Dagje Drouwenerzand op tweede dag Spelweek Boven Pekela

Geplaatst: woensdag 21 augustus 2019 om 20:05 | Views: 2911

BOVEN PEKELA - Dag twee; één van onze deelnemertjes is jarig en wordt vandaag zes. Een mooie dag voor een kinderfeestje XXL. Dus gaan we gezellig met z’n allen naar het pretpark in Drouwenerzand. Alle kinderen krijgen een knalgeel T-shirt met zwarte letters en zo is het net alsof we met 115 kleine Daltons op pad gaan. De reis is kort maar de stemming zit er meteen goed in. In de bus praten de kinderen met elkaar over The Freak Out, de Excellerate XL en The Break Dance….

Ik vraag me ondertussen af wat er met de zweefmolen, de draaimolen en de ouderwetse botsauto’s is gebeurd en waar ik straks allemaal in terecht ga komen? De kinderen lachen. Twee kleine meisjes (6 en 7 jaar) zitten naast elkaar in de bus en zijn nog wat stil. Ik vraag ze of ze bij elkaar in de klas zitten….. “Ja, dat klopt en we zijn al beste vriendinnen sinds we klein waren!” De jongens op de achterbank hebben grote lol om de auto-polonaise met kinderspelweek- vrijwilligers die achter de bus aanrijden. En net als de eerste kinderen beginnen met “we zijn er bijna…” zijn we er al!

Als een zwerm van 115 wespen verplaatst de groep zich van de parkeerplaats door de poort van het pretpark waarna ze in een oogwenk echt alle kanten opvliegen. Sommige in één rechte lijn naar de softijsjes-kraam en andere direct naar hun favoriete attractie. Een groepje jongens (van 8 tot 10 jaar) tapt bekertjes koffie in (met zeer veel melk en de nodige suiker) en gaat met elkaar eerst gezellig aan een terrastafeltje zitten. Een goed begin is het halve werk!

Gaandeweg de dag komt iedereen elkaar overal tegen. Er wordt gezwaaid en gelachen en om elkaar gedacht. De sfeer is geweldig en het is erg leuk om te zien dat zelfs de grootste kinderen best nog wel even in de draaimolen willen als de kleintjes erom vragen.

En die ouderwetse botsauto’s, nou die doen het nog steeds hoor! En dan is het natuurlijk fantastisch als je met een groepje Daltons één vrijwilliger bereid hebt gevonden om mee te gaan in de botsauto’s als begeleider, maar die dan veranderd in een soort van schietschijf zodra de zoemer gaat en de botsauto’s beginnen te rijden…. Stoere praatjes en schaterlachen, het zou zo een titel kunnen worden van jongensboek. Wat een pret!

Rond kwart over drie kwamen alle eendjes als haast vanzelf weer terug naar het nest. We stonden er versteld van, maar in werkelijk een recordtempo was de hele groep weer compleet voor vertrek. Terug in de bus werd er vol enthousiasme gepraat over de avonturen die waren beleefd en toverde verschillende kinderen de hamburgers nog uit hun broodtrommels….

Al met al weer was het wederom een zonnige en zeer geslaagde dag waarin iedereen zich heerlijk heeft kunnen uitleven!

Fotoreportage

   Dag 2 Spelweek 2019 Boven Pekela - Foto's Lammert Lemmen

Aan dit artikel is meegewerkt door

Lammert Lemmen
Fotograaf
lammert@prachtigpekela.nl

Eerder verschenen:

Tocht om de Noord door Alteveer en Pekela
Pekela's got talent groot succes voor jong en oud
Noordster pakt punt in eerste competitiewedstrijd
Schaaphok Techniek: voor onderhoud en reparatie van uw tuinmachines
28 september: Burendag met BBQ en Abba in de Riggel
Prachtig weer met gemotiveerde mensen op Pekela’s Cleanup Day
Kom 28 september om 17.00 uur het Grunnens Laid meezingen!
25 september: Bingo in de kantine van vv PJC Nieuwe Pekela
Wat zijn bonussen zonder storting?
Stukkie trailen? Dit is er pas eentje!
VAN HARTE: De ouders van Wilma Kwant zijn 60 jaar getrouwd
Nog enkele plekken vrij voor deelname aan Spooktocht in Pekelderbos
ILT: Groningen Airport Eelde binnen de normen voor geluid en milieu
Judo Op School in Nieuwe Pekela
18 september: Scholenkorfbaltoernooi bij WSS
Lokale LHBTI werkgroep krijgt veel aanloop op Jaarmarkt Oude Pekela
Kylian met team van TEAM NL 5-de op EK judo in Finland
Leger des Heils zoekt collectanten in Pekela
Cheque van 350 euro voor Hulphond Nederland tijdens Veteranendag
6 oktober: Concert Salonorkest Las Niñas in Nieuw Beerta

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

gcadc0a4k71gukn1l5401k8gd0