Hoe spaar je extra voor pensioen?

Geplaatst: woensdag 20 juli 2022 om 11:55 | Views: 2655

Auteur: 24 Webvertising Print B.V.

PEKELA - Het is relatief eenvoudig om in te schatten hoeveel u moet sparen voor de aankoop van een nieuwe auto of een verbouwing. Deze kosten hebben een duidelijk begin en eind.

Maar hoeveel u wil en kunt sparen voor vervroegd pensioen of een pensioen voor een ZZP’er, aan de andere kant, is een veel groter, uitdagender persoonlijk financieel doe. Het kan een stuk moeilijker zijn om het goed te doen.

Er zijn zoveel variabelen om rekening mee te houden. Hoeveel heb je nodig voor vakanties? Ga je überhaupt op dure vakanties? Welke medische kosten moet je rekening mee houden? Blijf je nog een paar dagen werken, of is je doel om met 55 volledig te stoppen? En: hoe oud word je eigenlijk?

Iemand die bijvoorbeeld op 35-jarige leeftijd begon te sparen, zou in theorie een comfortabel pensioen kunnen regelen door 24% van zijn of haar inkomen aan de kant te zetten tot 62 jaar. Wanneer die persoon door wil werken tot 65, dan moet er zo’n tien tot vijftien procent van het maandelijks inkomen opzij gezet worden.

Rendement
Nadat u uw totale pensioen spaardoel hebt bepaald, kunt u berekenen hoeveel u elk jaar opzij moet zetten om dit te bereiken. Als u wilt beleggen, reken dan op een rendement van 6%. De markt kan soms grillig zijn, ontdek het op deze website. U kunt zomaar een lagere groei van een paar jaren ervaren voordat de markt weer bijtrekt.

Regel van 25
Ook is het goed om te kijken welke uitgaven u zult hebben. Bijvoorbeeld het afbetalen van een hypotheek. Ook al woont het goedkoop in Pekela, zelfs het goedkoopst van heel Nederland, een schuld van enkele tonnen is altijd iets om rekening mee te houden.

Als u een beter idee heeft van wat uw jaarlijkse uitgaven kunnen zijn als u met pensioen gaat, kunt u een persoonlijker doel voor uzelf maken met behulp van de regel van 25. Schat uw jaarlijkse uitgaven bij pensionering en vermenigvuldig dat cijfer met 25.

Als u denkt dat uw jaarlijkse uitgaven bijvoorbeeld €30.000 zullen zijn, dan volgens de regel van 25 zult u €750.000 moeten sparen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het te snel opmaken van uw vermogen.

Let wel, dit gaat er van uit dat u geen financiële hulp ontvangt zoals AOW of andere vormen van pensioen.

Vier procent regel
De regel van 25 is gebaseerd op de vier procent regel. Deze regel suggereert dat u bij een pensionering van 30 jaar veilig 4% van uw vermogen kunt opnemen in het eerste jaar van uw pensioen, en vervolgens hetzelfde bedrag in euro’s kunt opnemen, elk jaar gecorrigeerd voor inflatie, om te voorkomen dat u vroegtijdig door uw spaargeld heen gaat.

Eerder verschenen:

Cosis stopt met dagbesteding op kinderboerderij Oude Pekela
Maandag 19 september: informatieavond ‘Pekela geeft gas!’
In memoriam Jaak Daemen 13-12-1924 - 6-8-2022
10 september: Jaarmarkt Oude Pekela
10 september: Oldtimershow op plein bij gemeentehuis Oude Pekela
8 september: PrengerHoekman hindernisbaan op het Lido terrein
8 september: Brokschmidt kano estafette in Oude Pekela
7 september: Traiteurslager Huizing viswedstrijd
7 september: Gerringa IJs- en frituurzaak kindermarkt bij de Helling
6, 7 en 8 september: Fyzigo fietsdriedaagse
6 september: PrengerHoekman kruiwagenrace op Lido-terrein
5 september: Drukmaar prestatieloop en leutje halve mijl Oude Pekela
9 september: LuckyStar versierde aanhangwagens optocht
Mogelijk verkeershinder door inspectie bruggen over Pekelderdiep
E-bike uitgelicht en driewielontdek-ochtend op woensdag 31 augustus 2022 in Pekela
De beste opties voor dakisolatie
Ripple versus Tether: Wat is het verschil tussen beide?
3 tips voor het uitzoeken van een nieuwe eettafel
Verschil in prijs reclamezuil en pomp bij Esso Oude Pekela
VERMIST: zwart witte kater Arthur omgeving Vinkenlaan Nieuwe Pekela

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

ip00brejg1dqpictev5tl2ptq0