Pekelders brengen Klimaatsong 'Zo Nat' met bijdrage van Mark Rutte

Geplaatst: dinsdag 23 mei 2023 om 12:55 | Views: 4841

PEKELA - De gelegenheidsgroep De Sommatie, wat zoiets betekent als 'aanmaning' of 'laatste waarschuwing', heeft een klimaatsong uitgebracht. Het nummer 'Zo Nat' lag al een jaar of 10 bij Arie Franken op de plank. Het nummer is nieuw leven ingeblazen en uitgebracht. In de Sommatie zitten muzikanten uit Groningen en Drenthe, waaronder een aantal Pekelders, zoals Rob Scholtens, Anja Blouw en Arie Franken. Het nummer is in Pekela opgenomen, gemixt en gemasterd. Aan het eind hoor je premier Mark Rutte zijn "bijdrage" doen...

De Sommatie - Zo Nat

Meer informatie (bron: www.ditishollandradio.nl)
De Sommatie....oftewel een aanmaning of nog beter, een laatste waarschuwing. Een waarschuwing waarvoor? Kijk naar de videoclip en luister naar het nummer. Het zal duidelijk worden dat de groepsnaam nauw verbonden is met de boodschap van het lied. Een betere groepsnaam is niet denkbaar. Tijd om iets meer te vertellen over “De Sommatie.”

Het Project “De Sommatie”
De Sommatie is geen band maar een samenwerkingsverband tussen een aantal muzikanten verspreid over Groningen en Drenthe. Het bizarre hiervan is dat een aantal van deze muzikanten elkaar nog nooit in levende lijve heeft ontmoet. Een aantal van de muzikanten kent elkaar alleen van het online muziek platform Jamulus. Middels dit platform kun je online met elkaar musiceren zonder elkaar te ontmoeten of zelfs te zien. Pas nadat de alle opnames achter de rug waren, is er nagedacht over de naam voor dit eenmalige project. De naam “de Sommatie” geeft een perfecte verbinding met het nummer “Zo Nat”.

“Zo Nat” lag al vanaf 2013 bij Arie Franken op de plank. Tien jaar na dato heeft Arie besloten het nummer nieuw leven in te blazen en uit te brengen. Samen met toetsenist Rikus Oortwijn en bassist Henk Doeve (deze zaten eerder met Arie in o.a. Sjilt en Kangoeroe Plof) is de muzikale samenwerking uitgebreid met zanger Gerard Schippers (ook deels tekstschrijver), drummer Geert van Rijswijck en backing vocalisten Rob Scholtens, Anja Blouw en Paulien Muis. Deze vocalisten Rob, Anja en Paullien staan ook bekend onder de naam 2XY. Daarnaast is er aan het einde van het nummer ook nog een bekende Nederlander te horen met een belangrijke boodschap. Aktueel Opmerkelijk dat het nummer dus al 10 jaar oud is en nu pas wordt uitgebracht. Qua timing heel goed gekozen. Immers, op dit moment gaat er geen dag voorbij waarbij er aandacht gevraagd wordt voor het milieu en de klimaatverandering. “Zo Nat” niet bedoeld als protest of een vingerwijzing. Maar om op een luchtige manier het probleem onder de aandacht brengen.

Eerder verschenen:

15 juni: Damacota 1 speelt jubileumwedstrijd tegen Oud BV Veendam
14 juni: Derde editie Muziekvitaminen in MFC de Binding
Gemeente laat bruggen en steigers in Pekela schoonmaken
Gemeente Pekela gaat 'hergebruik' verkennen op afvalbrengstation
10 juni: Schaapscheerdersfeest met braderie bij Kinderboerderij Pekela
Slag om Bourtange [Beeldverslag zondag 4 juni 2023]
1e Mixed team van TC Nieuwe Pekela kampioen 2e klasse zaterdag
Seniorengroep Oude Pekela sluit seizoen af met een uitje met de OpStapBus
De slag om Bourtange 2023
Hooipersen in grote/ronde of kleine balen bij loonbedrijf Moed
Gemeente Pekela trapt NK Tegelwippen af met inrichting Kooistralocatie
Oproep: Breng bruggen in beeld!
Volop '69 gaat vanaf maandag weer beachvolleyballen bij Heeresmeer
Initiatiefnemers Zonnepark Westerlee nemen participatie serieus
Isolatieactie in Oldambt, Pekela, Stadskanaal en Veendam van start!
Stichting Dorpsbelangen Pekela laat gezicht zien op Schutsemarkt 10 juni
21 juni: Maandelijkse spelletjesavond in Ontmoetingscentrum de Kiepe
Bijna 2500 bezoekers bij boer van Schot tijdens Campina boerderijendag
Uitgebreid beeldverslag van de Roparun 2023 door Pekela
Moedig vannacht de Roparunners aan in heel Pekela!

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

r7bbs51mecm92g1b8kr7ve94u7