Help mee Stoffel te vinden!
Geplaatst: maandag 23 december 2024 om 21:50 | Views: 11252
PEKELA - Stoffel, een 1,5 jaar oude Golden retriever reu, is op zondag 17 november 2024 rond 18.30 uur vermist geraakt aan de Witte de Withstraat in Winschoten. Hij is op meerdere plekken gespot, ook in Oude Pekela, waar hij eerder heeft gewoond. Heb je hem gezien, neem dan contact op met één van de nummers op de flyer. Ga niet proberen hem te vangen of te roepen, hij is erg bang.
Dit wordt gemeld op 'Zoek huisdier zoek eigenaar': Op vermissing dag 36 (23-12-2024) helaas nog geen nieuws maar we blijven moed houden. Blijf aub uitkijken in Winschoten en omgeving. Stoffel gespot? Bel direct 06-51507606 of 06-30170047 Maak een foto/film. (AUB Niet roepen/benaderen) Wandel jij in/nabij de open velden of verlaten plekken? Kijk goed naar pootafdrukken/sporen in het zand of modder. Maak eventueel een foto. Kunnen de mensen die 's avonds en 's nachts bij pad zijn ook goed opletten? Zichtmelding? Bel: 06-51507606 DRINGEND VERZOEK: kan iedereen in en rondom Oldambt de (deur) beveiliging camera's checken? > Datum: 23-12-2024 Tijd: 14.00 uur. (VH) VERMIST hond Stoffel in Winschoten (Witte de Withstraat/Bij de oppas) Kenmerk: Golden Retriever, 1½ jaar oud, reu, gechipt, geen halsband, erg lief. Hij is richting Ubbo Emminius Bovenburen Winschoten/Stadspark gelopen. Maar ook gesignaleerd bij Abdij/Kloostertuin. Stoffel woont sinds kort aan de Grintweg te Winschoten/nabij Heiligerlee/Kloostervallei. Voorheen in Oude Pekela gewoond. Datum: 17-11-2024 Mocht u een loslopende witte Retriever spotten maak dan een foto en geef dit met de locatie door aan de Eigenaar: Ellis Telnr: 06-51507606 of HZNN/THON 06-30170047
Verder het volgende:
Update Stoffel
Ik (eigenaar Stoffel) lees bij reacties online onder flyers ontzettend veel berichten dat het een vreemd verhaal is, dat de hond goed opgeleid is dus dit niet mogelijk zou kunnen zijn, dat de hond naar alle waarschijnlijkheid niet meer zou leven. Dat wij niet genoeg doen om de hond te vangen ( vd 24 uur die een dag heeft zijn wij hier 20 uur mee bezig, want je eigen hond laat je niet in de steek) dat de hond zodanig verwilderd zou zijn en hem moeten laten lopen, dat de zoekteams niet hun best zouden doen, geloof me deze mensen doen alles om Stoffel te vangen. Overal staan vangkooien en camera's. En overal komen zichtmeldingen met foto's/filmpjes vandaan en wij herkennen onze eigen hond wel hoor. Het enige wat we online vragen is, zie je Stoffel bel mij dan! (Locaties delen, kunnen we niet doen om het gebied waar hij loopt zo rustig mogelijk te houden)...
Er zijn veel mensen die denken kennis te hebben, maar over de overlevingsmodus van een hond weten ze helemaal niks. Daarom leg ik het even uit.
Verloren honden gedragen zich anders
Er moet worden vastgesteld dat alle verloren honden zich anders gedragen en hoewel het waarschijnlijker is dat de meer nerveuze hond meer kans heeft dat zijn overlevingsinstinct begint, kan het echt gebeuren met elke hond ( ook een hulphond wat het is inmers een hond) die afhankelijk is van de omstandigheden en de tijdsduur dat de hond vermist is.
Als je ooit op sociale media bent geweest en berichten hebt gezien over vermiste honden die meerdere keren op verschillende locaties zijn waargenomen en je je afvroeg waarom de hond niet zomaar naar de veiligheid van een potentiële redder rent, lees dan verder.
Veel verdwaalde honden kunnen gemakkelijk in wat wordt beschreven als 'overlevingsmodus'.
Wanneer een hond vermist raakt, kan de overlevingsmodus worden geactiveerd door de hond bang, moe, hongerig en constant alert te houden. In deze toestand is het niet ongebruikelijk dat een hond zo gedesoriënteerd en verward raakt dat hij op zijn hoede wordt en niet de tijd neemt om te bepalen of een naderende persoon mogelijk behulpzaam kan zijn of zelfs zijn eigenaar. Hoe langer de hond wordt vermist, hoe groter de kans dat hij in de overlevingsmodus gaat.
De overlevingsmodus kan worden gezien als een terugkeer naar de oerinstincten van de hond . Alle zintuigen van de hond zijn versterkt en gericht op overleving. De eerste prioriteit van een hond in de overlevingsmodus is om zichzelf te beschermen, en ze hebben het gevoel dat ze alleen op zichzelf kunnen vertrouwen en erop kunnen vertrouwen om veilig te blijven.
We hebben al een paar keer op een paar meter afstand gestaan, maar stoffel herkend onze stem niet. Daarvoor zouden wij veel dichter bij moeten kunnen komen. En dit is tot nu toe nog niet gelukt. We staan bijna dagelijks tot onze liezen in de blubber!!!!!!!
Zolang de flyer online gedeeld word door zoekteams, en vrijwillge zoekers is er een teken van leven. Opgeven zit niet in ons DNA.
Bespaar ons dus aub alle idiote reacties,
We vragen alleen maar contact op te nemen, wanneer mensen stoffel zien lopen.
❤️