Ontwikkelingen rondom zoutwinning Zuidwending

Geplaatst: woensdag 26 juni 2024 om 18:00 | Views: 5174

Auteur: Ellen de Waard, omgevingsmanager Noord-Nederland

PEKELA - Nobian heeft het voornemen om in Zuidwending nieuwe zoutwinlocaties te maken. De acht zoutwinlocaties waaruit we momenteel nog zout winnen, gaan de laatste productiefase in. Om te zorgen voor een stabiele overgang van de bestaande zoutwinlocaties naar de nieuwe zoutwinlocaties hebben we een aanvraag ingediend bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) om de bestaande zoutwinning voor een laatste keer te verlengen. De verlenging geldt voor de periode vanaf 20 november 2025 tot 31 december 2035.

Meer informatie over de aanvraag kunt u terugvinden op onze website www.nobian.com/nl/zoutwinning/groningen/werkzaamheden. Ook kunnen we u hierover meer vertellen op onze inloopbijeenkomst in juli.

Inloopbijeenkomst op 4 juli
Graag nodigen we u uit voor een inloopbijeenkomst op donderdag 4 juli in De Kiepe in Nieuwe Pekela. U bent van harte welkom om binnen te lopen tussen 17:00 en 20:00 uur. Naast de aangevraagde verlenging van de bestaande zoutwinning in Zuidwending willen we u ook informeren over:
 De plannen voor nieuwe zoutwinning in Zuidwending en het participatietraject. Zo delen we de opgehaalde informatie uit de eerste keukentafelgesprekken.
 De stand van zaken over onze rol bij de ontwikkeling van de waterstofopslagcavernes voor HyStock (onderdeel Gasunie) en de geplande evaluatieboringen.

Tijdens de informatiebijeenkomst kunt u ook uw vragen aan ons stellen, bij ons aangeven wat u belangrijk vindt en waar Nobian rekening mee kan houden.
U hoeft zich voor de bijeenkomst niet aan te melden, maar het helpt ons en De Kiepe wanneer u dat wel doet. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar gebiedsproces.zuidwending@nobian.com of door mij (Ellen de Waard, omgevingsmanager Noord-Nederland) te bellen of te appen via 06-41144192.

Werkzaamheden
De komende periode vinden er werkzaamheden plaats bij onze zoutwinlocaties ZW-8 en ZW-7 (zie ook de kaart). Mogelijk kunt u van de werkzaamheden enige hinder ondervinden. Wij doen ons best de hinder tot een minimum te beperken.

Zoutwinlocatie ZW-8
Vanaf 1 juli vinden onderhoudswerkzaamheden plaats bij ZW-8. ZW-8 ligt in het verlengde van het pompstation van Nobian aan de Zoutweg. De werkzaamheden duren 6 tot 8 weken en worden tussen 07.00 uur en 19.00 uur uitgevoerd. Bij de werkzaamheden komt een toren te staan. Mogelijk dat voorafgaand aan 1 juli al enkele voorbereidende werkzaamheden plaatsvinden.

Zoutwinlocatie ZW-7
Vanaf 19 augustus vinden eenvoudige onderhoudswerkzaamheden plaats bij ZW-7. ZW-7 ligt ten noorden van de kruising Zoutweg – De Buffer. Deze werkzaamheden duren 2 tot 4 weken en worden tussen 07.00 uur en 19.00 uur uitgevoerd. Bij de werkzaamheden komt gedurende enkele dagen een kraan te staan.

Namens Nobian willen wij u bedanken voor uw begrip.

Eerder verschenen:

Takkenroute Pekela start in november: meld je nu aan
Veilig Verkeer controleert fietsen bij Dollard College
26 oktober: Kledingbeurs voor de minima aan Holland Marsh 17D
26 oktober: Hervormde kerk haalt oud papier op in Pekela
Kerstconcert door popkoor The Blue Happy Bacon in Nieuwe Pekela
Tentoonstelling over de Ro-d-Ys in gemeentehuis Pekela
Geef uw mening over een nieuw/aangepast gemeentehuis in Pekela
Nominaties voor Breedtesportprijs Pekela geopend: Heb jij al een kandidaat voorgedragen?
Snert-dag in speeltuin tussen Kerkstraat en Rubenslaan Nieuwe Pekela
Goud voor judoka Silvan Bulthuis in Malaga
Drie interessante lezingen/bijeenkomsten voor senioren
VAN HARTE: Henk en Sibella zijn vandaag getrouwd
Auto te water in Oude Pekela: Hulpdiensten snel ter plaatse
Boten uit jachthaven Oude Pekela gehaald voor winterstalling
Lezing burgemeester Kuin over heden en toekomst van de Pekela's
Briljanten Frits en Jo zijn elkaar al 65 jaar trouw
Blije gezichten bij voorleeswedstrijd op CBS Groen van Prinsterer in Nieuwe Pekela
King’s Kids Pekela 2024: Drie dagen vol plezier voor basisschoolkinderen!
Ankie Voerman en Thea de Boer overhandigen 'Ik ben wie ik ben!' aan wethouder
Veegauto's aan het werk in Pekela: parkeer elders voor schone straten

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

ctmr2kpbu6i7pi3l4595pknjo6