29 september: Theatervoorstelling 'de bijzondere beer' in Bibliotheek

Geplaatst: maandag 18 september 2023 om 18:10 | Views: 1760

OUDE PEKELA - Tijdens de Kinderboekenweek (4 t/m 15 oktober) organiseert Bibliotheek Oude Pekela op 29 september om 15.00 uur, als aftrap van het Kinderboekenfestijn, een poppentheatervoorstelling. De voorstelling ‘de bijzondere beer’ van poppentheater Jinky's Mikmak is gratis toegankelijk en geschikt voor kinderen van 2 tot 8 jaar. Na afloop is er voor iedereen een gratis pannenkoek!

Deze Kinderboekenweek vieren we ‘thuis’, in alle vormen, en met alle verschillen en gelijkenissen. Het thema is ‘Bij mij thuis’. Wat maakt een huis een thuis? Bij iedereen is het thuis anders. Kinderboeken laten kinderen kennismaken met de wereld om zich heen. 

Activiteiten
Om de Kinderboekenweek te vieren, organiseert de Bibliotheek ook een online Minecraft Kampioenschap. Word jij dé Minecraft Kampioen van 2023?! Tijdens de Kinderboekenweek organiseert BiebLab de eerste editie van het Minecraft Kampioenschap. Alle bouwopdrachten hebben een link met het thema van de 69e editie van de Kinderboekenweek: 'Bij mij thuis'. Kijk op woensdag 4 oktober naar de video van het Minecraft Kampioenschap en ontdek wat de challenge is. De video komt vanaf 14.00 uur online op het YouTube-kanaal van Bieblab: www.youtube.com/bieblab. Bouw mee en verover een plek in de provinciale finale op zaterdag 14 oktober.

Griffels en Penselen
De Griffels en Penselen worden jaarlijks uitgereikt door de vakjury en vormen de belangrijkste prijzen voor het Nederlandse kinderboek. De Griffels worden toegekend aan de beste en mooist geschreven kinderboeken en de Penselen aan de mooist geïllustreerde kinderboeken. De Zilveren Griffels en Penselen zijn inmiddels bekend. De winnaars van de Gouden Griffel en Penseel worden op vrijdag 29 september bekendgemaakt.

Prentenboek van de Kinderboekenweek
Het prentenboek van de Kinderboekenweek is Mijn huis is jouw huis van Yvonne Jagtenberg. In het huis van Pats komen er steeds meer bewoners bij. En het huis wordt alsmaar groter gemaakt, tot er op en dag iemand op de stoep staat te schreeuwen dat het zo écht niet verder kan …

Meer inspiratie
Boekentips voor kinderen zijn te vinden op biblionetgroningen.nl/kinderboekenweek. Ook staan hier alle activiteiten die de Groningse bibliotheken organiseren tijdens de Kinderboekenweek. Kinderen tot 18 jaar kunnen gratis lid worden van de bibliotheek.

Eerder verschenen:

21 oktober: 'Weerwolven van Wakkerdam' in Hobbysoos A12
Activiteiten door de Badde en de gemeente Pekela: 'Kom erbij!'
Buurtwoning Pekela verhuist van Oude naar Nieuwe Pekela
Explosie bij zon- en nagelstudio aan Feiko Clockstraat Oude Pekela
22 september: Mannenbingo in MFC de Binding Oude Pekela
'Stilte voor de Storm'
Aftrap E-waste Race Pekela op OBS de Linde Nieuwe Pekela
Stichting Leefvorm J&O (Jong &O) ontvangt predicaat erkend leerbedrijf
7 oktober: Korenfestival in MFC de Binding Oude Pekela
23 september: Last Summer Festival met Blues in Pekel
Gasten van de Zonnebloem genieten van gezellige muzikale middag
Wandelaars feestelijk binnengehaald op Via Gladiola Pekela
Oogstmarkt van 16 september bij de Riggel gaat niet door
PCOB Pekela ontvangt Groninger Kerken
Tweede dag Avond3Daagse Pekela [BEELDVERSLAG]
Ongeveer 550 lopers bij 1e avond Pekelder Avond3Daagse
Roon Staal doet Nieuwe Pekela aan tijdens Herfst Tour
N367 tussen Oude Pekela en Blijham 4 weken dicht
ABBA is terug in de Riggel op 23 september
29 september: Eerste editie Regio Zaalvoetbal Cup in Oude Pekela

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

frtmhgeracbkg6qa6p8ihjb944