Noordster pakt punt in eerste competitiewedstrijd

Geplaatst: zondag 22 september 2019 om 18:10 | Views: 2314

OUDE PEKELA - Na een wisselvallende voorbereiding begon zondagmiddag voor Noordster 1 dan het echte werk, want de competitie stond op het punt van beginnen. Op bezoek bij GAVC moest dan het eerste resultaat worden geboekt. Het eerste resultaat kwam er, want na een open wedstrijd werd er een punt mee naar Oude Pekela genomen: 2-2.

Het was GAVC dat de eerste grote kans van de wedstrijd kreeg. Vanuit een corner kregen de Friezen een goede kopkans, maar de bal ging net over. Niet veel later kon Rick Lange redding brengen en de openingstreffer voorkomen. De grootste kans volgde na ongeveer een kwartier, maar Damy Sinot bracht fantastisch redding. Na een half uur was er een knotsgekke situatie bij de goal van Grou. Noordster kreeg binnen tien tellen vijf mogelijkheden, maar Michael Lap, Ronald Paans, Casper Boneschansker en Maarten Koetje kregen de bal er niet in. GAVC kwam daarna als nog op voorsprong. Damy Sinot kon een voorzet niet klemvast houden en de losgelaten bal werd door de geelhemden binnengewerkt: 1-0. Toch kwamen de Pekelders snel op gelijke hoogte. Kees Dun kon Ronald Paans de diepte insturen en oog in oog met de keeper bleef de Pekelder spits koelbloedig: 1-1. Kees Dun kreeg daarna twee mogelijkheden om Noordster op voorsprong te schieten, maar een vrije trap belandde op de lat en zijn intikker ging net over.

De tweede helft was zeker niet minder leuk voor de toeschouwers, maar het aantal opgelegde kansen was wel beduidend minder. Op een buitenspelgoal van Noordster na waren er in het eerste kwartier weinig opmerkelijke momenten, maar beide ploegen streden voor elke meter. Halverwege de tweede helft kwam er een goede mogelijkheid voor Maarten Koetje, maar zijn inzet was te zacht om tot doelpunt te verzilveren. Toch kwamen de Pekelders op voorsprong. Door goed door zetten van Kees Dun kon de aanvoerder uiteindelijk de 1-2 binnenwerken. De voorsprong was van korte duur, want GAVC wist de bal mooi binnen te krullen en dit keer was Damy Sinot kansloos: 2-2. In de blessuretijd kreeg Arjan Wubs nog een schotkans, maar de bal ging hard naast.

Al met al een terechte uitslag, maar gezien de open wedstrijd zullen beide ploegen het gevoel hebben gehad dat er meer in had gezeten. Hoe dan ook hebben de Pekelders een punt in een uitwedstrijd weten te bemachtigen, hetgeen geen verkeerde start is. Volgende week staat de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. Dan komt VKW op bezoek en zal gaan Noordster gaan proberen de eerste overwinning binnen te halen.

Eerder verschenen:

Ex-Pekelder Bram Hulzebos schrijft boek over zijn avonturen in Rusland
Winschoter zanger Martin Zemering geeft buitenconcert bij de Clockstede
Kindcentrum de Apenrots onderzoekt mogelijkheid peuterspeelzaal Boven Pekela
100 jaar Noordster op (aan)gepaste manier gevierd
Varkenshouders in Pekela leveren worsten aan de Voedselbank
N366 Pekela Alteveer vijf weken dicht vanaf 2 juni
Wie helpt Volop'69 bij het vinden van een volleybaltrainer/coach
Twee gewonden bij ongeluk op N366 bij afslag Nieuwe Pekela Zuid
VAN HARTE: Koba Schutter is 50 jaar geworden
De eerste Oost-Groningse bibliotheken zijn weer open
Hooipersen in grote/ronde of kleine balen bij loonbedrijf Moed
30 mei: Online live bingo van MFC de Binding
VAN HARTE: Ferdinand Roelfsema is 40 jaar
Gemeenteraad Pekela zet fysieke vergadering om naar digitale vergadering
Trots presenteren we u de vernieuwde Riggel!
Trijntje Schuring hangt vlag uit op dag van de verpleging
Gedumpte koelkast en vriezer aan Ontsluitingsweg Nieuwe Compagnie
Bibliotheek Oude Pekela gaat donderdag 14 mei weer open
Kinderactiviteiten Pekela maakt moeders blij met attentie voor Moederdag
Noordster viert 100 jarig bestaan met online Quiz

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

4sq78mc6cpmhhc5i2veac1fd60