Een visgraat vloer geeft je interieur extra uitstraling

Geplaatst: maandag 18 juli 2022 om 14:50 | Views: 4092

Auteur: 24 Webvertising Print B.V.

PEKELA - Ben je uitgekeken op de stoffen vloerbedekking of heb je al jaren vinyl dat z’n langste tijd heeft gehad, dan zijn er diverse alternatieven om je interieur weer meer sfeer en comfort te geven.

Op dit ogenblik is de visgraat vloer enorm in opkomst. Deze ondergrond van hout is zo aantrekkelijk omdat het in stroken met verschillende houtkleuren gelegd kan worden. Door de verschillende houtkleuren te combineren krijg je een unieke uitstraling in je interieur. Hoewel deze vloersoort in opkomst is, kom je hem nog niet overal tegen. Door het haakse leggen van de planken ontstaat het uiteindelijke visgraat patroon.

Visgraat vloer voor elk budget
Van oudsher is de meest bekende variant van deze vloer het visgraatparket. Deze is in veel verschillende formaten en houtsoorten waaronder Frans eiken leverbaar. Kies je voor hout dan zul je ook de zijkanten van de kamer goed af moeten werken. Je kunt dan kiezen uit stroken met een houten bies en daarachter sluitfriezen of een combinatie hiervan. Toch heeft niet iedereen de kennis of budget om speciale houtsoorten te combineren. Daarom bestaat er tegenwoordig de mogelijkheid om ook bij een laminaatvloer voor een visgraat patroon te kiezen. Zo heb je de voor jou gewenste uitstraling als je een kleiner budget te besteden hebt.

Kunststof vloer
In Oude- en Nieuwe Pekela is ook een groep bewoners die liever kiezen voor een strak interieur op basis van industriële invloeden. Voor die groep is een kunststof vloer een ideale bedekking van de vloer. Ga je voor een duurzame investering met een lange levensduur dan is de kunststof gietvloer een perfecte keuze. Dit type vloer is sterk in opkomst. Het heeft niet alleen een moderne uitstraling maar heeft ook een industrieel en robuust uiterlijk.

Gietvloer prijzen
Het mooie van de vloer is dat deze vloer gegoten wordt en daarna met de hand naadloos aangebracht. Hoewel het mogelijk is om deze vloer zelf aan te brengen, raden we het ten sterkste aan om hiervoor een specialist in de arm te nemen. In het verleden was de traditionele betonnen vloer iets voor in de schuur of garage en niet echt geschikt voor een woon- of slaapkamer. Beton bestaat uit een mix van zand, cement en grind. Als daar water aan toegevoegd wordt ontstaat betonmortel. Gietvloeren worden op basis van kunststof gemaakt. Daarin heb je verschillende soorten, zoals polyurethaan of epoxy kunsthars. Die verschillende soorten gietvloeren zijn allemaal in verschillende kleuren verkrijgbaar. Het is raadzaam om gietvloer prijzen te vergelijken om zodoende tot een weloverwogen keuze te komen.

Duurzaam
Door de opbouw in verschillende lagen, krijg je bij gietvloeren een duurzame structuur. Vanwege de naadloze structuur hecht zich nauwelijks vuil of stof aan de vloer. Hierdoor is de vloer ook makkelijk schoon te maken met een emmertje water en een dweil. Je hebt er dus weinig onderhoud aan.

Energiezuinig
Een gietvloer is ook een ideale toplaag boven een vloerverwarming. Dit heeft te maken van de lage warmte weerstand. Hierdoor vindt er een ideale manier van warmteverspreiding plaats, zodat het altijd aangenaam in huis is. Sluit je daarnaast de vloerverwarming aan op een warmtepomp dan kun je zo’n zestig procent op je energiekosten besparen ten opzichte van traditionele gasverwarming.

Eerder verschenen:

R.K. Jenaplan-Freinetschool St. Willibrordus viert 100 jaar Jenaplan
Gezellige bingomiddag van de Zonnebloem in MFC de Binding
5 mei: Classic demo races georganiseerd door Rijdend Motorsport Museum
Burgemeester Jaap Kuin zaagt Old Ambt Meubelen open
VV Damacota introduceert de Damacota (in)wisselbeker!
Ruim 250 wandelaars tijdens derde editie Roegbainder wandeltocht
1 juni: Feest voor kinderen bij seizoensafsluiting VV Damacota
Gezelligheid bij maandelijkse Muziek Vitaminen in MFC de Binding
CDA Pekela nodigt u uit de balans op te maken
Pekelders tonen hun geschilderde bruggen in winkelcentrum de Helling
Roegbainders glorieuze winnaar van Strijd om Pekels Goud
Muzikanten Excelsior trotseren kou tijdens buitenconcertjes
Kabelbaan, heksentoren of het zandhuis met tafel en kraan?
11 mei: Open Nederlands Kampioenschap Kaaibakken bij Wel Wait
Diamanten bruidspaar Zijlstra viert feest
Gezond, lekker en gratis thuisbezorgd door Maaltijdservice Oosterlengte
Echtpaar De Vries viert 60-jarig huwelijksjubileum
25 april: Kom fysiotherapeute Inge Lenting uitzwaaien; ze gaat met pensioen!
Nij Begun de goudpot aan het einde van de regenboog?
Sponsor Vera uit Nieuwe Pekela om te bouwen aan verandering in Rwanda!

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

lit81l1o7fnpabas3sv1l5ifo4