Oud-ondernemer in Nieuwe Pekela, Jan Hartman, over de bruggen...

Geplaatst: maandag 13 juni 2022 om 19:10 | Views: 7055

Auteur: Jan Hartman

PEKELA - Oud-ondernemer Jan Hartman (bloemenhuis Kembang): 'Via de bekende media en ook gisteren op de Schutse markt bereikte mij het droevige nieuws over de bruggen in Boven, Nieuwe en Oude Pekela. Bruggen Belang Pekela met hen gesproken en duidelijk mijn mening gezegd als "oud" inwoner van ons mooie dorp. Dat de bruggen moeten blijven is in belang voor de hele gemeenschap, of weer terug met overal dammen. Bruggen is mooier en beter. Scheepvaart en toerisme zet geen zoden aan de bekende dijk, echter het is een mooi gezicht dat bootjes door de pekelder daip varen!'

'Ik zag en hoorde dat vele bruggen gaan verdwijnen. Dat moet worden voorkomen, ik probeer dat nog eens duidelijk te maken met mijn helaas nare ervaring uit het verleden. Trouwens ik heb in een andere setting deze woorden wel eens gebruikt: Wil je leven in het heden dan kun je niet heen om het verleden.

De dammen werden opgeruimd, zo ook nabij mijn zaak. Pleziervaart werd binnen gehaald met vele bombarie! Een mooi gezicht zal dat worden, maar geen geld in het laatje voor de vele ondernemers die in het dorp aanwezig waren/zijn.
Bij de ingreep, laat ik het maar even houden nabij mijn zaak van toen, heb ik nare ervaringen mee gemaakt door de aanpak van het gemeentebestuur van Nieuwe Pekela. Mijn brief aan hen werd opgepakt door de nieuwe burgemeester van de nieuwe gemeente Pekela.

7 maanden lang geen voldoende omzet, frustratie alom. Slecht bereikbaar of sommigen weken helemaal niet bereikbaar. Het heeft de gemeente Pekela geld gekost toen ik een advocaat in de arm nam en mijn zaak heb gewonnen. Zij moesten de schade die ik had gaan uitbetalen. Dat is dan ook netjes gebeurd. Het ligt achter me en heb er van geleerd dat je als ondernemer, maar ook voor jullie als burgers moet opkomen voor onrecht!
De bekende bakkersdraai gaat verdwijnen, weetje wat er gebeurt? Precies omzet daling en verdere nare gevolgen voor de bekende bakker, je komt aan een ondernemer dan kom je aan mij! Maar dat geld ook voor het mooie dorp, spreek je naar over Boven, Nieuwe en Oude Pekela dan kom je aan mij. Ook al woon ik thans in Wildervank, nog steeds klopt mijn Nieuwe Pekelder hart!

Nog meer bruggen zullen verdwijnen als de snode plannen doorgaan!
Gevaarlijke situaties gaan daardoor ontstaan, misschien wel onschuldige kinderen die daarvan de dupe kunnen worden, potverdikkie moet daar niet aan denken.

Beste bestuurders lees nog eens na mijn verhaal en ervaring en kom tot andere gedachten, bekeert u van de huidige weg die u hebt ingeslagen! Ondernemers en alle burgers blijf bruggen slaan! Dat in alle opzichten want we hebben elkaar nodig.'

Eerder verschenen:

Pekela zet in op meer bewegen - 14 juni buitenspeeldag
GlasvezelPekela op de Schutsemarkt Nieuwe Pekela
Auto belandt tegen boom in berm Pekelderdiep in Nieuwe Pekela
17 juni: Attractiepark voor kinderen bij 75-jarige VV Damacota
15 juni: Damacota 1 speelt jubileumwedstrijd tegen Oud BV Veendam
Gemeente haalt drie boten uit Pekelderdiep en zoekt eigenaar
14 juni: Derde editie Muziekvitaminen in MFC de Binding
Gemeente laat bruggen en steigers in Pekela schoonmaken
Gemeente Pekela gaat 'hergebruik' verkennen op afvalbrengstation
10 juni: Schaapscheerdersfeest met braderie bij Kinderboerderij Pekela
Slag om Bourtange [Beeldverslag zondag 4 juni 2023]
1e Mixed team van TC Nieuwe Pekela kampioen 2e klasse zaterdag
Seniorengroep Oude Pekela sluit seizoen af met een uitje met de OpStapBus
De slag om Bourtange 2023
Hooipersen in grote/ronde of kleine balen bij loonbedrijf Moed
Gemeente Pekela trapt NK Tegelwippen af met inrichting Kooistralocatie
Oproep: Breng bruggen in beeld!
Volop '69 gaat vanaf maandag weer beachvolleyballen bij Heeresmeer
Initiatiefnemers Zonnepark Westerlee nemen participatie serieus
Isolatieactie in Oldambt, Pekela, Stadskanaal en Veendam van start!

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

t35ejba0l67c8aeu0ora5fukk4