Pekelders brengen Klimaatsong 'Zo Nat' met bijdrage van Mark Rutte

Geplaatst: dinsdag 23 mei 2023 om 12:55 | Views: 7484

PEKELA - De gelegenheidsgroep De Sommatie, wat zoiets betekent als 'aanmaning' of 'laatste waarschuwing', heeft een klimaatsong uitgebracht. Het nummer 'Zo Nat' lag al een jaar of 10 bij Arie Franken op de plank. Het nummer is nieuw leven ingeblazen en uitgebracht. In de Sommatie zitten muzikanten uit Groningen en Drenthe, waaronder een aantal Pekelders, zoals Rob Scholtens, Anja Blouw en Arie Franken. Het nummer is in Pekela opgenomen, gemixt en gemasterd. Aan het eind hoor je premier Mark Rutte zijn "bijdrage" doen...

De Sommatie - Zo Nat

Meer informatie (bron: www.ditishollandradio.nl)
De Sommatie....oftewel een aanmaning of nog beter, een laatste waarschuwing. Een waarschuwing waarvoor? Kijk naar de videoclip en luister naar het nummer. Het zal duidelijk worden dat de groepsnaam nauw verbonden is met de boodschap van het lied. Een betere groepsnaam is niet denkbaar. Tijd om iets meer te vertellen over “De Sommatie.”

Het Project “De Sommatie”
De Sommatie is geen band maar een samenwerkingsverband tussen een aantal muzikanten verspreid over Groningen en Drenthe. Het bizarre hiervan is dat een aantal van deze muzikanten elkaar nog nooit in levende lijve heeft ontmoet. Een aantal van de muzikanten kent elkaar alleen van het online muziek platform Jamulus. Middels dit platform kun je online met elkaar musiceren zonder elkaar te ontmoeten of zelfs te zien. Pas nadat de alle opnames achter de rug waren, is er nagedacht over de naam voor dit eenmalige project. De naam “de Sommatie” geeft een perfecte verbinding met het nummer “Zo Nat”.

“Zo Nat” lag al vanaf 2013 bij Arie Franken op de plank. Tien jaar na dato heeft Arie besloten het nummer nieuw leven in te blazen en uit te brengen. Samen met toetsenist Rikus Oortwijn en bassist Henk Doeve (deze zaten eerder met Arie in o.a. Sjilt en Kangoeroe Plof) is de muzikale samenwerking uitgebreid met zanger Gerard Schippers (ook deels tekstschrijver), drummer Geert van Rijswijck en backing vocalisten Rob Scholtens, Anja Blouw en Paulien Muis. Deze vocalisten Rob, Anja en Paullien staan ook bekend onder de naam 2XY. Daarnaast is er aan het einde van het nummer ook nog een bekende Nederlander te horen met een belangrijke boodschap. Aktueel Opmerkelijk dat het nummer dus al 10 jaar oud is en nu pas wordt uitgebracht. Qua timing heel goed gekozen. Immers, op dit moment gaat er geen dag voorbij waarbij er aandacht gevraagd wordt voor het milieu en de klimaatverandering. “Zo Nat” niet bedoeld als protest of een vingerwijzing. Maar om op een luchtige manier het probleem onder de aandacht brengen.

Eerder verschenen:

Pekelders tonen hun geschilderde bruggen in winkelcentrum de Helling
Roegbainders glorieuze winnaar van Strijd om Pekels Goud
Muzikanten Excelsior trotseren kou tijdens buitenconcertjes
Kabelbaan, heksentoren of het zandhuis met tafel en kraan?
11 mei: Open Nederlands Kampioenschap Kaaibakken bij Wel Wait
Diamanten bruidspaar Zijlstra viert feest
Gezond, lekker en gratis thuisbezorgd door Maaltijdservice Oosterlengte
Echtpaar De Vries viert 60-jarig huwelijksjubileum
25 april: Kom fysiotherapeute Inge Lenting uitzwaaien; ze gaat met pensioen!
20 april: Officiële opening showroom Old Ambt Meubelen in Oude Pekela
Nij Begun de goudpot aan het einde van de regenboog?
20 april: Kledingbeurs voor de minima aan Holland Marsh 17D Nieuwe Pekela
Sponsor Vera uit Nieuwe Pekela om te bouwen aan verandering in Rwanda!
21 april: Grunneger dainst in Hervormde kerk Nieuwe Pekela
12 en 13 juli Rock-On Outdoor Festival in het Boekhovenpark Nieuwe Pekela
Expositie 'Bruggen in beeld' in winkelcentrum de Helling
Organisatie klaar voor 3e Roegbainder wandeltocht
Auto brandt volledig uit aan Thorbeckelaan Oude Pekela
Nieuwe pand van Siefkes Vastgoed met een feestelijke knal officieel geopend
Vier teams strijden tegen elkaar tijdens 1e editie van slag om Pekels Goud

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

k2lsliftktvfe94e4ll3h7idn0