Nanne Potze wint Graankorrelbokaal 2015

Geplaatst: maandag 4 mei 2015 om 12:10 | Views: 6234

Auteur: Frans Nuninga

OUDE PEKELA - Op zondag 3 mei werd voor de 4e keer de wedstrijd om de Graankorrelbokaal vervist. Het is HSV de Beurs uit Oude Pekela weer gelukt om in samenwerking met de sponsoren de Graankorrel, slagerij Huizing en café d’Oal Stee een prachtige wedstrijd te organiseren aan het kanaal Veendam – Musselkanaal. Nanne Potze won de bokaal met een vangst van 11.522 gram vis.

De interesse voor de wedstrijd was uitstekend. Er moest zelfs gewerkt worden met een reservelijst. Uiteindelijk kon niet iedereen in de wedstrijd worden geplaatst. Voor hen geld, wil je er volgend jaar bij zijn, dan moet je je dus op tijd opgeven om verzekerd te zijn van een plekje in het deelnemersveld.

Om ongeveer 6 uur is gestart met de loting van de 90 steknummers in de grote zaal van café d’ Ol Stee. Even voor 7 uur kon men na een kort welkomstwoord vertrekken naar het parcours aan het kanaal Veendam – Musselkanaal bij Stadskanaal. Ruim daarvoor waren de vrijwilligers al vertrokken naar het parcours om nummers, vak borden en vlaggen uit te zetten.
Bij aankomst op het parcours kon men beginnen met de voorbereiding. Er werd gevist in 3 vakken. Om half negen uur werd het startsein voor het begin van de wedstrijd gegeven en kon worden begonnen met vissen.

Het parcours lag er prachtig bij. Het was, uiteindelijk tegen alle verwachtingen in, een droge dag met wel redelijk veel wind en in de loop van de dag een redelijke temperatuur.

De ene visser leest zo vroeg in de morgen wat beter de reglementen dan de ander. Zo was de lokale crack Johny Ploeger al om half 1 druk aan het opruimen terwijl de wedstrijd pas een half uur later officieel zou zijn afgelopen. Een collega was zo vriendelijk hem daar op te wijzen en zorgde er op die manier misschien wel voor dat Johny als eerste in zijn vak wist te eindigen.

Om 13.00 uur het signaal einde wedstrijd en werden de gevangen vissen gewogen en de vrijheid teruggegeven. Na de weging bleek dat in vak B in het totaal veruit de meeste vis is gevangen namelijk ruim 67 kilo. Ondanks dat is de algemeen kampioen midden uit het C vak gekomen.

Terug bij café d’ Ol Stee kon de voorzitter van HSV de Beurs, Frans Nuninga, bekend maken dat Nanne Potze de algemeen kampioen van 2015 was geworden. Dhr. Potze wist in vak C uiteindelijk 11.522 gram vis te vangen. Hij ontving uit handen van dhr. H. Brouwer van de Graankorrel een fraaie wisselbokaal en een envelop met de hoofdprijs van € 300,00. Winnaar in vak A en B waren dhr. R. Kuil en dhr J. Ploeger met vangsten van respectievelijk 5.129 gram en 9.986 gram. Voor de overige klasseringen verwijs ik u graag naar de volledige uitslag.

Afsluitend kan worden teruggekeken op een geslaagde dag die als het aan de Graankorrel ligt zeker een vervolg zal krijgen in 2016. De organisatie wil benadrukken dat het organiseren van een dergelijke dag niet mogelijk is zonder de hulp van de vele vrijwilligers en de sponsoren Graankorrel, Slagerij Huizing en Café d’ Ol Stee.

Het Bestuur
HSV de Beurs

Foto's

Eerder verschenen:

Hoe houdt de vastgoedsector criminelen buiten de deur?
Heropening consultatiebureau in De Kiepe Nieuwe Pekela
Gemeente Pekela versterkt toezicht met onafhankelijke rekenkamer
Tweeling van elkaar gescheiden voor sociaal experiment? in KRO-NCRV 2Doc: Peter en Erik
11 mei: Orgelmuziek in Lutherse kerk tijdens Orgeldag Noord-Nederland
Zaterdag 11 mei ophaaldag bestelde hanging baskets bij Lutherse kerk
Dit jaar ook weer Dodenherdenking bij monument in Boven Pekela
Ideaal weer bij demodag Stichting Rijdend Motorsport Museum in Nieuwe Pekela
Eervolle Dodenherdenking in Oude Pekela
Waardige Dodenherdenking bij monument in Nieuwe Pekela
Hoe laten we de vlag wapperen op 4 en 5 mei?
CDA Pekela nodigt u uit de balans op te maken (gewijzigde datum)
Ilse wil Pekelder ouderen behoeden voor internetoplichting
PCOB Pekela bezoekt poldermolen ‘De Goliath’
Herstelde brug langs Pekel Aa maakt route naar Winschoten weer toegankelijk
Updates over herstelwerkzaamheden na lekkage pekeltransportleiding
OOP vergeet Gerringa en betaalt iedere bezoeker gratis bolletje ijs
Museum Kapiteinshuis zoekt meisjes en vrouwen voor speciaal project
Barvrijwilligers VV Damacota volgen Instructie 'Verantwoord Alcohol Schenken'
Bingoavond vol spanning en prijzen in Ontmoetingscentrum de Kiepe

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

0u543kl081ck4rr2ljnmj48t62