Old Ambt Meubelen in Oude Pekela: 'een beleving voor de klant'

Geplaatst: zaterdag 15 oktober 2022 om 18:40 | Views: 13705

Auteur: Marina Meijer

OUDE PEKELA - Met de aankoop van 5600m2 aan grond in Oude Pekela gaat voor Old Ambt Meubelen een wens in vervulling. Ze gaan op een mooie zichtlocatie een duurzaam pand bouwen met een productieruimte, opslag, kantoor en showroom.

Het wordt een beleving voor de klant
Old Ambt Meubelen maakt en ontwerpt massiefhouten meubelen van onder andere eikenhout en steigerhout. Kasten, tv-meubelen, (eet)tafels, salontafels en badkamermeubelen is een greep uit het assortiment. De meubelen worden in eigen productie gemaakt. De wens van de klant staat centraal; aanpassingen in het ontwerp van een meubel en maatvoering gaan in overleg en alles is mogelijk. Danny Huizing en Tim de Winter zijn de eigenaren van Old Ambt Meubelen. “We zijn onze huidige locatie ontgroeit. Het productiegedeelte voldoet niet meer qua grootte en ook de showroom is te klein”, vertelt Danny. Dit bevestigt ook Tim: “Wij willen het productieproces efficiënter inrichten en uitbreiden. Onder andere met een eigen lijmstraat, zodat wij de panelen zelf kunnen verlijmen en op maat kunnen maken. Die ruimte hebben we nu niet”.

Naast de wens voor meer ruimte waar de meubelen worden gemaakt en opgeslagen, willen ze ook meer ruimte voor de klanten. “Onze klanten moeten de meubels kunnen zien, voelen en uitproberen. Daar is op de huidige locatie te weinig ruimte voor. In ons nieuwe pand is dat wel mogelijk. We bouwen een showroom van 1000m2, met een glazen pui tussen de showroom en het gedeelte waar we de meubels maken. Het wordt een beleving voor de klant vanaf een stuk hout tot aan de kast die geheel voldoet aan de wens van de klant”.

Hoe het allemaal begon
Tim en Danny begonnen in 2013 ‘voor de leuk’ met hun bedrijf. Tim: “Ik kom uit de bouw en raakte tijdens de bouwcrisis in 2013 mijn baan kwijt. Een baan in de bouw was lastig te vinden. We kenden mensen in de buurt die ook zelf meubelen maakten en dachten dat kunnen wij ook”. “Tim is handig met zijn handen en ik kan websites bouwen”, vult Danny aan. Een goede combinatie: De een bouwt en de ander verkoopt het online. “We zijn gestart vanuit de garage van Tim zijn ouders. De foto’s voor de verkoop van onze meubelen werden gemaakt in de huiskamer van zijn ouders. Hun meubels eruit en de onze erin”, blikt Danny glimlachend terug. “Na een periode van zes maanden bij de familie De Winter gingen we een ruimte van 150m2 huren aan de Romeinweg in Winschoten”.

Ludieke Facebookactie levert 20.000 likes op
Het pand aan de Romeinlaan voelde eerst wel wat groot. De opdrachten kwamen mondjesmaat binnen. “We richten ons vooral op het online verkopen van onze meubelen. Eerst ben je wel wat sceptisch of het gaat lukken. Het had ook wat tijd nodig voor men ons wist te vinden. Door een ludieke Facebookactie kregen we 20.000 likes. Enorm veel voor die tijd. En de actie zelf zorgde voor een bestelling van 40 steigerhouten salontafels”, vertelt Danny. “Met een levertijd van vier weken, was het aanpoten om alles tijdig te kunnen leveren”, vult Tim aan. “We deden toen alles zelf, het verven deden we nog met een rolletje. Als je dat vergelijkt met nu was het zeer arbeidsintensief. Of het is gelukt? Ja, de salontafels werden allen binnen de levertijd bezorgd”.

Groeiend naar de toekomst
Vanaf toen namen de bestellingen toe en werd de bedrijfsvoering steeds professioneler. Naast online nam ook de fysieke verkoop toe. Old Ambt Meubelen nam mensen in dienst en in 2015 werd het pand aangekocht waar het bedrijf nu nog gevestigd is aan de J.A. Koningstraat in Winschoten. “We hebben alles zelf verbouwd. Iedere keer als we geld hadden gespaard, richten we een ruimte in. Het productieproces werd ook steeds efficiënter. Vooral met de komst van de spuit- en droogruimte besparen we heel wat arbeidstijd”, aldus Tim. Danny: “Ja, en dan kom je tot besef dat we ook hier ruimte tekort hebben. En dan ga je samen nadenken over de volgende stap. Ga je hier uitbreiden, is dat mogelijk? Ga je nieuw bouwen? Zo ja, waar?”. De zoektocht bracht hen naar de gemeente Pekela waar ze grond hebben aangekocht op het industrieterrein West. Tim: “We voelen ons welkom in Pekela. De gemeente dacht goed met ons mee, zodat onze wensen uitgevoerd kunnen worden in het nieuw te bouwen pand. We hebben enorm veel zin in de komende maanden”. Als alles volgens planning verloopt, opent Old Ambt Meubelen in juli 2023 haar deuren in Oude Pekela.

Eerder verschenen:

Festival de Verbinding brengt Oekraïners en Nederlanders in Oude Pekela samen
Huwelijksceremonie op vrijdagmiddag het duurst in Pekela
Volle bak bij start van Thuus in Nij Pekel
Gronings Vuur met 'Alda' bij Siep&Co - bestel nu kaarten!
Filmkwartet wil Pekela beter op de kaart zetten
Rolien Schrik uit Nieuwe Pekela wint bruggenschilderwedstrijd
Magisch Sprookjesbos in Pekela: Een betoverend avontuur voor kinderen
24 mei: Open huis Kral Staete in Oude Peklea
Muziekliefhebbers opgelet: Rosie treedt 18 mei op in De Kiepe
25 mei: Rommelmarkt op Zuidwendingerweg (ventweg) Nieuwe Pekela
Lokaal muzikaal/theater/dans-talent gezocht voor Moonlightwalk Veendam
Leerlingen Hendrik Wester serveren gezonde lunch op school
Feestelijke opening nieuwe Pizzeria & Grillroom Cevdet in centrum Oude Pekela
Hans Nitters uit Nieuwe Pekela wint 36e open NK Kaaibakken
22 mei: Muziekvitaminen in MFC de Binding Oude Pekela
Geslaagde bloemenactie voor restauratie klok Lutherse Kerk
Informatiebijeenkomsten over toekomst van het Pekelder Hoofddiep
VAN HARTE: Sjoerd en Trijntje Dijkstra zijn 50 jaar getrouwd
Ondernemersorganisatie betaalt 100 bolletjes ijs voor fout op flyer Moederdagactie
TFC de Windhappers organiseert Julians Fietstocht ten behoeve van Julians Stichting

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

8p10e7rtfr4v2c0oc63d2n6ho7