Ontwikkelingen rondom zoutwinning Zuidwending

Geplaatst: woensdag 26 juni 2024 om 18:00 | Views: 4252

Auteur: Ellen de Waard, omgevingsmanager Noord-Nederland

PEKELA - Nobian heeft het voornemen om in Zuidwending nieuwe zoutwinlocaties te maken. De acht zoutwinlocaties waaruit we momenteel nog zout winnen, gaan de laatste productiefase in. Om te zorgen voor een stabiele overgang van de bestaande zoutwinlocaties naar de nieuwe zoutwinlocaties hebben we een aanvraag ingediend bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) om de bestaande zoutwinning voor een laatste keer te verlengen. De verlenging geldt voor de periode vanaf 20 november 2025 tot 31 december 2035.

Meer informatie over de aanvraag kunt u terugvinden op onze website www.nobian.com/nl/zoutwinning/groningen/werkzaamheden. Ook kunnen we u hierover meer vertellen op onze inloopbijeenkomst in juli.

Inloopbijeenkomst op 4 juli
Graag nodigen we u uit voor een inloopbijeenkomst op donderdag 4 juli in De Kiepe in Nieuwe Pekela. U bent van harte welkom om binnen te lopen tussen 17:00 en 20:00 uur. Naast de aangevraagde verlenging van de bestaande zoutwinning in Zuidwending willen we u ook informeren over:
 De plannen voor nieuwe zoutwinning in Zuidwending en het participatietraject. Zo delen we de opgehaalde informatie uit de eerste keukentafelgesprekken.
 De stand van zaken over onze rol bij de ontwikkeling van de waterstofopslagcavernes voor HyStock (onderdeel Gasunie) en de geplande evaluatieboringen.

Tijdens de informatiebijeenkomst kunt u ook uw vragen aan ons stellen, bij ons aangeven wat u belangrijk vindt en waar Nobian rekening mee kan houden.
U hoeft zich voor de bijeenkomst niet aan te melden, maar het helpt ons en De Kiepe wanneer u dat wel doet. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar gebiedsproces.zuidwending@nobian.com of door mij (Ellen de Waard, omgevingsmanager Noord-Nederland) te bellen of te appen via 06-41144192.

Werkzaamheden
De komende periode vinden er werkzaamheden plaats bij onze zoutwinlocaties ZW-8 en ZW-7 (zie ook de kaart). Mogelijk kunt u van de werkzaamheden enige hinder ondervinden. Wij doen ons best de hinder tot een minimum te beperken.

Zoutwinlocatie ZW-8
Vanaf 1 juli vinden onderhoudswerkzaamheden plaats bij ZW-8. ZW-8 ligt in het verlengde van het pompstation van Nobian aan de Zoutweg. De werkzaamheden duren 6 tot 8 weken en worden tussen 07.00 uur en 19.00 uur uitgevoerd. Bij de werkzaamheden komt een toren te staan. Mogelijk dat voorafgaand aan 1 juli al enkele voorbereidende werkzaamheden plaatsvinden.

Zoutwinlocatie ZW-7
Vanaf 19 augustus vinden eenvoudige onderhoudswerkzaamheden plaats bij ZW-7. ZW-7 ligt ten noorden van de kruising Zoutweg – De Buffer. Deze werkzaamheden duren 2 tot 4 weken en worden tussen 07.00 uur en 19.00 uur uitgevoerd. Bij de werkzaamheden komt gedurende enkele dagen een kraan te staan.

Namens Nobian willen wij u bedanken voor uw begrip.

Eerder verschenen:

Straks, vanaf 19.30 uur, buitenconcert Excelsior bij de Clockstede
Doe mee met de Nationale Klimaatweek! Klimaatburgemeester(s) in gemeente Pekela gezocht
Liora Smit gekroond tot Miss Teen of the Netherlands
Pekela komt met toekomstbestendig bruggenplan; 8 bruggen weg
Waarom is de 1e Ontsluitingsweg afgesloten?
Doe je ook mee met Open Monumentendag 2024?
Scholieren presenteren innovatieve ideeŽn voor lokale bedrijven
Schipperswijk Oude Pekela maanden gestremd vanwege stroomkabelwerkzaamheden
Succesvolle Eerste Ronde van Regionale Liga Noord-Oost in Oude Pekela
25 juli: NLP-informatieavond in De Kiepe in Nieuwe Pekela
Zilver voor judoka Silvan Bulthuis in Estland
17 juli: Fietstocht met historische treinrit
Update werkzaamheden Glasvezel Pekela
Tijdelijke Aldi op Bedrijventerrein West in Oude Pekela
VAN HARTE: Frits en Geertje Drenth vieren 50-jarig huwelijk
Leerlingen Theo Thijssenschool bakken pizzaís in buurthuis De Riggel
18 t/m 20 september: Tweede editie Pekelder Avond3daagse
Schadeafhandeling stroompiek Oude Pekela compleet afgerond
Gezellige Jachthavenmarkt in Oude Pekela
Bouw mee aan een gezonde wijk - 2diabeat

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

h30g7u9iato7bor4lnu4gl53t0