Brief aan omwonenden Energiebuffer Zuidwending

Geplaatst: dinsdag 11 januari 2022 om 13:20 | Views: 9290

PEKELA / ZUIDWENDING - Rond de jaarwisseling is aan direct omwonenden van Energiebuffer Zuidwending een brief gestuurd over het vervolg van het demonstratieproject waterstofopslag. Hierin staat het volgende: In 2017 zijn we gestart met het ontwikkelen van de eerste installatie in Nederland die duurzame energie kan omzetten in waterstof. Sindsdien hebben we regelmatig aandacht besteed aan onze plannen met waterstof op PrachtigPekela.nl, op onze eigen website en tijdens de jaarlijkse bijpraatsessies. 

De waterstofinstallatie die door de koning in 2019 in gebruik werd genomen, was de eerste stap in deze ontwikkeling. In augustus dit jaar is de tweede stap gezet met de start van het demonstratieproject waterstofopslag A8. We hebben in een bestaand boorgat een druktest uitgevoerd met waterstof. Daarmee is aangetoond dat de hoofdbuis, het cement en de zoutlaag lekdicht zijn. Zoals in de brief van augustus jl. aangekondigd volgen nu de werkzaamheden voor de volgende fase van het project.

Werkzaamheden
Vanaf 10 januari gaan wij verder met het inbouwen en testen van diverse materialen en onderdelen die we willen gebruiken voor de opslag van waterstof. We starten met de opbouw van een werktoren op de locatie A8. Vervolgens worden de te testen materialen en onderdelen ingebouwd. Gedurende een ruime week zijn wij hier 24 uur per dag 7 dagen in week mee bezig. Enige overlast qua licht en geluid kunnen wij helaas niet voorkomen. Daarna gaan we het boorgat weer vullen met waterstof, waarbij de pekel uit het boorgat wordt gedrukt.

In februari verwijderen wij de pekelafvoerleiding uit de put. Hiervoor wordt een werktoren gebruikt, deze werkzaamheden zijn alleen overdag. In de zomer verwachten wij de werkzaamheden af te ronden. Tegen die tijd informeren we u daarover. Na de zomer delen wij de resultaten met u via PrachtigPekela.nl. Meer informatie over het project kunt u vinden via de vernieuwde website www.energiebufferzuidwending.nl/A8

Vragen / klachten?
We doen ons uiterste best de overlast te beperken, maar kunnen niet voorkomen dat de werkzaamheden enige hinder geven. Ervaart u overlast, schroom dan niet contact met ons op te nemen. U kunt tijdens kantooruren bellen met 0598 31 5000 (bewakingspost aardgasbuffer). Buiten kantooruren belt u 050 521 1500 (centrale regelkamer Gasunie). Uiteraard kunt u ook een e-mail sturen aan info@energystock.com.

Eerder verschenen:

Dubbele subsidie voor bewoners van proeftuin alleen nog in 2024 beschikbaar
Uitslag verloting 2024 korfbalvereniging WSS
Eerste Jumbo tegoedbonnen uitgereikt aan winnaars Glasvezel Pekela loterij
Pekela zoekt leden voor een Adviesraad Sociaal Domein
Badmintonvereniging Oude Pekela organiseert Zomertoernooi
VAN HARTE: Elsinus Kok 'Kokkie' is 60 jaar geworden
VAN HARTE: Jeroen Kuiper is 45 jaar geworden!
Voorlichtingsmiddag over online veiligheid voor senioren in Oude Pekela
4 mei: Hervormde kerk Nieuwe Pekela haalt oud papier op
Palen geïnstalleerd om Unionbrug in Oude Pekela te beschermen
Creatieve leerlingen Dollard College tonen burgemeester kunstmaquettes
Twee inwoners van Pekela krijgen Nederlandse nationaliteit
27 april: Oranje Bevrijdingsconcert in de Binding
R.K. Jenaplan-Freinetschool St. Willibrordus viert 100 jaar Jenaplan
Gezellige bingomiddag van de Zonnebloem in MFC de Binding
5 mei: Classic demo races georganiseerd door Rijdend Motorsport Museum
Burgemeester Jaap Kuin zaagt Old Ambt Meubelen open
VV Damacota introduceert de Damacota (in)wisselbeker!
Ruim 250 wandelaars tijdens derde editie Roegbainder wandeltocht
1 juni: Feest voor kinderen bij seizoensafsluiting VV Damacota

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

bs1p8av9s1oa7rkto2retlggb2