Judobroers Kylian & Silvan treffen elkaar in finale in Dubrovnik

Geplaatst: maandag 8 april 2024 om 21:10 | Views: 8322

PEKELA / DUBROVNIK - Zondag 7 april moesten de Pekelder broers Kylian en Silvan judoën op de Senior European Cup in Dubrovnik/Kroatië. Ze zitten allebei in de gewichtsklasse tot 100 kg. Ook komen ze beide uit voor Judo 53 ˚ C Noord in Veendam. Kylian traint o.a. in Veendam, Groningen ( Talentpartner) en Papendal. Silvan woont doordeweeks op Papendal en zit bij Team NL, waar hij ook alle trainingen volgt.

Kylian volledig links, Silvan tweede van links

Terwijl Kylian vrijdag al vertrok met twee medejudoka’s en hun coach, vloog Silvan zaterdag pas met een aantal Papendal judoka’s. Nadat ze zaterdagavond gewogen waren konden ze zich focussen op de wedstrijd van zondag.

Silvan zijn eerste partij was direct in de eerste ronde en kwam daar de Oostenrijker Michael Niederdorfer tegen. Silvan had iets meer dan een minuut nodig om hem ippon te gooien (vol punt) en daarmee de wedstrijd te beslissen. Kylian was de eerste ronde vrijgeloot.

In de tweede ronde moest Silvan het opnemen tegen Jakub Mrozek uit Polen. Deze won hij door twee keer vlak achter elkaar een Waza-ari (=half punt) te scoren. Vervolgens kwam Kylian in de tweede ronde Karl Baathe uit Zweden tegen. Kylian scoorde een Waza-ari met een mooie tilworp, maar won uiteindelijk nadat zijn tegenstander een derde straf opliep en Hansoku-make (=diskwalificatie) kreeg.

In de derde ronde moest Silvan het opnemen tegen Oliver Barratt uit Groot-Brittannië. Ook deze won hij nadat zijn tegenstander opliep tegen een derde straf en een Hansoku-make kreeg. Kylian kwam in deze ronde Filip Djinovic uit Servië tegen. In deze partij scoorde hij al snel een Waza-ari, maar besliste de wedstrijd vlak daarna met een mooi tilactie met een Ippon tot gevolg. Nu waren ze beide poulewinnaar in hun eigen poule.

De halve finale volgde en Silvan kwam daar de sterke Duitse Kilian Kappelmeier tegen. Deze werd gewonnen op Ippon na een mooie worp van Silvan en stond hiermee in de finale. Kylian stond in de andere halve finale en moest tegen een lastige Nederlandse jongen, een bekende van beide broers. Kylian is een aanvallende judoka en komt wel, wat zijn tegenstander inmiddels wel weet. Kylian liep dan ook al vrij snel tegen een Waza-ari op, maar herpakte zich goed en stond goed gefocust te judoën. Éénmaal op de grond kon Kylian hem in de houdgreep pakken en wist zo de winst naar zich toe te trekken en de andere finaleplek op te eisen. Hiermee was het duidelijk dat beide broers elkaar treffen in de finale van de klasse tot 100 kg.

Heel bijzonder dat op dit niveau twee broers elkaar tegenkomen op een senioren Cup in dezelfde gewichtsklasse, dit is een hele kleine kans maar werd wel de waarheid.

In een waardige finale waar beide broers behoorlijk aan elkaar gewaagd waren was het Silvan die een Waza-ari scoorde, maar ook tegen een straf opliep. Uiteindelijk werd door Silvan nog met een mooie worp op Ippon gewonnen. Dit met als resultaat een gouden en een zilveren (maar met een gouden randje) medaille voor de “Bulthuis-broers”. Hun coaches Maarten van Liempd (Team NL) en Simon Leistra (Judo 53 ˚ C Noord) waren meer dan tevreden over de behaalde resultaten, maar hebben in deze bijzondere partij niet gecoacht.

Maandagmiddag waren ze nog te horen op RTV Noord bij “Tussen de middag” om ongeveer 12.15 uur. Kylian stond op het vliegveld vlak voor boarding en Silvan zat inmiddels al in de trein richting Oude Pekela. Het programma is te beluisteren via de volgende link: https://www.rtvnoord.nl/radio/aflevering/tussen-de-middag/1130637_20240408120000

Silvan heeft eind deze maand nog een Duitse Bundesliga wedstrijd gepland staan en heeft begin juni een European Open in Madrid. Kylian heeft nog niets in de planning staan, maar dat kan snel veranderen. Ook hij zit bij een Duits team, maar dan een andere dan Silvan.

Kylian in blauw pak, Silvan in wit

Fotoreportage

   Judobroers Kylian & Silvan treffen elkaar in finale in Dubrovnik

Eerder verschenen:

Tijdelijke wegafsluiting in Nieuwe Pekela vanwege werkzaamheden Waterbedrijf
Gratis Springkussen Party in Oude Pekela: Plezier voor Jong en Oud
Kindervakantieweken: Een Vakantie-ervaring voor Alle Kinderen
Muziektheatervoorstelling in de bibliotheek tijdens de meivakantie
Thuus in Nij Pekel!
Herdenkingsdiensten in Nieuwe en Oude Pekela op zaterdag 4 mei
Oranje Bevrijdingsconcert in De Binging trekt circa 160 bezoekers
Burgemeester Kuin houdt Koningsdagtoespraak vanaf balkon Dokhuis
We zullen fysiotherapeute Inge Lenting gaan missen!
BINGO op Hendrik Westerschool in aanloop naar Koningsspelen
Gerard Brunink onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau
B&W komt over de Badde om bruggenkunst te bewonderen
Dubbele subsidie voor bewoners van proeftuin alleen nog in 2024 beschikbaar
Uitslag verloting 2024 korfbalvereniging WSS
Eerste Jumbo tegoedbonnen uitgereikt aan winnaars Glasvezel Pekela loterij
Pekela zoekt leden voor een Adviesraad Sociaal Domein
Badmintonvereniging Oude Pekela organiseert Zomertoernooi
VAN HARTE: Elsinus Kok 'Kokkie' is 60 jaar geworden
VAN HARTE: Jeroen Kuiper is 45 jaar geworden!
Voorlichtingsmiddag over online veiligheid voor senioren in Oude Pekela

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

fb332perb0fd3t6ig805kilnj1