Feestelijke activiteiten op en rond Koningsdag in Pekela

Geplaatst: vrijdag 5 april 2024 om 18:30 | Views: 10732

Auteur: Gerard Brunink

PEKELA - Koningsdag 2024 zal in de Pekela’s, evenals in voorgaande jaren, weer op feestelijke wijze met inzet van vele vrijwilligers en op meerdere locaties “gemeentebreed” worden gevierd. Het plaatselijk Oranje Bevrijdings Comité Pekela is al enkele maanden doende met de voorbereidingen daarvan. Dat geldt ook voor verschillende verenigingen die een beroep doen op hun vrijwillige medewerkers/sters om culturele en sportieve activiteiten, al dan niet onder auspiciën van het OBCP, te organiseren op of rond de 27e april, de dag waarop landelijk de traditionele Koningsdag wordt gevierd.

In Boven Pekela gaan die morgen om 09.00 uur de activiteiten van start op het terrein naast het dorpshuis de Riggel. Het muziekkorps Excelsior zorgt voor de muzikale aftrap, waarna de spelletjesochtend voor basisschoolleerlingen van start zal gaan. Die wordt van 12.00 tot 14.00 uur gevolgd door een Kidsrommelmarkt. Deelname aan de spelletjes kan door aanmelding met een opgaveformulier. Er zijn medailles en prijsjes te verdienen. Maximumdeelname: 70 kids. Info bij Gea, tel. 06-33988070. Excelsior trekt vervolgens door de gemeente met nog een tweetal optredens, t.w. bij de Clockstede (10.00 uur) in Nieuwe Pekela en het Dokhuis (11,00 uur) in Oude Pekela. Leden van Scouting Pekela verzorgen de bijbehorende vlaggenceremonie.

BEVRIJDINGSCONCERT
Op Koningsdag vindt ’s avonds in het multicultureel centrum de Binding het Oranje Bevrijdingsconcert plaats. Dit belooft weer een prachtige avond te worden met een optreden van het zangcollectief “MultiVocaal”. Een mix van 10 tot 12 zeer getalenteerde vocalisten uit de regio, ieder met een eigen repertoire. Zij brengen onder leiding van pianist/begeleider Rob Brunekreeft een aantrekkelijk en gevarieerd programma in verschillende samenstellingen met verschillende stemmen en evenveel soorten repertoire. Zowel klassiek, pop, Gronings als het Nederlandse levenslied komen aan bod. Een muzikale avond met een lach en een traan. Willem Schutte verzorgt de presentatie. Deze bijzondere avond begint om 20.00 uur en de zaal gaat een half uur eerder open. Gratis toegangskaarten (max 2 pp ) zijn vanaf 6 april verkrijgbaar bij Boetiek Fleur, Bloemenshop Jolanda, Drukmaar en de Binding. Er wordt ter bestrijding van de kosten na afloop van het concert een vrijwillige bijdrage gevraagd.

MINICONCERTEN
Eerder in de week verzorgt het Pekelder amusementskoor de Zwalkers enkele miniconcerten op locatie. Woensdag 24 april in de Clockstede en donderdag 25 april in het Dokhuis. Beide concerten beginnen om 14.00 uur.

OVERIGE ACTIVITEITEN
Op het terrein van de korfbalclub WSS aan de Burgemeester Snaterlaan vinden op Koningsdag traditiegetrouw ook tal van activiteiten plaats. Die beginnen ’s morgens om 10.00 uur met een coursing voor snelle (wind)honden tot 14.00 uur. In samenwerking met de Pekelder Windhonden Ren Club strijden de viervoeters op een uitgezet parcours om diverse prijzen. Opgave voor deelname bij Wubbe Heidekamp (06-30364662) Het programma wordt vervolgd met kinderspelen van 14.30 tot 16.30 uur en van 17.00 tot 21.00 uur feestelijk en muzikaal voortgezet met dj Nick.

Op het gemeentelijk sportpark aan de Raadhuislaan organiseert de vv Noordster vrijdag 3 mei een 7 tegen 7 voetbaltoernooi voor zowel dames- als herenteams. Gestreden wordt om de door het OBCP beschikbaar gestelde kampioensbokalen. Vrienden, familie en bekenden kunnen zelf een team samenstellen. Hun deelname dient voor 26 april via de website van Noordster te zijn aangemeld. Er wordt begonnen om 17.00 uur en na afloop is er in de kantine een gezellige muzikale afsluiting met loterij.

Op 4 mei vinden rond 19.30 uur de dodenherdenkingen plaats in zowel Oude als Nieuwe Pekela op de vaste locaties met o.m. de medewerking van het mannenkoor Albatros en de muziekvereniging Excelsior. Ook zullen toespraken worden gehouden door vertegenwoordigers van het gemeentebestuur en gedichten worden voorgedragen.

Eerder verschenen:

Thuus in Nij Pekel!
Herdenkingsdiensten in Nieuwe en Oude Pekela op zaterdag 4 mei
Oranje Bevrijdingsconcert in De Binging trekt circa 160 bezoekers
Burgemeester Kuin houdt Koningsdagtoespraak vanaf balkon Dokhuis
We zullen fysiotherapeute Inge Lenting gaan missen!
BINGO op Hendrik Westerschool in aanloop naar Koningsspelen
Gerard Brunink onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau
B&W komt over de Badde om bruggenkunst te bewonderen
Dubbele subsidie voor bewoners van proeftuin alleen nog in 2024 beschikbaar
Uitslag verloting 2024 korfbalvereniging WSS
Eerste Jumbo tegoedbonnen uitgereikt aan winnaars Glasvezel Pekela loterij
Pekela zoekt leden voor een Adviesraad Sociaal Domein
Badmintonvereniging Oude Pekela organiseert Zomertoernooi
VAN HARTE: Elsinus Kok 'Kokkie' is 60 jaar geworden
VAN HARTE: Jeroen Kuiper is 45 jaar geworden!
Voorlichtingsmiddag over online veiligheid voor senioren in Oude Pekela
4 mei: Hervormde kerk Nieuwe Pekela haalt oud papier op
Palen geïnstalleerd om Unionbrug in Oude Pekela te beschermen
Creatieve leerlingen Dollard College tonen burgemeester kunstmaquettes
Twee inwoners van Pekela krijgen Nederlandse nationaliteit

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

k014s3b185a34at3p434qq4qk1