Silvan Bulthuis 5e van Europa bij EK judo in Praag

Geplaatst: woensdag 21 september 2022 om 08:30 | Views: 3647

OUDE PEKELA / PRAAG - Vorige week donderdag vloog Silvan Bulthuis uit Oude Pekela met een aantal medejudoka’s van Judo Bond Nederland naar Praag/Tsjechië voor het EK en EK teams onder 21 jaar. Nadat Silvan vrijdag de weging had gehad kon hij zich samen met zijn coach Marcel Joling van Judo 53 graden Noord (voorheen Judoschool Veendam) focussen op zijn wedstrijd op zaterdag. De loting was woensdagavond al geweest, dus ze konden al wat voorwerk doen door verschillende scenario’s door te nemen.

silvanbulthuis 🇳🇱 will fight for bronze in -100kg

Zaterdag mocht Silvan zijn eerste wedstrijd van de dag tegen de Bosniër Ognjen Gazdic en won deze overtuigend met een mooie ippon. Daarna kwam hij de Fransman Mathias Anglionin tegen die hij ook won, doordat zijn tegenstander tegen 3 straffen opliep en een diskwalificatie kreeg. Silvan zijn derde tegenstander was Ruslan Nasirli uit Azerbeidzjan en werd helaas verloren. Hij kreeg in de laatste 20 seconden een kleine score tegen waarna hij in een houdgreep terecht kwam. Hier kwam hij toch nog uit, maar helaas nét te laat.

Gelukkig had hij nu wel een herkansing en moest het daar opnemen tegen de Oekraïner Kariim Nuriiev. Hier was de winst weer voor Silvan met een prachtige worp, met een ippon tot gevolg. Nu mocht hij om brons judoën en kwam de Georg Mikheil Japaridze tegen. Silvan had de hele partij de overhand en zette in de Golden Score een worp in, maar werd overgenomen en verloor helaas deze partij en dus ook het brons. De beslissing van de scheidsrechter was discutabel, maar werd helaas niet teruggedraaid. Ondanks deze verliespartij welverdiend 5e van Europa!

Op zondag stond Silvan in het Nederlandse team op de EK teams. Hieraan deden 12 landenteams mee. In de eerste ronde wonnen ze van thuisland Tsjechië, maar verloren in de tweede ronde van het sterke team uit Turkije, die uiteindelijk tweede werden. In de verliezersronde verloren ze helaas weer, nu van het team uit Oekraïne met een 7-de plaats tot gevolg.

Ook werd de vlag van de EJU ( European Judo Union ) overhandigd aan de Nederlandse delegatie die volgend jaar het EK -21 mogen organiseren in Den Haag van 7 t/m 10 september 2023. Silvan woont sinds augustus dit jaar op Papendal op uitnodiging van Judo Bond Nederland en zal daar zijn judo carrière vervolgen bij de Talent Academy van Team NL. Ook zal hij vanuit daar zijn studie geneeskunde in Nijmegen op de Radboud Universiteit vervolgen.

Broer Kylian is ook geselecteerd voor het EK, dan onder 23 jaar en is één van de 8 judoka’s die zijn geselecteerd door de JBN. Dit EK wordt gehouden in Sarajevo op 28 en 29 oktober 2022.

Fotoreportage

   Silvan Bulthuis EK judo Praag

Eerder verschenen:

8 oktober: Kerkproeverij Christelijke Gereformeerde Kerk Nieuwe Pekela
FC Groningen komt naar Pekela 2000!
Flame feest op zaterdag 28 oktober in MFC de Binding
Pekela op weg naar Rookvrije Generatie
Gemeente Pekela wil maatwerk in huishoudelijke ondersteuning
Dungeons and Dragons, een wereldberoemde ‘role-playing game’
Opening Nationale Kraanwaterdag 2023 op de Groenling in Oude Pekela
De winnaars van de prijsvragen van Biblionet op de Jaarmarkt Pekela
7 oktober: Jeugdviswedstrijd (5 t/m 14 jaar) achter gemeentehuis Pekela
20 oktober: Natuurfilm =HABITAT= te zien in de Kiepe Nieuwe Pekela
4 oktober: Muziekvitaminen in MFC de Binding Oude Pekela
Brandweer twee keer in actie in Boven én Nieuwe Pekela
Gemeenschap en Gastvrijheid: Burendag in Molenhof
Film van alle door Freddy Stötefalk gemaakte foto's 1e Avond3Daagse Pekela
30 september: Hervormde kerk Nieuwe Pekela haalt oud papier op
7 oktober: Concert Albatros in Hervormde kerk Onstwedde
Stichting J&O besteed aandacht aan Wereld Alzheimer Dag en Burendag
2 december: Pekelder Hitzzz in MFC de Binding Oude Pekela
Onderlinge dressuurwedstrijd ten bate van Pink Ribbon aan de Wildeplaats
Lotgenotengroep 'Verlies van een dierbare' start in 'Over de Brug'

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

a4fsb6i7r5unlle9j0dqud4g37