Trike toertocht door Westerwolde voor mensen met een beperking

Geplaatst: dinsdag 5 augustus 2014 om 16:45 | Views: 15303

PEKELA / WESTERWOLDE - Henk van der Veen, Hennie Meijer en Jan Wekema zijn er al maandenlang mee bezig: het organiseren van een trikerit door Westerwolde. Niet zomaar een toertocht, maar een speciale rit voor cliënten van d'Olle Witte Schoule in Vriescheloo. Zaterdag 23 augustus hopen ruim 40 trikers hun passagiers een prachtige dag te bezorgen.

Route Triketocht 23 augustus

Triker Henk
Henk van der Veen uit Oude Pekela is een fervent trikerijder en rijdt een paar keer per jaar een rit/run met als passagiers mensen met een beperking of kinderen die ernstig ziek zijn of zijn geweest. Henk van der Veen: 'Deze ritten zijn, buiten de rit die wij nu georganiseerd hebben, nooit in Oost-Groningen, maar bijvoorbeeld in Ommen, Zwolle, Steenwijk, Lemmer, Lelystad of zelfs in Zeeland.' Afgelopen zaterdag reed Triker Henk voor de vijfde keer de Steenwiekertoornrun. Hij ontving een prachtige oorkonde voor zijn tomeloze inzet al vijf jaar lang. 'Daar doe ik het natuurlijk niet voor. Het gaat mij er om de mensen een onvergetelijk mooie dag te bezorgen, waarbij veiligheid uiteraard erg belangrijk is', aldus Henk.

Passagiers
Voor de cliënten van d'Olle Witte Schoule wordt het de 3e keer dat ze mee kunnen met een voor hen georganiseerde rit. Henk van der Veen: '3 jaar geleden zijn we naar d'Olle Witte Schoule geweest met 2 trikes en aantal motoren. We hebben toen een rondje met de bewoners gereden. In 2013 werd ik gevraagd om met stel trikes een rondje Blauwestad te gaan rijden met bewoners als passagier. Ik heb een aantal vrienden gevraagd en we waren uiteindelijk met 25 trikes! Het was een groot succes : een leuke rit met als afsluiting een bbq die werd aan geboden door d'Olle Witte Schoule. Degenen die dit vorig jaar al meegemaakt hebben, verheugen zich nu al enorm op zaterdag 23 augustus. Er zullen dit keer 21 cliënten mee gaan.'

Trikers
Hoe kom je aan een groep van ruim 40 trikers? Henk van der Veen: 'Dat is tegenwoordig met de multimedia niet zo'n probleem. We zijn geen motorclub of vereniging, maar een oproep op facebook was genoeg om aanmeldingen binnen te krijgen. Binnen 2 weken tijd hadden we opgaves uit o.a. Lemmer, Heerenveen, Groningen, Veendam, Pekela, Bellingwolde, Emmen, Norg, Gieten, Meppel, Slagharen, Hardenberg, Kloosterpand, dus uit alle windstreken, zowel mannen als vrouwen. Twee van hen zijn rijders met ook zelf een beperking.'

Route
De route van 115 kilometer is tot in de puntjes verzorgd en uitgezet. Gestart wordt om 10 uur bij d'Olle Witte Schoule in Vriescheloo. De eerst stop is bij de Mac Donalds in Stadskanaal, waar de hele stoet door de Mac Drive zal gaan. Bij camping de Barkhoorn in Sellingen zal genoten worden van een lunch. Daarna wordt doorgereden naar de vesting Bourtange waar een wandeling kan worden gemaakt en de benen even kunnen worden gestrekt. Via Vlagtwedde wordt teruggereden naar Vriescheloo waar als afsluiting een barbecue met zo'n 120 man wordt gehouden. Tijdens de barbecue wordt de muziek verzorgd door DJ Kars Kuiper uit Winschoten.

Red Devils
Leden van motorclub de Red Devils uit Oude Pekela rijden op motoren mee als begeleiders, zodat de groep trikes bij elkaar blijft . De motorrijders zullen op diverse oversteekplaatsen in de route aan andere bestuurders vragen om even te stoppen zodat de groep trikes door kan rijden.

Eerder verschenen:

Gezellige bingomiddag van de Zonnebloem in MFC de Binding
5 mei: Classic demo races georganiseerd door Rijdend Motorsport Museum
Burgemeester Jaap Kuin zaagt Old Ambt Meubelen open
VV Damacota introduceert de Damacota (in)wisselbeker!
Ruim 250 wandelaars tijdens derde editie Roegbainder wandeltocht
1 juni: Feest voor kinderen bij seizoensafsluiting VV Damacota
Gezelligheid bij maandelijkse Muziek Vitaminen in MFC de Binding
CDA Pekela nodigt u uit de balans op te maken
Pekelders tonen hun geschilderde bruggen in winkelcentrum de Helling
Roegbainders glorieuze winnaar van Strijd om Pekels Goud
Muzikanten Excelsior trotseren kou tijdens buitenconcertjes
Kabelbaan, heksentoren of het zandhuis met tafel en kraan?
11 mei: Open Nederlands Kampioenschap Kaaibakken bij Wel Wait
Diamanten bruidspaar Zijlstra viert feest
Gezond, lekker en gratis thuisbezorgd door Maaltijdservice Oosterlengte
Echtpaar De Vries viert 60-jarig huwelijksjubileum
25 april: Kom fysiotherapeute Inge Lenting uitzwaaien; ze gaat met pensioen!
Nij Begun de goudpot aan het einde van de regenboog?
Sponsor Vera uit Nieuwe Pekela om te bouwen aan verandering in Rwanda!
12 en 13 juli Rock-On Outdoor Festival in het Boekhovenpark Nieuwe Pekela

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

o9thmu6fb9ljge2ot3uera53s1