Silvan Bulthuis 5e van Europa bij EK judo in Praag

Geplaatst: woensdag 21 september 2022 om 08:30 | Views: 2277

OUDE PEKELA / PRAAG - Vorige week donderdag vloog Silvan Bulthuis uit Oude Pekela met een aantal medejudoka’s van Judo Bond Nederland naar Praag/Tsjechië voor het EK en EK teams onder 21 jaar. Nadat Silvan vrijdag de weging had gehad kon hij zich samen met zijn coach Marcel Joling van Judo 53 graden Noord (voorheen Judoschool Veendam) focussen op zijn wedstrijd op zaterdag. De loting was woensdagavond al geweest, dus ze konden al wat voorwerk doen door verschillende scenario’s door te nemen.

silvanbulthuis 🇳🇱 will fight for bronze in -100kg

Zaterdag mocht Silvan zijn eerste wedstrijd van de dag tegen de Bosniër Ognjen Gazdic en won deze overtuigend met een mooie ippon. Daarna kwam hij de Fransman Mathias Anglionin tegen die hij ook won, doordat zijn tegenstander tegen 3 straffen opliep en een diskwalificatie kreeg. Silvan zijn derde tegenstander was Ruslan Nasirli uit Azerbeidzjan en werd helaas verloren. Hij kreeg in de laatste 20 seconden een kleine score tegen waarna hij in een houdgreep terecht kwam. Hier kwam hij toch nog uit, maar helaas nét te laat.

Gelukkig had hij nu wel een herkansing en moest het daar opnemen tegen de Oekraïner Kariim Nuriiev. Hier was de winst weer voor Silvan met een prachtige worp, met een ippon tot gevolg. Nu mocht hij om brons judoën en kwam de Georg Mikheil Japaridze tegen. Silvan had de hele partij de overhand en zette in de Golden Score een worp in, maar werd overgenomen en verloor helaas deze partij en dus ook het brons. De beslissing van de scheidsrechter was discutabel, maar werd helaas niet teruggedraaid. Ondanks deze verliespartij welverdiend 5e van Europa!

Op zondag stond Silvan in het Nederlandse team op de EK teams. Hieraan deden 12 landenteams mee. In de eerste ronde wonnen ze van thuisland Tsjechië, maar verloren in de tweede ronde van het sterke team uit Turkije, die uiteindelijk tweede werden. In de verliezersronde verloren ze helaas weer, nu van het team uit Oekraïne met een 7-de plaats tot gevolg.

Ook werd de vlag van de EJU ( European Judo Union ) overhandigd aan de Nederlandse delegatie die volgend jaar het EK -21 mogen organiseren in Den Haag van 7 t/m 10 september 2023. Silvan woont sinds augustus dit jaar op Papendal op uitnodiging van Judo Bond Nederland en zal daar zijn judo carrière vervolgen bij de Talent Academy van Team NL. Ook zal hij vanuit daar zijn studie geneeskunde in Nijmegen op de Radboud Universiteit vervolgen.

Broer Kylian is ook geselecteerd voor het EK, dan onder 23 jaar en is één van de 8 judoka’s die zijn geselecteerd door de JBN. Dit EK wordt gehouden in Sarajevo op 28 en 29 oktober 2022.

Fotoreportage

   Silvan Bulthuis EK judo Praag

Eerder verschenen:

VAN HARTE: Naomi Kok is vandaag 18 jaar geworden
Organisten Abel Wieske en Berend de Jonge vieren 70- en 50-jarig jubileum
VAN HARTE: Bert Harms is 32 jaar geworden
EMDR: Het wonder van het zelfgenezende brein
Nog steeds géén Klimaatburgemeester voor gemeente Pekela
Vijfde editie Tafelhuis zamelt geld in voor Voedselbank Oldambt en Pekela
VAN HARTE: Miranda Freuling is 40 jaar geworden
Korenavond in Oude Pekela wordt Korenfestival
Gemeente Pekela van start met online verlengen rijbewijs
Toneelvereniging PALVU bestaat 85 jaar
Zwerfkunst Arnoud van Sante in verenigingsblad Sverige Kuriren
VERMIST: zwart witte poes omgeving J. de Weerdstraat Nieuwe Pekela
Bruggen Belang Pekela (BBP) komt met eigen journaal
Sponsorloop Stichting Opkikker levert 2071,50 euro op!
Jan Willem Blaauw 4e NK MTB
14 en 15 oktober: Theatervoorstelling 'Pekels Goud' in Wedderwegkerk
Help AquaFauna uit de brand - Op 21 september 2022 ging het levenswerk in vlammen op en nu blijkt de schade niet verzekerd...
VAN HARTE: Marjella Maassen vd Brink 37 jaar
Tekenen en schilderen op de donderdagochtend in Oude Pekela
VAN HARTE: Peter Hazelhoff is 40 jaar geworden!

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

u60o9almm8cl7cq2qaqnbdpb90