Twee Pekelders gehuldigd door Vogelvereniging Zuid-Oost Groningen

Geplaatst: maandag 21 november 2022 om 11:35 | Views: 4590

Auteur: Chris Steijvers - secretaris Vogelvereniging Zuid-Oost Groningen

PEKELA - Afgelopen vrijdag werd op een speciale ledenavond van Vogelvereniging Zuid-Oost Groningen aan de leden een lopend buffet in dorpshuis “De Drijscheer” te Alteveer aangeboden. De vogelliefhebbers uit de beide Pekela's waren daar goed vertegenwoordigd. Maar alvorens men zich op het eten stortte, werden er enkele leden gehuldigd. Voor de Pekela's waren dat de heren Henk Harms en Henk Stevens.


De vogelverenigingen in Oude en Nieuwe Pekela zijn vorig jaar, samen met de vogelverenigingen van Stadskanaal, Onstwedde-Alteveer en Veendam, opgegaan in de nieuwe vogelvereniging Zuid-Oost Groningen. Ieder voor zich werd het voor deze verenigingen door hun almaar dalend aantal leden steeds moeilijker activiteiten te organiseren. Maar ook na het samengaan volgden tegenslagen. Natuurlijk gooide corona roet in het eten. Er kon niet vergaderd worden, informatieve ledenavonden gingen niet door en tot twee keer toe moest de jaarlijkse vogeltentoonstelling worden afgeblazen. Dit jaar waren de verwachtingen hoog gespannen. De organisatie van de tentoonstelling was al in volle gang. Toen brak er vogelgriep uit in Wildervank. Iedereen heeft de bordjes met “Vervoersverbod” in onze gemeente zien staan. Dat betekende dus ook dat er weer geen vogeltentoonstelling kon worden gehouden.

Als alternatief werd er afgelopen vrijdag een speciale ledenavond met lopend buffet in dorpshuis “De Drijscheer” te Alteveer aangeboden. De vogelliefhebbers uit de beide Pekela's waren daar goed vertegenwoordigd. Maar alvorens men zich op het eten stortte, werden er enkele leden gehuldigd. Voor de Pekela's waren dat de heren Henk Harms en Henk Stevens.

Henk Harms is 40 jaar lid van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers. Voorzitter Hein in 't Hout schetste zijn loopbaan in die 40 jaar. Van eenvoudig te kweken vogels ging Henk over naar soorten, zoals Amerikaanse sijzen, die de nodige vakkennis vragen. Henk is ook met die soorten succesvol. Zijn resultaten op de tentoonstellingen, zoals onlangs in het Duitse Bunde, getuigen daarvan. Van de keurig voorbereide speech van de voorzitter kwam overigens niet zoveel terecht. Voor ieder woord dat hij uitsprak had de jubilaris er wel tien in te brengen. Iedereen die Henk Harms kent, en welke Pekelder kent hem niet, kan zich daarbij wel iets voorstellen. Het bracht wel meteen sfeer in de bijeenkomst. Henk ontving de Bondsspeld die bij het 40-jarig jubileum behoort, een kleine attentie van de vereniging en een bos bloemen.

Henk Stevens is begin dit jaar gestopt met zijn bestuurswerk. Hij had al jaren geleden besloten zich uit dit werk terug te trekken. Maar het samengaan van de 5 verenigingen, dat ontzettend veel werk met zich meebracht, wilde hij afronden. Als penningmeester van zowel de vogelvereniging uit Oude als Nieuwe Pekela vervulde hij daarin een sleutelrol. Voorzitter Hein in 't Hout blikte terug op het functioneren van Henk. Wanneer er weer eens een bestuurslid met wilde plannen kwam aanzetten, plaatste Henk daar in alle nuchterheid de financiële consequenties tegenover. Dan stond iedereen weer meteen met beide benen op de grond. Uit handen van de voorzitter ontving Henk een kleine attentie van de vereniging en een bos bloemen.

De verdere avond verliep in een ontspannen sfeer. Het eten van “De Drijscheer” was van uitstekende kwaliteit. De leden van de oude verenigingen, die elkaar vaak niet eens kenden, kwamen op een ongedwongen manier met elkaar in contact. Al met al een zeer geslaagde bijeenkomst.

www.vogelverenigingzuid-oostgroningen.nl

Fotoreportage

   Vogelvereniging Zuid-Oost Groningen huldigt Henk Harms en Henk Stevens uit Pekela - Foto's Abel van der Veen

Aan dit artikel is meegewerkt door

Abel van der Veen
Fotograaf en redacteur

abel@prachtigpekela.nl

Eerder verschenen:

Besmettelijke wratziekte in aardappelveld Pekela
Anton Smit slaat nieuwe weg in met nieuwe single 'De Weg'
PVV Pekela te gast in het journaal van Bruggen Belang Pekela
3 december: Kerst Inn bij Bloemenshop Jolanda Nieuwe Pekela
Motie 'Onderzoek gevolgen niet bevaarbaar houden Pekelder Hoofddiep'
Vanaf 24 november elke donderdagmiddag huiswerkbegeleiding in MFC de Binding
Woensdag in MFC de Binding: de Pekelder Kunstclub!
9 december: Kerst Sing-Inn met Excelsior in boerenschuur Oude Pekela
Line up voor Rock-On outdoor festival op 1 juli 2023 bekend!
Korfbalvereniging WSS in het nieuw door sponsor Manning Dakbedekking
Molen de Onrust in Oude Pekela oranje verlicht in kader van Orange the World
Intocht Sinterklaas in Oude Pekela 2022
Intocht Sinterklaas in Nieuwe Pekela 2022
Trampoline in Pekelderdiep aan Jan Oldenburgerstraat Nieuwe Pekela
CDA-raadsleden Opppewal en Jonker te gast in het BBP journaal
Dokter M.L.M. van der GaliŽn-Lycklama 25 jaar huisarts in Pekela
Dorpsbelangen Pekela: Voor goed leven in een mooi dorp
Theater ĎZie de mensí in de Spil in Nieuwe Pekela
Pekela krijgt gratis glasvezel; aanmelden kan nu!
Steunpunt van Instituut Mijnbouwschade Groningen in de Riggel

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

eik952m1lacligkmhtl16rf3k7