Stichting Dorpsbelangen Pekela laat gezicht zien op Schutsemarkt 10 juni

Geplaatst: zaterdag 10 juni 2023 om 11:15 | Views: 6295

NIEUWE PEKELA - Eind vorig jaar is Stichting Dorpsbelangen Pekela opgericht om aandacht te vragen en op te komen voor het algemeen belang van alle inwoners van Pekela. We zijn hierover al in gesprek met de gemeente en verschillende lokale organisaties en hebben onze voelsprieten al op aardig wat plaatsen in de gemeenschap uitgestoken. Omdat wij natuurlijk niet alles horen en zien hebben we dorpsgenoten nodig die ons kunnen vertellen wat er gaande is, waar problemen en zorgen zijn en vooral ook waar voor Pekela de kansen liggen. Vandaag staan we op de Schutsemarkt om onszelf aan u voor te stellen en met iedereen in gesprek te gaan. We hebben een leuke kennis-quiz bedacht met een smakelijke prijs. Dus bezoek onze stand en laat ons weten wat u van belang vindt!

Wie zijn wij?
Een aantal enthousiaste mensen uit Oude-, Nieuwe- en Boven Pekela. Wij willen met de stichting de leefbaarheid in de gemeente Pekela optimaliseren. Dat willen we sámen met de inwoners ons dorp en daarom nodigen wij iedereen uit om met ons mee te praten en te denken over dit onderwerp.

Wat willen we bereiken?
We zijn trots op onze gemeente en we willen dat uitdragen en zichtbaar maken. Maar we willen ook kritisch zijn over zaken van algemeen belang die niet goed gaan of beter kunnen. De inwoners kunnen onze ogen en oren zijn, kunnen ons attenderen op knelpunten of verbeterpunten, kunnen ons adviseren en met ons in gesprek komen. Dit meedoen van burgers, ook wel burgerparticipatie genoemd, is een wettelijke plicht voor de gemeente, voor het college van B&W van Pekela. Zij moeten burgerparticipatie organiseren, maar wij merken dat dit nog onvoldoende gebeurt. Daarom willen wij de kritische luis in de luis pels zijn en regelmatig met de gemeente in gesprek zijn over wat er in Pekela leeft en wat er mogelijk kan verbeteren, uiteraard binnen de financiële mogelijkheden en wettelijke kaders. Ook kunnen wij in gesprek gaan met de gemeenteraad, of delen daarvan, om te kijken waar verbeteringen mogelijk zijn.

De stichting Dorpsbelangen Pekela is nadrukkelijk geen actiegroep, ook kunnen wij ons niet bezig houden met puur individuele problemen van inwoners. Maar, nogmaals, voor het algemeen belang zijn wij jullie gesprekspartner. Dus zoek ons op bij een van de sociale media of via het contactformulier op deze website.... Ook laten we ons graag uitnodigen door verenigingen, bedrijven, instellingen en organisaties om in gesprek te gaan over wat er leeft in hun gebied. We horen heel graag van jullie!

Facebook Stichting Dorpsbelangen Pekela

Eerder verschenen:

21 oktober: 'Weerwolven van Wakkerdam' in Hobbysoos A12
Activiteiten door de Badde en de gemeente Pekela: 'Kom erbij!'
Buurtwoning Pekela verhuist van Oude naar Nieuwe Pekela
Explosie bij zon- en nagelstudio aan Feiko Clockstraat Oude Pekela
22 september: Mannenbingo in MFC de Binding Oude Pekela
'Stilte voor de Storm'
Aftrap E-waste Race Pekela op OBS de Linde Nieuwe Pekela
29 september: Theatervoorstelling 'de bijzondere beer' in Bibliotheek
Stichting Leefvorm J&O (Jong &O) ontvangt predicaat erkend leerbedrijf
7 oktober: Korenfestival in MFC de Binding Oude Pekela
23 september: Last Summer Festival met Blues in Pekel
Gasten van de Zonnebloem genieten van gezellige muzikale middag
Wandelaars feestelijk binnengehaald op Via Gladiola Pekela
Oogstmarkt van 16 september bij de Riggel gaat niet door
PCOB Pekela ontvangt Groninger Kerken
Tweede dag Avond3Daagse Pekela [BEELDVERSLAG]
Ongeveer 550 lopers bij 1e avond Pekelder Avond3Daagse
Roon Staal doet Nieuwe Pekela aan tijdens Herfst Tour
N367 tussen Oude Pekela en Blijham 4 weken dicht
ABBA is terug in de Riggel op 23 september

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

g95iufq31enu48liep8gn2jh67