Diamanten bruidspaar Zijlstra viert feest

Geplaatst: woensdag 17 april 2024 om 18:30 | Views: 4062

Auteur: Martje Ritzema

NIEUWE PEKELA - Zestig jaar terug, op 17 april 1964, gaf het bruidspaar Zijlstra elkaar het ja-woord. Zij was 17 en hij 27 jaar oud, maar ach wat maakt leeftijd uit. Houden van was en is nog steeds het belangrijkst. Wethouder Reiny Kuiper en Erik Hulshegge mochten dit diamanten bruidspaar namens de gemeente Pekela een prachtig boeket bloemen overhandigen.

Meneer Zijlstra ziet helaas bijna niets meer en moet het nu op 87-jarige leeftijd hoofdzakelijk hebben van zijn herinneringen. En die heeft hij er veel, want waar heeft hij niet gewerkt! Hij noemt zo even tussen neus en lippen door een aantal werkgevers; de Heidemij, Aldel, de Grondmij, de gemeente Oude Pekela en de gemeente Nieuwe Pekela. Heel veel ervaring werd opgedaan bij deze verschillende werkgevers, soms mooie en soms minder mooie, maar ‘overal wordt je wijzer van’, aldus meneer Zijlstra. Mevrouw Zijlstra werkte jarenlang met plezier bij een wasserij. In hun huwelijk werden ze gezegend met 3 jongens. Daarna werd de familie uitgebreid met 4 kleinzoons en 1 achterkleinzoon van nu 4 maanden oud. Meneer Zijlstra, de van oorsprong Onstwedder, en zijn vrouw voelen zich nog steeds prima thuis in hun huis aan de J. Oldenburgerstraat, maar de plaats waar je elkaar 60 jaar geleden ontmoette (Tilstraat) vergeet je niet zo snel hè!

Meneer Zijlstra komt uit een gezin van 10 kinderen en mevrouw uit een gezin van 11 kinderen. En ook deze middag kun je merken dat ze drukte gewend zijn, want temidden van alle familieleden en visite zit het bruidspaar gezellig kwebbelend er tussenin. Wat een gezelligheid! Toch vindt meneer Zijlstra het weleens jammer dat, met het ouder worden, bijvoorbeeld fietsen en accordeonspelen niet meer gaan. “Fietsen – o man, wat fietste ik veel, vaak en ver!” Papenburg, Delfzijl en heel Drenthe door – prachtig. Tja en dat kan nu niet meer. En dan de accordeon – deze staat nu werkloos op de kast – mooi maar nu nutteloos – echt zo jammer! Maar de herinneringen die blijven – die pakt niemand ons af! Zo fijn dat het bruidspaar er telkens een positieve draai aan kan geven.

We wensen meneer en mevrouw Zijlstra een hele fijne dag toe en vertrekken met de toezegging om over vijf jaar op de fiets te komen, want dan krijgen we champagne. We hopen voor elkaar dat we dit mogen beleven.

Eerder verschenen:

Barvrijwilligers VV Damacota volgen Instructie 'Verantwoord Alcohol Schenken'
Bingoavond vol spanning en prijzen in Ontmoetingscentrum de Kiepe
11 mei: Kinderbingo in de Kiepe Nieuwe Pekela
Tijdelijke wegafsluiting in Nieuwe Pekela vanwege werkzaamheden Waterbedrijf
Gratis Springkussen Party in Oude Pekela: Plezier voor Jong en Oud
Kindervakantieweken: Een vakantie-ervaring voor alle kinderen
Muziektheatervoorstelling in de bibliotheek tijdens de meivakantie
Thuus in Nij Pekel!
Herdenkingsdiensten in Nieuwe en Oude Pekela op zaterdag 4 mei
Oranje Bevrijdingsconcert in De Binging trekt circa 160 bezoekers
Burgemeester Kuin houdt Koningsdagtoespraak vanaf balkon Dokhuis
We zullen fysiotherapeute Inge Lenting gaan missen!
BINGO op Hendrik Westerschool in aanloop naar Koningsspelen
Gerard Brunink onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau
B&W komt over de Badde om bruggenkunst te bewonderen
Dubbele subsidie voor bewoners van proeftuin alleen nog in 2024 beschikbaar
Uitslag verloting 2024 korfbalvereniging WSS
Eerste Jumbo tegoedbonnen uitgereikt aan winnaars Glasvezel Pekela loterij
Pekela zoekt leden voor een Adviesraad Sociaal Domein
Badmintonvereniging Oude Pekela organiseert Zomertoernooi

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

de485jrk1nmcch4780fcevi591