Pekela krijgt gratis glasvezel; aanmelden kan nu!

Foto: Bert Woltjes

Geplaatst: donderdag 17 november 2022 om 18:45 | Views: 19979

Auteur: Bert Feiken | GlasVezel Pekela BV

PEKELA - Na de verglazing van Veendam en Wildervank door SKV, zijn afgelopen jaren ook alle “witte” buitengebieden van de Gemeente Veendam gratis aangesloten op het glasvezelnetwerk. In 2022 is de aanleg van glasvezel in het dorp Muntendam succesvol gebleken, met ruim 95% (2200 aansluitingen) van de huishoudens en bedrijven in Muntendam die zich hebben aangemeld. De aanleg wordt in 2022 volledig afgerond. SKV wil deze formule verder uitbreiden naar de Gemeente Pekela. De intentie is om alle percelen (circa 6000) in de Gemeente Pekela kosteloos aan te sluiten op het glasvezelnetwerk. Nieuwe Pekela, Oude Pekela, Boven Pekela en bijbehorende gebieden. Hierbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen kern en/of “wit” buitengebied.

Aangezien dit project groter is dan het recente Muntendam is de samenwerking gezocht met Glasdraad; een betrouwbare glasvezelpartij die ook in de provincie Groningen in diverse gemeentes actief is. Glasdraad rolt nu netwerken uit in Oldambt, Stadskanaal, Westerwolde en Westerkwartier. Dit gaat om circa 24.000 adressen.

GlasVezel Pekela BV
SKV en Glasdraad gaan samenwerken onder naam “GlasVezel Pekela BV” en willen in april 2023 starten met de uitrol. De gehele uitrol zal in ongeveer 18 maanden gaan plaatsvinden.

Samenwerking gemeente Pekela
Op 17 november 2022 is de samenwerking bekrachtigd op het gemeentehuis te Pekela in aanwezigheid van Burgemeester Jaap Kuin. De heer Kuin gaf aan het initiatief van harte toe te juichen en zal zijn volle medewerking verlenen om ervoor te zorgen dat iedere inwoner van de gemeente Pekela een glasvezelaansluiting in huis krijgt.

Voordelen glasvezel
Met glasvezel hebben de inwoners van de gemeente Pekela de beschikking over een supersnelle internetverbinding. Hiermee is (thuis)werken, zorg op afstand, educatie en interactieve TV geen enkel probleem meer. De digitale “snelweg” is hiermee klaar voor de toekomst.

Groot voordeel van aanleg glasvezel door GlasVezel Pekela is de uiteindelijke keuzevrijheid voor de inwoners van de gemeente Pekela. Er zal een ruim aanbod van providers zijn om uit te kiezen.

Planning
Op 17 november 2022 geven SKV en Glasdraad de aftrap voor de aanleg van glasvezel, waarna de informatiecampagne direct start. GlasVezel Pekela vraagt de bewoners om zich aan te melden voor een gratis aansluiting tijdens deze informatiecampagne die loopt van november tot en met februari 2023.

Gratis aansluiting
Het aanbod van GlasVezel Pekela is eenvoudig:
➢ Meld u aan voor een gratis aansluiting.
➢ Er is géén verplichting tot het daadwerkelijk afnemen van diensten als de woning is aangesloten op het glasvezelnetwerk.
➢ Er is een ruime keuze van providers met vele diverse abonnementen.
➢ Later aanmelden kan, maar na de voorbereidende werkzaamheden zullen er aansluitkosten in rekening gebracht worden.
➢ Aanmelden kan vanaf november 2022 tot en met februari 2023.

GlasVezel Pekela zal de bewoners informeren met een informatie- en aanmeldcampagne. De campagne bestaat o.a. uit een informatiebrief, glasvezelkrant, maar uiteraard ook met diverse informatieavonden en andere evenementen in de gemeente Pekela.

Aanmelden voor een aansluiting
Bewoners moeten zich aanmelden voor een aansluiting op www.glasvezelpekela.nl. Deze aanmelding is alleen voor de aanleg van de glasvezel, het is geen verplichting tot het daadwerkelijk afnemen van diensten.

GlasVezel Pekela denkt met een gratis aansluiting op het supersnelle glasvezelnetwerk de inwoners van de gemeente Pekela een aantrekkelijk aanbod te doen. GlasVezel Pekela is te allen tijde bereid om de plannen persoonlijk toe te lichten.

www.glasvezelpekela.nl

Eerder verschenen:

Besmettelijke wratziekte in aardappelveld Pekela
Anton Smit slaat nieuwe weg in met nieuwe single 'De Weg'
PVV Pekela te gast in het journaal van Bruggen Belang Pekela
3 december: Kerst Inn bij Bloemenshop Jolanda Nieuwe Pekela
Motie 'Onderzoek gevolgen niet bevaarbaar houden Pekelder Hoofddiep'
Vanaf 24 november elke donderdagmiddag huiswerkbegeleiding in MFC de Binding
Woensdag in MFC de Binding: de Pekelder Kunstclub!
9 december: Kerst Sing-Inn met Excelsior in boerenschuur Oude Pekela
Line up voor Rock-On outdoor festival op 1 juli 2023 bekend!
Twee Pekelders gehuldigd door Vogelvereniging Zuid-Oost Groningen
Korfbalvereniging WSS in het nieuw door sponsor Manning Dakbedekking
Molen de Onrust in Oude Pekela oranje verlicht in kader van Orange the World
Intocht Sinterklaas in Oude Pekela 2022
Intocht Sinterklaas in Nieuwe Pekela 2022
Trampoline in Pekelderdiep aan Jan Oldenburgerstraat Nieuwe Pekela
CDA-raadsleden Opppewal en Jonker te gast in het BBP journaal
Dokter M.L.M. van der GaliŽn-Lycklama 25 jaar huisarts in Pekela
Dorpsbelangen Pekela: Voor goed leven in een mooi dorp
Theater ĎZie de mensí in de Spil in Nieuwe Pekela
Steunpunt van Instituut Mijnbouwschade Groningen in de Riggel

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

8to41rt2qmah80f9tg2mv7dqu3