Pekelders brengen Klimaatsong 'Zo Nat' met bijdrage van Mark Rutte

Geplaatst: dinsdag 23 mei 2023 om 12:55 | Views: 7581

PEKELA - De gelegenheidsgroep De Sommatie, wat zoiets betekent als 'aanmaning' of 'laatste waarschuwing', heeft een klimaatsong uitgebracht. Het nummer 'Zo Nat' lag al een jaar of 10 bij Arie Franken op de plank. Het nummer is nieuw leven ingeblazen en uitgebracht. In de Sommatie zitten muzikanten uit Groningen en Drenthe, waaronder een aantal Pekelders, zoals Rob Scholtens, Anja Blouw en Arie Franken. Het nummer is in Pekela opgenomen, gemixt en gemasterd. Aan het eind hoor je premier Mark Rutte zijn "bijdrage" doen...

De Sommatie - Zo Nat

Meer informatie (bron: www.ditishollandradio.nl)
De Sommatie....oftewel een aanmaning of nog beter, een laatste waarschuwing. Een waarschuwing waarvoor? Kijk naar de videoclip en luister naar het nummer. Het zal duidelijk worden dat de groepsnaam nauw verbonden is met de boodschap van het lied. Een betere groepsnaam is niet denkbaar. Tijd om iets meer te vertellen over “De Sommatie.”

Het Project “De Sommatie”
De Sommatie is geen band maar een samenwerkingsverband tussen een aantal muzikanten verspreid over Groningen en Drenthe. Het bizarre hiervan is dat een aantal van deze muzikanten elkaar nog nooit in levende lijve heeft ontmoet. Een aantal van de muzikanten kent elkaar alleen van het online muziek platform Jamulus. Middels dit platform kun je online met elkaar musiceren zonder elkaar te ontmoeten of zelfs te zien. Pas nadat de alle opnames achter de rug waren, is er nagedacht over de naam voor dit eenmalige project. De naam “de Sommatie” geeft een perfecte verbinding met het nummer “Zo Nat”.

“Zo Nat” lag al vanaf 2013 bij Arie Franken op de plank. Tien jaar na dato heeft Arie besloten het nummer nieuw leven in te blazen en uit te brengen. Samen met toetsenist Rikus Oortwijn en bassist Henk Doeve (deze zaten eerder met Arie in o.a. Sjilt en Kangoeroe Plof) is de muzikale samenwerking uitgebreid met zanger Gerard Schippers (ook deels tekstschrijver), drummer Geert van Rijswijck en backing vocalisten Rob Scholtens, Anja Blouw en Paulien Muis. Deze vocalisten Rob, Anja en Paullien staan ook bekend onder de naam 2XY. Daarnaast is er aan het einde van het nummer ook nog een bekende Nederlander te horen met een belangrijke boodschap. Aktueel Opmerkelijk dat het nummer dus al 10 jaar oud is en nu pas wordt uitgebracht. Qua timing heel goed gekozen. Immers, op dit moment gaat er geen dag voorbij waarbij er aandacht gevraagd wordt voor het milieu en de klimaatverandering. “Zo Nat” niet bedoeld als protest of een vingerwijzing. Maar om op een luchtige manier het probleem onder de aandacht brengen.

Eerder verschenen:

Scouting Pekela met bijna 150 leden naar Noordelijk Pinkster Kamp in Marnewaard
Acantus wil 24 energiezuinige appartementen bouwen aan Feiko Clockstraat
Acantus bouwt 20 woningen aan de Lindenlaan in Nieuwe Pekela
Grote opkomst bij voorlichting over cybercrime aan senioren in Oude Pekela
Festival de Verbinding brengt Oekra´ners en Nederlanders in Oude Pekela samen
Huwelijksceremonie op vrijdagmiddag het duurst in Pekela
Volle bak bij start van Thuus in Nij Pekel
Gronings Vuur met 'Alda' bij Siep&Co - bestel nu kaarten!
Filmkwartet wil Pekela beter op de kaart zetten
Rolien Schrik uit Nieuwe Pekela wint bruggenschilderwedstrijd
Magisch Sprookjesbos in Pekela: Een betoverend avontuur voor kinderen
24 mei: Open huis Kral Staete in Oude Peklea
Muziekliefhebbers opgelet: Rosie treedt 18 mei op in De Kiepe
25 mei: Rommelmarkt op Zuidwendingerweg (ventweg) Nieuwe Pekela
Lokaal muzikaal/theater/dans-talent gezocht voor Moonlightwalk Veendam
Leerlingen Hendrik Wester serveren gezonde lunch op school
Feestelijke opening nieuwe Pizzeria & Grillroom Cevdet in centrum Oude Pekela
Hans Nitters uit Nieuwe Pekela wint 36e open NK Kaaibakken
22 mei: Muziekvitaminen in MFC de Binding Oude Pekela
Geslaagde bloemenactie voor restauratie klok Lutherse Kerk

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

bcu9h74le9g5mjemsoqo7uqkn5