Ripple versus Tether: Wat is het verschil tussen beide?

Geplaatst: woensdag 3 augustus 2022 om 21:55 | Views: 4391

Auteur: 24 Webvertising Print B.V.

PEKELA - Tether (USDT) is een stablecoin die is gemaakt door een groep Bitcoin liefhebbers. Het bedrijf beweert dat USDT wordt gedekt door dollars die in reserve worden gehouden bij de Federal Reserve Bank van New York. Dit betekent dat de Tether gekoppeld is aan de dollar.

Tether is erg populair geworden sinds de lancering in 2014, zo ook bij crypto beleggers in prachtig Pekela. De populariteit groeide nog verder nadat Facebook plannen aankondigde om het te integreren in hun Libra-project. Critici beweren echter dat Tether niet volledig gereguleerd of gecontroleerd is. Ze zeggen ook dat Tether niet transparant genoeg is omdat ze geen details vrijgeven over de reserves die hun tokens ondersteunen.

Het ontstaan van Tether en Ripple
Tether (USDT) is een stablecoin die in de loop der jaren aan populariteit heeft gewonnen. Ripple (XRP) is echter een bedrijf dat betaaloplossingen ontwikkelt voor banken en andere financiële instellingen. Het bedrijf achter Ripple staat ook wel bekend als XRP Ledger. Beide bieden vergelijkbare diensten aan, maar welke moet je kiezen? De Amerikaanse dollar (USD) is de officiële munteenheid van de Verenigde Staten. 
Beide bedrijven bieden een dienst aan die grensoverschrijdende betalingen mogelijk maakt. Ze zijn allebei gericht op het oplossen van problemen die verband houden met het verzenden van geld. Daarnaast gebruiken ze allebei blockchain technologie om transparantie en veiligheid te waarborgen.
Tether is onlangs een controversieel onderwerp geworden vanwege de associatie met Bitfinex, een cryptocurrency-uitwisseling die eigendom is van iFinex Inc., dat ook het moederbedrijf is van Tether Limited. Bitfinex werd in 2016 gehackt, waardoor er voor 72 miljoen dollar aan coins werd gestolen van hun klanten. Dit leidde tot een rechtszaak tegen Bitfinex en Tether.

Ripple
Ripple maakt het mogelijk om zodra er een transactie plaatsvindt tussen twee gebruikers die accounts hebben bij een cryptocurrency-uitwisseling. Wanneer een gebruiker geld naar een andere gebruiker stuurt, wordt de overdracht vastgelegd in de blockchain, wat tevens het geval is bij axie infinity kopen. Er wordt een ripple gecreëerd wanneer een gebruiker valuta op zijn account stort. Elke keer dat een gebruiker geld van zijn account opneemt, ontstaat er een Ripple. Als een gebruiker iemand anders geld wil sturen, moet hij een manier vinden om hem met Ripples te betalen. Ripples kunnen rechtstreeks naar elkaar worden verzonden, of indirect via een derde partij die een gateway wordt genoemd. Gateways fungeren als tussenpersoon en stellen mensen in staat om geld te sturen zonder zelf Ripple munten te hoeven gebruiken. Ripple kopen of een Ripple transactie is vergelijkbaar met het verzenden van contant geld via PayPal.

Tether
Tether is een digitaal token dat is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. Het wordt gebruikt om beurzen te compenseren voor het verstrekken van liquiditeit. Uitwisselingen vereisen een blockchain om liquiditeit te bieden, dus als een gebruiker iets probeert te verkopen voor dollars, moeten ze eerst de dollars omzetten in een crypto zoals Tether kopen. Gebruikers kunnen de munt vervolgens wisselen voor dollars. Tether wordt uitgegeven door bedrijven zoals Bitfinex, Poloniex, Bittrex, Kraken en anderen. Tether-cryptocurrencies worden opgeslagen in een op blockchain gebaseerd systeem dat een 'tether-account' wordt genoemd. Gebruikers gebruiken deze accounts vervolgens om elkaar te betalen. Tether is vergelijkbaar met fiat-valuta, behalve dat de waarde van de munt is gekoppeld aan de prijs van Bitcoin. Als de prijs van Bitcoin daalt, neemt de waarde van de Tether evenredig af. Kortom, zowel Ripple als Tether gebruiken blockchain-technologie om gedecentraliseerde netwerken te creëren. Ze verschillen echter in de manier waarop ze hun doelen bereiken. Ripple is ontworpen om grensoverschrijdende betalingen te vergemakkelijken, terwijl Tether is ontworpen om mensen in staat te stellen fiat-valuta om te zetten in crypto.

Eerder verschenen:

21 oktober: 'Weerwolven van Wakkerdam' in Hobbysoos A12
Activiteiten door de Badde en de gemeente Pekela: 'Kom erbij!'
Buurtwoning Pekela verhuist van Oude naar Nieuwe Pekela
Explosie bij zon- en nagelstudio aan Feiko Clockstraat Oude Pekela
22 september: Mannenbingo in MFC de Binding Oude Pekela
'Stilte voor de Storm'
Aftrap E-waste Race Pekela op OBS de Linde Nieuwe Pekela
29 september: Theatervoorstelling 'de bijzondere beer' in Bibliotheek
Stichting Leefvorm J&O (Jong &O) ontvangt predicaat erkend leerbedrijf
7 oktober: Korenfestival in MFC de Binding Oude Pekela
23 september: Last Summer Festival met Blues in Pekel
Gasten van de Zonnebloem genieten van gezellige muzikale middag
Wandelaars feestelijk binnengehaald op Via Gladiola Pekela
Oogstmarkt van 16 september bij de Riggel gaat niet door
PCOB Pekela ontvangt Groninger Kerken
Tweede dag Avond3Daagse Pekela [BEELDVERSLAG]
Ongeveer 550 lopers bij 1e avond Pekelder Avond3Daagse
Roon Staal doet Nieuwe Pekela aan tijdens Herfst Tour
N367 tussen Oude Pekela en Blijham 4 weken dicht
ABBA is terug in de Riggel op 23 september

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

qbhdouuhd6g73d6mvtsqf52hr7