Silvan Bulthuis 5e van Europa bij EK judo in Praag

Geplaatst: woensdag 21 september 2022 om 08:30 | Views: 4222

OUDE PEKELA / PRAAG - Vorige week donderdag vloog Silvan Bulthuis uit Oude Pekela met een aantal medejudoka’s van Judo Bond Nederland naar Praag/Tsjechië voor het EK en EK teams onder 21 jaar. Nadat Silvan vrijdag de weging had gehad kon hij zich samen met zijn coach Marcel Joling van Judo 53 graden Noord (voorheen Judoschool Veendam) focussen op zijn wedstrijd op zaterdag. De loting was woensdagavond al geweest, dus ze konden al wat voorwerk doen door verschillende scenario’s door te nemen.

silvanbulthuis 🇳🇱 will fight for bronze in -100kg

Zaterdag mocht Silvan zijn eerste wedstrijd van de dag tegen de Bosniër Ognjen Gazdic en won deze overtuigend met een mooie ippon. Daarna kwam hij de Fransman Mathias Anglionin tegen die hij ook won, doordat zijn tegenstander tegen 3 straffen opliep en een diskwalificatie kreeg. Silvan zijn derde tegenstander was Ruslan Nasirli uit Azerbeidzjan en werd helaas verloren. Hij kreeg in de laatste 20 seconden een kleine score tegen waarna hij in een houdgreep terecht kwam. Hier kwam hij toch nog uit, maar helaas nét te laat.

Gelukkig had hij nu wel een herkansing en moest het daar opnemen tegen de Oekraïner Kariim Nuriiev. Hier was de winst weer voor Silvan met een prachtige worp, met een ippon tot gevolg. Nu mocht hij om brons judoën en kwam de Georg Mikheil Japaridze tegen. Silvan had de hele partij de overhand en zette in de Golden Score een worp in, maar werd overgenomen en verloor helaas deze partij en dus ook het brons. De beslissing van de scheidsrechter was discutabel, maar werd helaas niet teruggedraaid. Ondanks deze verliespartij welverdiend 5e van Europa!

Op zondag stond Silvan in het Nederlandse team op de EK teams. Hieraan deden 12 landenteams mee. In de eerste ronde wonnen ze van thuisland Tsjechië, maar verloren in de tweede ronde van het sterke team uit Turkije, die uiteindelijk tweede werden. In de verliezersronde verloren ze helaas weer, nu van het team uit Oekraïne met een 7-de plaats tot gevolg.

Ook werd de vlag van de EJU ( European Judo Union ) overhandigd aan de Nederlandse delegatie die volgend jaar het EK -21 mogen organiseren in Den Haag van 7 t/m 10 september 2023. Silvan woont sinds augustus dit jaar op Papendal op uitnodiging van Judo Bond Nederland en zal daar zijn judo carrière vervolgen bij de Talent Academy van Team NL. Ook zal hij vanuit daar zijn studie geneeskunde in Nijmegen op de Radboud Universiteit vervolgen.

Broer Kylian is ook geselecteerd voor het EK, dan onder 23 jaar en is één van de 8 judoka’s die zijn geselecteerd door de JBN. Dit EK wordt gehouden in Sarajevo op 28 en 29 oktober 2022.

Fotoreportage

   Silvan Bulthuis EK judo Praag

Eerder verschenen:

We zullen fysiotherapeute Inge Lenting gaan missen!
BINGO op Hendrik Westerschool in aanloop naar Koningsspelen
Gerard Bruning onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau
B&W komt over de Badde om bruggenkunst te bewonderen
Dubbele subsidie voor bewoners van proeftuin alleen nog in 2024 beschikbaar
Uitslag verloting 2024 korfbalvereniging WSS
Eerste Jumbo tegoedbonnen uitgereikt aan winnaars Glasvezel Pekela loterij
Pekela zoekt leden voor een Adviesraad Sociaal Domein
Badmintonvereniging Oude Pekela organiseert Zomertoernooi
VAN HARTE: Elsinus Kok 'Kokkie' is 60 jaar geworden
VAN HARTE: Jeroen Kuiper is 45 jaar geworden!
Voorlichtingsmiddag over online veiligheid voor senioren in Oude Pekela
4 mei: Hervormde kerk Nieuwe Pekela haalt oud papier op
Palen geïnstalleerd om Unionbrug in Oude Pekela te beschermen
Creatieve leerlingen Dollard College tonen burgemeester kunstmaquettes
Twee inwoners van Pekela krijgen Nederlandse nationaliteit
27 april: Oranje Bevrijdingsconcert in de Binding
R.K. Jenaplan-Freinetschool St. Willibrordus viert 100 jaar Jenaplan
Gezellige bingomiddag van de Zonnebloem in MFC de Binding
5 mei: Classic demo races georganiseerd door Rijdend Motorsport Museum

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

dm6fb0ldb0at9o1ql9bkvslh44