Stukkie trailen? Dit is er pas eentje!

Geplaatst: donderdag 19 september 2019 om 10:25 | Views: 2218

Auteur: 24 Webvertising Print B.V.

PEKELA - Dit is geen doorsnee wandelpad, maar een lange-afstand-wandelpad. De Appalachian Trail (3500 kilometer!) die door maar liefst veertien staten van Amerika loopt. Het is weer eens wat anders dan een dure vliegvakantie, maar vergis je niet. Dit vraagt maanden of misschien wel jaren aan voorbereiding en een kei van een conditie. 

Beetje goedkoop op vakantie? Dan zijn er meerdere mogelijkheden. De een gaat op een dure vliegvakantie naar een land waar alles wat je doet minder belastend is voor je portemonnee. De ander bespaart op zijn reis door bepakt en bezakt met de fiets op reis te gaan en verblijft in fijne hotelletjes. Weer een ander gaat te voet en houdt de knip gewoon in zijn rugzak. Wel zo goedkoop. Bovendien: hiken is in! 

Voor de totale trail ben je maanden onderweg
Maar voor deze trail moet je wel een diehard hiker zijn die niet vies is van een flink eind lopen, een heel flink eind, en zichzelf wil uitdagen. In dat geval kun je kiezen voor de mega-wandeltocht de Appalachian Trail, door het oosten van Amerika. Voor ons Nederlanders betekent dat een vliegreis naar bijvoorbeeld Springer Mountain in Georgia. Daarna kun je los. Voor maanden. Want zolang ben je wel aan het lopen. 

Natuurlijk vraagt dat om een flinke uitrusting in de vorm van hiking-schoenen, de juiste kleding en een sterke tas in de vorm van een rugzak. Dat is even een investering. 
Je kunt hier gaan voor een echte leren Cowboysbag maar ook voor een sportievere Eastpak.
Uiteraard vraagt het ook om een stevige voorbereiding. Dit loop je niet zomaar. Wie die hele tocht van maar liefst 3500 kilometers weet te volbrengen mag zich voegen bij de iets meer dan vijftienduizend mensen wereldwijd die de trail in zijn totaliteit hebben volbracht. Een select gezelschap. 

Het meest zware deel is het laatste stuk
De trail loopt door de staten Georgia, North Carolina, Tennessee, Virgina, West Virginia, Maryland, Pennsylvania, New Jersey, New York, Connecticut, Massachusetts, Vermont, new Hampshire en Maine. 

Zoals gezegd: wie de trail helemaal weet te lopen, is een held. Maar ook delen ervan zijn goed te doen. Een geweldige ervaring. Volgens kenners heeft iedere staat wel een bijzonderheid als onderdeel van de totale tocht. Het meest zware deel van de trail blijkt het laatste stuk te zijn, tenminste, als je van het zuiden naar het noorden loopt. Mount Katahdin. Je bent natuurlijk al flink moe en het is ook nog eens moeizaam lopen over rotsen en keien. 

In West Virginia is het centrale punt van de trail
Het kortst ben je overigens in de staat West Virginia. Slechts 6,5 kilometer telt de route door deze staat. Veel wandelaars zien dit als het centrale punt op de totale route. Hier zit ook het hoofdkantoor van de Appalachian Trail Conservancy gevestigd (ATC). Dit is de organisatie die de route onderhoudt door het middengebergte de Appalachen. Als je interesse hebt, moet je daar zijn!

Eerder verschenen:

Winschoter zanger Martin Zemering geeft buitenconcert bij de Clockstede
Kindcentrum de Apenrots onderzoekt mogelijkheid peuterspeelzaal Boven Pekela
100 jaar Noordster op (aan)gepaste manier gevierd
Varkenshouders in Pekela leveren worsten aan de Voedselbank
N366 Pekela Alteveer vijf weken dicht vanaf 2 juni
Wie helpt Volop'69 bij het vinden van een volleybaltrainer/coach
Twee gewonden bij ongeluk op N366 bij afslag Nieuwe Pekela Zuid
VAN HARTE: Koba Schutter is 50 jaar geworden
De eerste Oost-Groningse bibliotheken zijn weer open
Hooipersen in grote/ronde of kleine balen bij loonbedrijf Moed
30 mei: Online live bingo van MFC de Binding
VAN HARTE: Ferdinand Roelfsema is 40 jaar
Gemeenteraad Pekela zet fysieke vergadering om naar digitale vergadering
Trots presenteren we u de vernieuwde Riggel!
Trijntje Schuring hangt vlag uit op dag van de verpleging
Gedumpte koelkast en vriezer aan Ontsluitingsweg Nieuwe Compagnie
Bibliotheek Oude Pekela gaat donderdag 14 mei weer open
Kinderactiviteiten Pekela maakt moeders blij met attentie voor Moederdag
Noordster viert 100 jarig bestaan met online Quiz
Petraas gooit de deur wagenwijd open

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

qio1e2ju5dk3i6clb8tcaggrm3