Pekela en Veendam bereiken overeenstemming over opheffing De Kompanjie

Geplaatst: woensdag 25 november 2020 om 17:20 | Views: 3008

Auteur: Gemeente Pekela

PEKELA - De colleges van de gemeenten Pekela en Veendam hebben in goed overleg overeenstemming bereikt om de gezamenlijke regeling De Kompanjie per 1 januari 2021 op te heffen. Op 14 en 15 december 2020 wordt het voorstel tot opheffing besproken met de gemeenteraden. Hierbij worden de gemeenteraden gevraagd toestemming te geven voor de opheffing van de gemeenschappelijke regeling. Medewerkers krijgen een plek in één van de nieuwe organisaties.

Nieuwe organisaties
In 2011 is de samenwerkingsorganisatie De Kompanjie opgericht als gemeenschappelijke regeling voor de medewerkers van de gemeenten Pekela en Veendam. Per 1 januari 2021 wordt deze gemeenschappelijke regeling juridisch opgeheven. De gemeenten Pekela en Veendam richten een eigen organisatie in. Bij de inrichting wordt rekening gehouden met de omvang van beide gemeenten. De komende vijf jaar wordt er op een aantal onderdelen gewerkt met dienstverleningsovereenkomsten (DVO’s). Hierbij neemt de gemeente Pekela diensten af van de gemeente Veendam.

Medewerkers De Kompanjie
Medewerkers van De Kompanjie zijn geïnformeerd over het vervolgproces. Zij houden hun huidige rechtspositie en arbeidsvoorwaarden bij de nieuwe organisatie. De komende maand worden medewerkers betrokken in het plaatsingsproces naar de organisaties van Pekela en Veendam. Het huidige takenpakket van medewerkers is leidend voor de toekomstige werkgever.

Gemeenteraden
Op 14 december 2020 wordt de gemeenteraad van Veendam gevraagd de toestemming tot het opheffen van de gemeenschappelijke regeling De Kompanjie te bevestigen. De gemeenteraad van Pekela neemt op 15 december 2020 een besluit over het voorstel van het college om toestemming te geven voor de opheffing van de gemeenschappelijke regeling. De bestuurlijke besluitvorming loopt parallel aan het plaatsingsproces van medewerkers.

Gesprekken in goede harmonie en goede afspraken
Burgemeester Sipke Swierstra (Veendam): “De gesprekken over de ontbinding van de gemeenschappelijke regeling De Kompanjie zijn in goede harmonie verlopen. Er zijn goede afspraken gemaakt. De belangrijkste uitgangspunten zijn daarin geborgd, zoals het behouden van de werkgelegenheid en het op peil houden van de dienstverlening aan de inwoners. Beide gemeenten kunnen op deze manier goed verder naar de volgende fase in het bestaan van beide gemeenten.”

Blij dat er duidelijkheid en zekerheid is voor medewerkers
Burgemeester Jaap Kuin (Pekela): ‘’Wij blijven het jammer vinden dat De Kompanjie wordt opgeheven. Wel zijn we blij dat er duidelijkheid en zekerheid is voor medewerkers en dat zij allemaal een plek krijgen in één van de nieuwe organisaties. Dit alles in goed overleg met Veendam.’’

Eerder verschenen:

Sneeuw in Pekela?
Meld je aan en word stembureau lid!
Jongerenraad 'Jong Pekela' zoekt locatie voor jongeren in Pekela
Groningse bibliotheken bieden afhaalservice
Actiegroep Hervormde Kerk gaat weer oud papier ophalen
Diverse brandjes en politie bekogeld met zwaar vuurwerk tijdens oudjaarsnacht
Eindejaarstoespraak burgemeester Jaap Kuin
Drie dagen gratis afval storten voor Pekelders
3JS in Theater De Klinker met Heroes of Music Unplugged
Huurderskoepel Acantus zet huurders in het zonnetje
Prima samenwerking tussen Traiteurslager Huizing en KV WSS
Vrouw uit drijfzand bevrijd door brandweer in Oude Pekela
Pekels Goud de eindfilm te zien voor iedereen!
Soep op de stoep
Noordster en Jouke Faber verlengen samenwerking
VAN HARTE: Wim en Geertje Mik zijn 50 jaar getrouwd
Project N366 Veilig is voltooid
Erwin Hensbergen (fysiotherapiepraktijk Nieuwe Pekela) stelt zich voor
Vrijwilligers Eetpunt de Samenleving brengen gasten een kerstpakket
Kerst- en nieuwjaarswens van CDA Pekela

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

6jtqb57up9ih1t38s9452gdc12