nog in de -15 jaar judoot. Milan verloor zijn eerste wedstrijd maar liet in de herkansing zien wat hij kan. Met prachtige overnames won hij vier wedstrijden achter elkaar. Milan is uiteindelijk 9 de van Nederland geworden . Rik Fissering kwam uit in de -81 kilo. Met twee gewonnen en twee verloren wedstrijden is hij 7 de van Nederland geworden.

Axel Heeren kwam uit in de -90 kilo. Axel won zijn eerste wedstrijd met een mooie Ippon. In de tweede wedstrijd scoorde Axel een wazari maar deze werd ,door de matjury ,bij de tegenstander op het scorebord gezet. Hierdoor verloor Axel zijn concentratie en grip op de wedstrijd en werd hij door. zijn tegenstander op zijn rug op de mat gegooid. Axel moest hierna voor het brons judoën. Axel was de hele partij de betere en aanvallende judoka . Axel won de party dan ook en mocht op het podium de bronzen medaille omhangen.

Voor JTOG een enerverende dag met vreugde, verdriet, blijdschap en teleurstelling . Maar vooral een dag waar de saamhorigheid binnen de JTOG judoka’s goed te zien was. De judoka’s juichten voor elkaar maar troosten elkaar ook waar dat nodig was. Bij de judosport waar alles op de individuele judoka gericht is, iets waar we als JTOG trots op mogen zijn.

Eerder verschenen:

Toneelgroep Rondom 't Vloat speelt drie keer voor volle zaal in de Kiepe
PALVU speelt 'Maar wie is dan de vader' voor leden van de Zonnebloem
Sporten voor kinderen die vechten tegen kanker brengt 2512 euro op
NL Doet: Vrijwilligers steken handen uit de mouwen bij 't Kiepertje
Help Stichting Madre Rosetta met hulp aan Mozambique
Voorjaarsbekalking door loonbedrijf A.D. en J.J. Moed
Meeste stemmen voor SP, gevolgd door Forum voor Democratie en PVV
Gevonden Rabobank pinpas afgegeven bij servicebalie Jumbo
N366 Nieuwe Pekela - Veendam dicht van 22 t/m 25 maart
Extra aanhangwagen-controles op N366, voorkom boete met deze tips
Leerlingen obs de Linde planten bomen tijdens Boomfeestdag
Expositie Els van Gelderen-Boissevain in gemeentehuis Pekela
Pekelder Proatcafé over de middenstand in de jaren 60 druk bezocht
Nog geen woningen in Pekela aangesloten op glasvezel
30 maart: Belangrijke bekerwedstrijd Pekelder Boys JO13-1
13 april: Oldambt Zingt met Lars Gerfen en De Kleine Parels
Leerlingen Groen van Prinstererschool wandelen voor water
Toernooi Dynamic Tennis in de Spil gehouden op 18 maart 2019
19 meert Pekelder Proatcafé over Pekelder middenstand in de Kiepe
19 april: Paaseieren zoeken in de Binding voor kinderen van 2 tot 8 jaar

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

tb9u4oc403ntgmhjgbovcubcq4