Camping ZomersBuiten haakt aan bij landelijke start kampeerseizoen op zaterdag 6 april

Geplaatst: vrijdag 29 maart 2024 om 12:45 | Views: 3764

OUDE PEKELA - Ruim 400 campings openen tijdens de Open Camping Dag op zaterdag 6 april op feestelijke wijze hun deuren om de start van het kampeerseizoen te vieren. ´Met 3,5 miljoen kampeerders in Nederland is dit landelijke evenement een mooie manier om onze nationale hobby te vieren´, aldus organisator Stichting Open Camping Dag. Ook camping ZomersBuiten aan De Akkers 12 in Oude Pekela doet mee aan deze feestelijke start.

Start van het kampeerseizoen
Tijdens de Open Camping Dag zetten bijna 450 campings en een groot aantal kampeerbedrijven in heel Nederland hun deuren open voor geïnteresseerde kampeerders. Zo kunnen zij vrijblijvend rondkijken op de camping en alvast voorbereidingen treffen voor hun kampeervakantie. De Open Camping Dag markeert hiermee de start van het kampeerseizoen.

Vrijblijvend kijken op de camping
De bedoeling van de Open Camping Dag is om heel Nederland te laten zien hoe leuk kamperen is. Ook mensen die nog nooit hebben gekampeerd hebben, kunnen toch eens kijken of een vakantie op een camping iets voor hen is. Iedereen in Nederland wordt van harte uitgenodigd om de start van het kampeerseizoen in te luiden en de kampeervoorpret te laten beginnen.

Derde editie met een missie
Dit is de derde editie van deze Nationale Open Camping Dag. Kampeerplatform I Love Kamperen organiseerde in 2022 en 2023 het evenement en besloot dit jaar Stichting Open Camping Dag op te richten. Karin Horstman van I Love Kamperen: 'Wij hebben de ambitie om de Open Camping Dag te laten groeien tot dé dag waarop alle kampeerders vieren dat kamperen zo leuk is. Om het onafhankelijke karakter van ons initiatief te benadrukken hebben we besloten om Stichting Open Camping Dag op te richten.’

‘We zien kamperen als een belangrijk onderdeel van ons cultureel erfgoed waar miljoenen Nederlanders jaarlijks veel plezier aan beleven. We zien de laatste jaren helaas dat veel kampeerplekken verdwijnen om plaats te maken voor recreatiewoningen. Verstening mag niet ten koste gaan van kampeerplaatsen, want het gevaar is dat je met je caravan of tent nergens meer terecht kunt. Kamperen - als nationale hobby - verdient het om behouden en gevierd te worden, voor huidige én nieuwe kampeerders.'

Stichting Open Camping Dag wordt ondersteund door branchegenoten zoals Kampeer & Caravan Industrie (Camp to Go), Stichting Vrije Recreatie, ANWB, Aveco, BOVAG, HISWA-RECRON en de Jaarbeurs.

Kampeerprijzenloterij
In aanloop naar de Open Camping Dag maken aangemelde kampeerders kans op mooie kampeerprijzen in Kampeerprijzenloterij. Tijdens de Open Camping Dag zijn de campings en kampeerbedrijven geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Alle informatie over deelnemende campings en kampeerbedrijven staat op opencampingdag.nl.

Klik HIER om naar de website van Camping ZomersBuiten te gaan.

Eerder verschenen:

25 april: Kom fysiotherapeute Inge Lenting uitzwaaien; ze gaat met pensioen!
20 april: Officiële opening showroom Old Ambt Meubelen in Oude Pekela
Nij Begun de goudpot aan het einde van de regenboog?
20 april: Kledingbeurs voor de minima aan Holland Marsh 17D Nieuwe Pekela
Sponsor Vera uit Nieuwe Pekela om te bouwen aan verandering in Rwanda!
21 april: Grunneger dainst in Hervormde kerk Nieuwe Pekela
12 en 13 juli Rock-On Outdoor Festival in het Boekhovenpark Nieuwe Pekela
Expositie 'Bruggen in beeld' in winkelcentrum de Helling
Organisatie klaar voor 3e Roegbainder wandeltocht
Auto brandt volledig uit aan Thorbeckelaan Oude Pekela
Nieuwe pand van Siefkes Vastgoed met een feestelijke knal officieel geopend
Vier teams strijden tegen elkaar tijdens 1e editie van slag om Pekels Goud
VAN HARTE: Aletta Bont is 33 geworden
Pekela staat er goed op bij gebruikers van Wmo
Seizoensafsluiting Damacota met SV Heerenveen én nog veel meer!
Weerbaarheid- en zelfverdedigingslessen voor dames bij Zempo
Gratis verhalencafé met Herman Sandman en Bert Hadders in Siep&Co
Overlast van crossmotoren bij het Heeresmeer
Defecte straatlantaarns blijven probleem in Pekela
Wie zal de provinciale voorleeskampioen van Groningen worden?

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

j45ifipfn2mu5coha1607720c7