Broers Bulthuis zilver op NK mixteams in Rotterdam

Judoteam Groningen team 1 met Kylian linksonder en Silvan rechtsboven

Geplaatst: maandag 27 juni 2022 om 20:15 | Views: 3948

OUDE PEKELA / ROTTERDAM - Afgelopen zaterdag 25 juni werd in Ahoy Rotterdam het NKnl gehouden. Dit evenement is o.a. een initiatief van meerdere sportbonden waar 5 verschillende sporten een NK hielden. Dit ging om gymnastiek, zwemmen, boksen, triatlon en natuurlijk judo! Voor judo stond het NK mixteams senioren op het programma. Zowel Kylian als Silvan deden mee in team 1 van Judoteam Groningen, beide in de gewichtsklasse boven 90 kg. In team 1 zaten met name clubgenoten van Judo 53° Noord.

Kylian rechts in wit pak tegen Theo Meijer Sport

De eerste ronde waren ze vrijgeloot, de tweede ronde kwamen ze het team uit Noord-Holland, Top Judo Kenamju 2, tegen. Kylian moest als eerste van de 6 judoka’s en won zijn partij met een mooie ippon. Ook als team wonnen ze met 4-0 en waren een ronde verder. De volgende wedstrijd was tegen Theo Meijer Sport uit Midden-Nederland. Kylian judode ook deze wedstrijd en moest nu als laatste judoën. De stand was 3-2 voor Judoteam Groningen, dus moest Kylian een gelijke stand zien te voorkomen. Dit deed hij ook door weer met een ippon te winnen. Met een eindstand van 4-2 werd de finale bereikt.

In de finale moesten ze tegen het sterke team van Mahorokan/Slingerland uit Zuid-Holland. Met een stand van 3-1 achter mocht Silvan de finalepartij judoën. Hij was super sterk aan het judoën en er was een Golden Score (=extra tijd bovenop de 4 minuten) voor nodig voor de tegenstander om een Waza-ari tegen Silvan te scoren. Daarmee verloor Judoteam Groningen en werden ze verdienstelijk tweede van Nederland.

Zondag 5 juni is Silvan voor een Junior European Cup naar Graz/Oostenrijk geweest. Hij zat in een poule van 28 deelnemers met een zeer zware bezetting. De eerste ronde won hij van een Italiaan op ippon en de partij erna won hij weer met een prachtige ippon in 10 seconden! Vervolgens verloor hij van een Japanner die uiteindelijk tweede werd. In de herkansing was hij zeker niet kansloos tegen een Georg, maar verloor helaas wel. Na nog een trainingsstage te hebben gehad vloog hij op woensdag terug naar Nederland met een net bekend gemaakte EK selectie op zak. Het EK wordt gehouden in Praag/Tsjechië van 15 t/m 18 september. Er staat voor die tijd nog één European Cup op het programma en dat is op 17 juli in Paks/Hongarije.

Kylian heeft zondag 12 juni meegedaan aan een European Open voor senioren in Madrid. Er was in Madrid een grote poule met 26 deelnemers in de -100 kg en kwam daar in de eerste ronde een tegenstander uit Kazachstan tegen. Deze werd gewonnen met een ippon. Helaas verloor hij de ronde erna van een Fransman en kreeg jammer genoeg geen herkansing. Ook zijn geplande reis van 23 juni t/m 6 juli naar de World University Games in China is gecanceld ivm corona. Hopelijk wordt hij volgend jaar ook weer geselecteerd, want er wordt weer een nieuwe selectieprocedure gestart.

Silvan tweede van rechts in blauw pak (finale)

Eerder verschenen:

1 juni: Feest voor kinderen bij seizoensafsluiting VV Damacota
Gezelligheid bij maandelijkse Muziek Vitaminen in MFC de Binding
CDA Pekela nodigt u uit de balans op te maken
Pekelders tonen hun geschilderde bruggen in winkelcentrum de Helling
Roegbainders glorieuze winnaar van Strijd om Pekels Goud
Muzikanten Excelsior trotseren kou tijdens buitenconcertjes
Kabelbaan, heksentoren of het zandhuis met tafel en kraan?
11 mei: Open Nederlands Kampioenschap Kaaibakken bij Wel Wait
Diamanten bruidspaar Zijlstra viert feest
Gezond, lekker en gratis thuisbezorgd door Maaltijdservice Oosterlengte
Echtpaar De Vries viert 60-jarig huwelijksjubileum
25 april: Kom fysiotherapeute Inge Lenting uitzwaaien; ze gaat met pensioen!
20 april: Officiële opening showroom Old Ambt Meubelen in Oude Pekela
Nij Begun de goudpot aan het einde van de regenboog?
20 april: Kledingbeurs voor de minima aan Holland Marsh 17D Nieuwe Pekela
Sponsor Vera uit Nieuwe Pekela om te bouwen aan verandering in Rwanda!
21 april: Grunneger dainst in Hervormde kerk Nieuwe Pekela
12 en 13 juli Rock-On Outdoor Festival in het Boekhovenpark Nieuwe Pekela
Expositie 'Bruggen in beeld' in winkelcentrum de Helling
Organisatie klaar voor 3e Roegbainder wandeltocht

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

mfmitujh34gd6mfhmslgrjr603