Met deze tips ontwerp je een perfecte buitenkeuken

Geplaatst: maandag 5 september 2022 om 17:10 | Views: 3134

Auteur: 24 Webvertising Print B.V.

PEKELA - Menig Nederlander is constant bezig met het verbeteren van hun voor- en achtertuin.

Zo kiezen ze bijvoorbeeld voor het kopen of maken van een container ombouw 4 containers omdat ze niet langer de afvalbakken in het zicht willen hebben. Anders kiezen er juist voor om in de tuin een keuken te laten plaatsen. In de zomer kun je dan heerlijk buiten koken, maar als je de ruimte beschut maakt met een overkapping en zorgt voor verwarming dan kun je het hele jaar door gebruik maken van de buitenkeuken. Gebruik deze tips tijdens het ontwerpen ervan! 

Diensten en verbindingen 
We hechten veel belang aan deze overweging omdat ze vaak over het hoofd wordt gezien. Hoewel niet zo glamoureus als apparatuur, materiaal afwerking en kleur keuzes, de positie en de toegang tot je diensten is een kritische component van het ontwerp en de functie van je buitenkeuken. Als je aan het bouwen of renoveren bent, raadpleeg dan in een vroeg stadium je ontwerper. Er kunnen dan plannen worden gemaakt om je gas, loodgieterswerk en elektriciteit op de juiste plaatsen aan te brengen. Bij de renovatie van een bestaande ruimte moeten overwegingen worden gemaakt over het verplaatsen van diensten naar de vereiste ruimte.

Gebruik van de ruimte
Probeer je voor te stellen hoe je je buitenkeuken wilt gaan gebruiken en stel jezelf een heleboel vragen. Een goed begin is; Hoe vaak zal ik mijn buitenkeuken gebruiken? Dit zal bepalen wat insluitsels je nodig hebt en de ruimte die je nodig hebt en krijg je meer na te denken over detail. Je kunt alleen gebruik maken van het aan grote familiebijeenkomsten te vermaken, of wil je de ervaring van het koken buiten op een meer regelmatige basis. Je zult dan opslagplek nodig hebben voor je benodigdheden, je wilt dit immers niet op je container ombouw 3 containers plaatsen. 

Barbecue
Je barbecue is het middelpunt van je functionele buitenkeuken BBQ en moet als dusdanig presteren, maar vergeet ook het uitzicht niet. Een op maat gemaakte buitenkeuken is een stuk schrijnwerk met een meerwaarde en moet er goed en compleet uitzien. Het zal een aanzienlijke waarde aan je huis toevoegen en vele jaren meegaan. De BBQ moet hetzelfde doen, dus doe geen concessies aan het hart en de ziel. Laten we eerlijk zijn; sommige barbecues zijn lelijk om te zien, dus houd rekening met de esthetiek. Hier moet je ook goed nadenken over je kookgewoonten, dit speelt een rol in het kiezen van de BBQ. 

Comfort
Als je je buitenkeuken regelmatig zult gebruiken, en waarom zou je dat niet doen, dan is een comfortabele kookomgeving essentieel. Nogmaals, de vragen die je jezelf stelt zullen volledig afhangen van je eisen en de ruimte. Als de zon een probleem is, kun je een decoratieve afscherming of zelfs aluminium lamellen als beschutting overwegen. Als je meer blootgesteld aan de weersomstandigheden bent, moet je een pergola of luifel systeem overwegen. Zo heb je geen last van bijvoorbeeld het zonlicht of de regen terwijl je gebruik maakt van je buitenkeuken.

Eerder verschenen:

Dubbele subsidie voor bewoners van proeftuin alleen nog in 2024 beschikbaar
Uitslag verloting 2024 korfbalvereniging WSS
Eerste Jumbo tegoedbonnen uitgereikt aan winnaars Glasvezel Pekela loterij
Pekela zoekt leden voor een Adviesraad Sociaal Domein
Badmintonvereniging Oude Pekela organiseert Zomertoernooi
VAN HARTE: Elsinus Kok 'Kokkie' is 60 jaar geworden
VAN HARTE: Jeroen Kuiper is 45 jaar geworden!
Voorlichtingsmiddag over online veiligheid voor senioren in Oude Pekela
4 mei: Hervormde kerk Nieuwe Pekela haalt oud papier op
Palen geïnstalleerd om Unionbrug in Oude Pekela te beschermen
Creatieve leerlingen Dollard College tonen burgemeester kunstmaquettes
Twee inwoners van Pekela krijgen Nederlandse nationaliteit
27 april: Oranje Bevrijdingsconcert in de Binding
R.K. Jenaplan-Freinetschool St. Willibrordus viert 100 jaar Jenaplan
Gezellige bingomiddag van de Zonnebloem in MFC de Binding
5 mei: Classic demo races georganiseerd door Rijdend Motorsport Museum
Burgemeester Jaap Kuin zaagt Old Ambt Meubelen open
VV Damacota introduceert de Damacota (in)wisselbeker!
Ruim 250 wandelaars tijdens derde editie Roegbainder wandeltocht
1 juni: Feest voor kinderen bij seizoensafsluiting VV Damacota

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

0l357g74qhr3cc4326082m9dv3