Noordster pakt punt in eerste competitiewedstrijd

Geplaatst: zondag 22 september 2019 om 18:10 | Views: 1650

OUDE PEKELA - Na een wisselvallende voorbereiding begon zondagmiddag voor Noordster 1 dan het echte werk, want de competitie stond op het punt van beginnen. Op bezoek bij GAVC moest dan het eerste resultaat worden geboekt. Het eerste resultaat kwam er, want na een open wedstrijd werd er een punt mee naar Oude Pekela genomen: 2-2.

Het was GAVC dat de eerste grote kans van de wedstrijd kreeg. Vanuit een corner kregen de Friezen een goede kopkans, maar de bal ging net over. Niet veel later kon Rick Lange redding brengen en de openingstreffer voorkomen. De grootste kans volgde na ongeveer een kwartier, maar Damy Sinot bracht fantastisch redding. Na een half uur was er een knotsgekke situatie bij de goal van Grou. Noordster kreeg binnen tien tellen vijf mogelijkheden, maar Michael Lap, Ronald Paans, Casper Boneschansker en Maarten Koetje kregen de bal er niet in. GAVC kwam daarna als nog op voorsprong. Damy Sinot kon een voorzet niet klemvast houden en de losgelaten bal werd door de geelhemden binnengewerkt: 1-0. Toch kwamen de Pekelders snel op gelijke hoogte. Kees Dun kon Ronald Paans de diepte insturen en oog in oog met de keeper bleef de Pekelder spits koelbloedig: 1-1. Kees Dun kreeg daarna twee mogelijkheden om Noordster op voorsprong te schieten, maar een vrije trap belandde op de lat en zijn intikker ging net over.

De tweede helft was zeker niet minder leuk voor de toeschouwers, maar het aantal opgelegde kansen was wel beduidend minder. Op een buitenspelgoal van Noordster na waren er in het eerste kwartier weinig opmerkelijke momenten, maar beide ploegen streden voor elke meter. Halverwege de tweede helft kwam er een goede mogelijkheid voor Maarten Koetje, maar zijn inzet was te zacht om tot doelpunt te verzilveren. Toch kwamen de Pekelders op voorsprong. Door goed door zetten van Kees Dun kon de aanvoerder uiteindelijk de 1-2 binnenwerken. De voorsprong was van korte duur, want GAVC wist de bal mooi binnen te krullen en dit keer was Damy Sinot kansloos: 2-2. In de blessuretijd kreeg Arjan Wubs nog een schotkans, maar de bal ging hard naast.

Al met al een terechte uitslag, maar gezien de open wedstrijd zullen beide ploegen het gevoel hebben gehad dat er meer in had gezeten. Hoe dan ook hebben de Pekelders een punt in een uitwedstrijd weten te bemachtigen, hetgeen geen verkeerde start is. Volgende week staat de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. Dan komt VKW op bezoek en zal gaan Noordster gaan proberen de eerste overwinning binnen te halen.

Eerder verschenen:

23 oktober: Halloween disco bij KidzKlub Ons Stee Oude Pekela
Gemeente Pekela een van de weinige gemeentes zonder toeristenbelasting
Schoolklassen strijden om titel sportiefste klas gemeente Pekela 2019
Leerlingen Kindcentrum Feiko Clock naar atletiekvereniging Aquilo
Aanmelding voor de Pekelder Vrijwilligersprijs 2019 gestart
24 oktober: Kom mee eten met driegangendiner door Dushi kook
22 oktober: Kinderboerderij Oude Pekela viert 5-jarig bestaan
VAN HARTE: Joop Brugman is vandaag 70 jaar geworden
Programma Koffieconcerten in Albatrosgebouw te Nieuwe Pekela
Noordster wint eerste thuiswedstrijd verdiend van Stadspark
Auto te water in Oude Pekela; bestuurder aangehouden
Mobiele Planetarium op obs De Linde
Start deelcontrole hondenbelasting in Pekela
Heel Noord-Nederland recyclet, ook Pekela
Veiligheid staat voorop, ˇˇk in Pekela!
Fietscontrole Theo Thijssen: fietsen in goede staat
Gemeente Pekela hijst Regenboogvlag op Coming Outdag
Geheugenopfrissertje: 15 oktober Pekelder ProatcafÚ in de Riggel
21 t/m 23 oktober: King's Kids in Ontmoetingscentrum de Kiepe
Overzicht evenementen in de Binding 2019

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

7as9m25gj4fha9ku2akuk5b4d7