Pekela moedigt lopers Roparun 2023 aan in nacht van 27 op 28 mei

Archieffoto

Geplaatst: zaterdag 20 mei 2023 om 18:15 | Views: 8838

PEKELA - Van zaterdag 27 mei tot en met maandag 29 mei vindt de Roparun 2023 plaats. De gezamenlijke start is op evenemententerrein Vliegveld Twenthe en de finish is op de Coolsingel in Rotterdam. De teams zijn verdeeld over een noordelijke en zuidelijke route door Nederland. In de nacht van zaterdag op zondag komen de lopers door heel Pekela. Ze komen binnen bij de Wedderweg en lopen helemaal langs het Pekelderdiep naar Stadskanaal. Klap langs de route, versier je huis en de straat, organiseer een feestje met de sportclub, deel fruit, water en snoepjes uit of organiseer een leuk muzikaal optreden langs de route! Iedereen in Pekela kan helpen!

De Roparun
Het is op het vliegveld Twente een grote happening bij het vertrek van deze loop door Nederland. Voorafgaand aan de Roparun zijn de teams (stichtingen) al een heel jaar met diverse acties bezig geweest voor het goede doel. Met het gedoneerde geld worden het gehele jaar door zoveel mogelijk goede doelen ondersteund die belangrijke dingen kunnen doen binnen de palliatieve zorg voor mensen met kanker.

De route
De lopers op route Noord zullen in de provincie Groningen onder andere Ter Apel, Sellingen, Bourtange, Vlagtwedde, Wedde en de Pekela’s passeren voordat ze weer richting de provincie Drenthe gaan. De rotonde aan de burgemeester Snaterlaan in Oude Pekela Pekela is daarbij het meest noordelijk punt van de route. Vorig jaar met Pinksteren is deze route ook gelopen en ook toen kwamen de teams en lopers 's nachts door de Pekela’s. De teams bestaan uit maximaal 8 lopers, begeleidende fietsers en een service auto. De afstand die wordt gelopen in estafette vorm bedraagt ongeveer 520 km, dus iedere loper loopt ongeveer anderhalve marathon (ongeveer 63 km). Ze komen vanaf Wedde via de Wedderweg Oude Pekela binnen, langs het gemeentehuis richting de rotonde Snaterlaan (het meest noordelijke punt) om dan langs het kanaal richting Nieuwe Pekela en Boven Pekela te gaan. De 1e lopers en hun teams zullen naar verwachting tussen 0.00 uur en 01.00 uur Oude Pekela kunnen bereiken. Wat zou het leuk zijn als de lopers en de teams, een beetje support kunnen hebben langs de route door de Pekela’s! De lopers en hun begeleiders zullen dit zeer op prijs stellen.

De finish
De finish is op 2e Pinksterdag in Rotterdam op de Coolsingel, waar ook ieder jaar uitbundig wordt uitgepakt, maar waar er ook tijd is voor bezinning en herdenken van de mensen die aan de vreselijke ziekte zijn overleden. Ieder team/persoon doet dit op zijn eigen manier.

Meer informatie
De geschiedenis van de Roparu en meer inhoudelijke informatie is te vinden op www.roparun.nl

Eerder verschenen:

Straks, vanaf 19.30 uur, buitenconcert Excelsior bij de Clockstede
Doe mee met de Nationale Klimaatweek! Klimaatburgemeester(s) in gemeente Pekela gezocht
Liora Smit gekroond tot Miss Teen of the Netherlands
Pekela komt met toekomstbestendig bruggenplan; 8 bruggen weg
Waarom is de 1e Ontsluitingsweg afgesloten?
Doe je ook mee met Open Monumentendag 2024?
Scholieren presenteren innovatieve ideeŽn voor lokale bedrijven
Schipperswijk Oude Pekela maanden gestremd vanwege stroomkabelwerkzaamheden
Succesvolle Eerste Ronde van Regionale Liga Noord-Oost in Oude Pekela
25 juli: NLP-informatieavond in De Kiepe in Nieuwe Pekela
Zilver voor judoka Silvan Bulthuis in Estland
17 juli: Fietstocht met historische treinrit
Update werkzaamheden Glasvezel Pekela
Tijdelijke Aldi op Bedrijventerrein West in Oude Pekela
VAN HARTE: Frits en Geertje Drenth vieren 50-jarig huwelijk
Leerlingen Theo Thijssenschool bakken pizzaís in buurthuis De Riggel
18 t/m 20 september: Tweede editie Pekelder Avond3daagse
Schadeafhandeling stroompiek Oude Pekela compleet afgerond
Gezellige Jachthavenmarkt in Oude Pekela
Bouw mee aan een gezonde wijk - 2diabeat

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

02pofke20u17lgmc3g2pbrp0d7