Stukkie trailen? Dit is er pas eentje!

Geplaatst: donderdag 19 september 2019 om 10:25 | Views: 3237

Auteur: 24 Webvertising Print B.V.

PEKELA - Dit is geen doorsnee wandelpad, maar een lange-afstand-wandelpad. De Appalachian Trail (3500 kilometer!) die door maar liefst veertien staten van Amerika loopt. Het is weer eens wat anders dan een dure vliegvakantie, maar vergis je niet. Dit vraagt maanden of misschien wel jaren aan voorbereiding en een kei van een conditie. 

Beetje goedkoop op vakantie? Dan zijn er meerdere mogelijkheden. De een gaat op een dure vliegvakantie naar een land waar alles wat je doet minder belastend is voor je portemonnee. De ander bespaart op zijn reis door bepakt en bezakt met de fiets op reis te gaan en verblijft in fijne hotelletjes. Weer een ander gaat te voet en houdt de knip gewoon in zijn rugzak. Wel zo goedkoop. Bovendien: hiken is in! 

Voor de totale trail ben je maanden onderweg
Maar voor deze trail moet je wel een diehard hiker zijn die niet vies is van een flink eind lopen, een heel flink eind, en zichzelf wil uitdagen. In dat geval kun je kiezen voor de mega-wandeltocht de Appalachian Trail, door het oosten van Amerika. Voor ons Nederlanders betekent dat een vliegreis naar bijvoorbeeld Springer Mountain in Georgia. Daarna kun je los. Voor maanden. Want zolang ben je wel aan het lopen. 

Natuurlijk vraagt dat om een flinke uitrusting in de vorm van hiking-schoenen, de juiste kleding en een sterke tas in de vorm van een rugzak. Dat is even een investering. 
Je kunt hier gaan voor een echte leren Cowboysbag maar ook voor een sportievere Eastpak.
Uiteraard vraagt het ook om een stevige voorbereiding. Dit loop je niet zomaar. Wie die hele tocht van maar liefst 3500 kilometers weet te volbrengen mag zich voegen bij de iets meer dan vijftienduizend mensen wereldwijd die de trail in zijn totaliteit hebben volbracht. Een select gezelschap. 

Het meest zware deel is het laatste stuk
De trail loopt door de staten Georgia, North Carolina, Tennessee, Virgina, West Virginia, Maryland, Pennsylvania, New Jersey, New York, Connecticut, Massachusetts, Vermont, new Hampshire en Maine. 

Zoals gezegd: wie de trail helemaal weet te lopen, is een held. Maar ook delen ervan zijn goed te doen. Een geweldige ervaring. Volgens kenners heeft iedere staat wel een bijzonderheid als onderdeel van de totale tocht. Het meest zware deel van de trail blijkt het laatste stuk te zijn, tenminste, als je van het zuiden naar het noorden loopt. Mount Katahdin. Je bent natuurlijk al flink moe en het is ook nog eens moeizaam lopen over rotsen en keien. 

In West Virginia is het centrale punt van de trail
Het kortst ben je overigens in de staat West Virginia. Slechts 6,5 kilometer telt de route door deze staat. Veel wandelaars zien dit als het centrale punt op de totale route. Hier zit ook het hoofdkantoor van de Appalachian Trail Conservancy gevestigd (ATC). Dit is de organisatie die de route onderhoudt door het middengebergte de Appalachen. Als je interesse hebt, moet je daar zijn!

Eerder verschenen:

Dubbele subsidie voor bewoners van proeftuin alleen nog in 2024 beschikbaar
Uitslag verloting 2024 korfbalvereniging WSS
Eerste Jumbo tegoedbonnen uitgereikt aan winnaars Glasvezel Pekela loterij
Pekela zoekt leden voor een Adviesraad Sociaal Domein
Badmintonvereniging Oude Pekela organiseert Zomertoernooi
VAN HARTE: Elsinus Kok 'Kokkie' is 60 jaar geworden
VAN HARTE: Jeroen Kuiper is 45 jaar geworden!
Voorlichtingsmiddag over online veiligheid voor senioren in Oude Pekela
4 mei: Hervormde kerk Nieuwe Pekela haalt oud papier op
Palen geïnstalleerd om Unionbrug in Oude Pekela te beschermen
Creatieve leerlingen Dollard College tonen burgemeester kunstmaquettes
Twee inwoners van Pekela krijgen Nederlandse nationaliteit
27 april: Oranje Bevrijdingsconcert in de Binding
R.K. Jenaplan-Freinetschool St. Willibrordus viert 100 jaar Jenaplan
Gezellige bingomiddag van de Zonnebloem in MFC de Binding
5 mei: Classic demo races georganiseerd door Rijdend Motorsport Museum
Burgemeester Jaap Kuin zaagt Old Ambt Meubelen open
VV Damacota introduceert de Damacota (in)wisselbeker!
Ruim 250 wandelaars tijdens derde editie Roegbainder wandeltocht
1 juni: Feest voor kinderen bij seizoensafsluiting VV Damacota

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

q96b1o4bf811pi77bilkt12jf1