Pekela moedigt lopers Roparun 2023 aan in nacht van 27 op 28 mei

Archieffoto

Geplaatst: zaterdag 20 mei 2023 om 18:15 | Views: 7823

PEKELA - Van zaterdag 27 mei tot en met maandag 29 mei vindt de Roparun 2023 plaats. De gezamenlijke start is op evenemententerrein Vliegveld Twenthe en de finish is op de Coolsingel in Rotterdam. De teams zijn verdeeld over een noordelijke en zuidelijke route door Nederland. In de nacht van zaterdag op zondag komen de lopers door heel Pekela. Ze komen binnen bij de Wedderweg en lopen helemaal langs het Pekelderdiep naar Stadskanaal. Klap langs de route, versier je huis en de straat, organiseer een feestje met de sportclub, deel fruit, water en snoepjes uit of organiseer een leuk muzikaal optreden langs de route! Iedereen in Pekela kan helpen!

De Roparun
Het is op het vliegveld Twente een grote happening bij het vertrek van deze loop door Nederland. Voorafgaand aan de Roparun zijn de teams (stichtingen) al een heel jaar met diverse acties bezig geweest voor het goede doel. Met het gedoneerde geld worden het gehele jaar door zoveel mogelijk goede doelen ondersteund die belangrijke dingen kunnen doen binnen de palliatieve zorg voor mensen met kanker.

De route
De lopers op route Noord zullen in de provincie Groningen onder andere Ter Apel, Sellingen, Bourtange, Vlagtwedde, Wedde en de Pekela’s passeren voordat ze weer richting de provincie Drenthe gaan. De rotonde aan de burgemeester Snaterlaan in Oude Pekela Pekela is daarbij het meest noordelijk punt van de route. Vorig jaar met Pinksteren is deze route ook gelopen en ook toen kwamen de teams en lopers 's nachts door de Pekela’s. De teams bestaan uit maximaal 8 lopers, begeleidende fietsers en een service auto. De afstand die wordt gelopen in estafette vorm bedraagt ongeveer 520 km, dus iedere loper loopt ongeveer anderhalve marathon (ongeveer 63 km). Ze komen vanaf Wedde via de Wedderweg Oude Pekela binnen, langs het gemeentehuis richting de rotonde Snaterlaan (het meest noordelijke punt) om dan langs het kanaal richting Nieuwe Pekela en Boven Pekela te gaan. De 1e lopers en hun teams zullen naar verwachting tussen 0.00 uur en 01.00 uur Oude Pekela kunnen bereiken. Wat zou het leuk zijn als de lopers en de teams, een beetje support kunnen hebben langs de route door de Pekela’s! De lopers en hun begeleiders zullen dit zeer op prijs stellen.

De finish
De finish is op 2e Pinksterdag in Rotterdam op de Coolsingel, waar ook ieder jaar uitbundig wordt uitgepakt, maar waar er ook tijd is voor bezinning en herdenken van de mensen die aan de vreselijke ziekte zijn overleden. Ieder team/persoon doet dit op zijn eigen manier.

Meer informatie
De geschiedenis van de Roparu en meer inhoudelijke informatie is te vinden op www.roparun.nl

Eerder verschenen:

9 december: Kerst/Wintermarkt in Het Tehuis Nieuwe Pekela
Breedtesportprijs 2023: Pekelder Paul Inklaar uit Pekela genomineerd
12 december: Kerstfair in verpleeghuis de Clockstede Nieuwe Pekela
8 december: Kerstmarkt bij Christelijke Gereformeerde kerk
Molen De Onrust licht oranje op in het maanlicht
VAN HARTE: Christa is 46 jaar geworden
15 december: Kerstconcert Albatros in Vennekerk Winschoten
Hommage aan Sterke Vrouw Antje Oldenburger
Sint en Pieten bezoeken gemeentehuis Oude Pekela
Regenachtige intocht van Sint en Pieten in Nieuwe Pekela
Het 'Sinterklaashuis' in de Binding Oude Pekela
Gerry Hemsens Nederlands kampioen 750cc Classic Demo's
Modehuis Tunteler ontvangt Predicaat Hofleverancier
VAN HARTE: Dina van Dijk is 80 jaar geworden
Sporthal De Spil in Nieuwe Pekela krijgt nieuwe verwarming
Carbidschieten? Vraag uiterlijk 13 december een ontheffing aan!
12 december: Bloemschikken in Ontmoetingscentrum de Kiepe
PVV krijgt 42 procent van de stemmen in Pekela
Gemeente Pekela wil onder andere nieuwe woonwijk bij Heeresmeer
Prachtige nieuwe pannakooi op het Dollard College Pekela!

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

qnhuqus7knrj07fn52anovn8d7