Wedstrijd Makkelijke Moestuinen door Uitdeelpunt Eerste Hulp

Geplaatst: zaterdag 28 maart 2020 om 17:40 | Views: 6775

PEKELA - Uitdeelpunt Eerst Hulp start deze maand weer met de Makkelijke Moestuinen en looft daarbij geldprijzen uit. Lijkt het je leuk om groente uit eigen tuintje te eten? En wil je proberen eigen groente te kweken? Geef je dan op of doe het samen met een aantal buurtbewoners of een groep kinderen. Je kunt ook gezamenlijk met je club meedoen en zo proberen geld te winnen voor je clubactiviteit.

Wie wint: € 75, of € 50,-- of € 25,--
In Nederland zijn al tienduizenden enthousiastelingen aan de slag gegaan met een Makkelijke Moestuin. Vorig jaar hebben er diverse mensen en groepen meegedaan aan de wedstrijd Makkelijke Moestuin. Vorig jaar heeft een inwoonster van Pekela de eerste prijs gewonnen en liet weten dat zij de geld prijs zou gaan gebruiken voor het aanschaffen van een kas. Wij hopen uiteraard dat zij dit jaar ook weer mee doet. Want of je nu jong of oud bent, nog nooit een plantje hebt aangeraakt of juist al heel ervaren bent, superfit of in een rolstoel zit, een druk leven hebt of juist zeeën van vrije tijd; een Makkelijke Moestuin gaat je lukken. Er zijn verhalen van enthousiaste mensen, die eerst nog geen kamerplant in leven konden houden en die al na een paar maanden uit hun eigen tuin eten. Ervaringen van kinderen die voor het eerst groentjes gaan eten omdat zij samen met hun ouders groenten kweken. Ouderen die moesten stoppen met hun gewone moestuin vertellen dat ze nu weer vol plezier aan het kweken zijn.

Wat heb je er voor nodig om mee te kunnen doen?
1 bak van 120 x 120 cm en enthousiasme. Voor een kind (tot een jaar of 12) ga je uit van een kleinere bak van bijvoorbeeld 90 x 90 cm. Dan kunnen ze zelf aan de slag en kunnen overal goed bij. Deze Moestuin bak kan je zelfs in de voortuin van een seniorenwoning plaatsen, als hij maar in de zon staat. Wilt u hier hulp bij? Laat dit ons weten, wij gaan op zoek naar iemand die u wil helpen. Ook scholen kunnen meedoen, zij kunnen zich ook aanmelden.

Stichting Eerste Hulp heeft in Oude Pekela een moestuin gehuurd om daar met inwoners van Pekela aan de slag te gaan. 2 tuinierders hebben de ervaring dat als je zelf groente plant en daar van eet, dit scheelt op je weekbudget, dat geld dat je dan niet hoeft te besteden aan kopen van groente, kun je ergens anders voor gebruiken. Wil je hier meer over weten volg dan onze website.

Als je je opgeeft krijg je starters informatie en de richtlijnen waar je voor de wedstrijd aan moet voldoen. Verder kun je informatie volgen en delen op de facebooksite van Uitdeelpunt Eerste Hulp.

In principe zijn er niet veel regels, het gaat om het plezier van het meedoen, en dat je op een klein oppervlakte groente gaat zaaien.

We hebben drie soorten prijzen waarvan niet één de beste is, maar het gaat om een prijs voor: 
1. Voor de Moestuin Bak die het naar streeft het idee van de Makkelijke Moestuin bak vorm te geven. Je laat zien dat er diverse groenten in een vierkante bak of stuk grond gekweekt kan worden. Je probeert zoveel mogelijk groente te planten die je ook wekelijks kunt gaan gebruiken.
2. Je kunt laten zien en vertellen waarom jij het tuinieren dicht bij huis belangrijk voor je is.
3. Dit is voor het meest creatieve idee om groente te kweken, hierbij kan je denken aan potten, hangbakken en het kweken in lege flessen.

Hoe en wat laten we je verder weten als je jouw/jullie naam, aders of e- mail doorgeeft. Ga jij ook dit jaar aan de slag met een Makkelijke Moestuin, laat het ons dan weten?
Je kunt je opgeven bij Sandra Vriesekoop, e-mail: sandra.vriesekoop@gmail.com / 0681938659

Eerder verschenen:

Fysiotherapeute Ans de Vries met pre-pensioen
Meerkoetjes en Arnoud Wolters winnen v.v. Noordster jubileumquiz
In juni en juli geen inzameling oud papier door Hervormde Kerk NP
Getuigen gezocht van vernieling fiets bij obs de Linde
Jogchum Schuur geeft buitenconcert bij de Clockstede
Enquête voor jonge mantelzorgers
FNV Oost-Groningen: let op je recht op vakantiegeld en vakantiedagen!
Brug-en sluisbediening Pekela terug van 6 naar 4 dagen per week
Stichting Eerste Hulp uit Heiligerlee verrast senioren ook in Oude Pekela
2 juni: Extra gemeenteraadsvergadering Pekela over toekomst Pekela
Kinderfiets gevonden bij de Groenling in Oude Pekela
VAN HARTE: Albert is vandaag 70 jaar geworden
Dierenshop Bourtange elke donderdag op de weekmarkt Oude Pekela
Release van Straatarm – nummer van muziekband Sjilt
Garage zwaar beschadigd door brand in Alteveer
Ex-Pekelder Bram Hulzebos schrijft boek over zijn avonturen in Rusland
Winschoter zanger Martin Zemering geeft buitenconcert bij de Clockstede
Kindcentrum de Apenrots onderzoekt mogelijkheid peuterspeelzaal Boven Pekela
100 jaar Noordster op (aan)gepaste manier gevierd
Varkenshouders in Pekela leveren worsten aan de Voedselbank

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

gubd9mvfiepd7e6m6c3grhnsj4