Brief aan omwonenden Energiebuffer Zuidwending

Geplaatst: dinsdag 11 januari 2022 om 13:20 | Views: 3780

PEKELA / ZUIDWENDING - Rond de jaarwisseling is aan direct omwonenden van Energiebuffer Zuidwending een brief gestuurd over het vervolg van het demonstratieproject waterstofopslag. Hierin staat het volgende: In 2017 zijn we gestart met het ontwikkelen van de eerste installatie in Nederland die duurzame energie kan omzetten in waterstof. Sindsdien hebben we regelmatig aandacht besteed aan onze plannen met waterstof op PrachtigPekela.nl, op onze eigen website en tijdens de jaarlijkse bijpraatsessies. 

De waterstofinstallatie die door de koning in 2019 in gebruik werd genomen, was de eerste stap in deze ontwikkeling. In augustus dit jaar is de tweede stap gezet met de start van het demonstratieproject waterstofopslag A8. We hebben in een bestaand boorgat een druktest uitgevoerd met waterstof. Daarmee is aangetoond dat de hoofdbuis, het cement en de zoutlaag lekdicht zijn. Zoals in de brief van augustus jl. aangekondigd volgen nu de werkzaamheden voor de volgende fase van het project.

Werkzaamheden
Vanaf 10 januari gaan wij verder met het inbouwen en testen van diverse materialen en onderdelen die we willen gebruiken voor de opslag van waterstof. We starten met de opbouw van een werktoren op de locatie A8. Vervolgens worden de te testen materialen en onderdelen ingebouwd. Gedurende een ruime week zijn wij hier 24 uur per dag 7 dagen in week mee bezig. Enige overlast qua licht en geluid kunnen wij helaas niet voorkomen. Daarna gaan we het boorgat weer vullen met waterstof, waarbij de pekel uit het boorgat wordt gedrukt.

In februari verwijderen wij de pekelafvoerleiding uit de put. Hiervoor wordt een werktoren gebruikt, deze werkzaamheden zijn alleen overdag. In de zomer verwachten wij de werkzaamheden af te ronden. Tegen die tijd informeren we u daarover. Na de zomer delen wij de resultaten met u via PrachtigPekela.nl. Meer informatie over het project kunt u vinden via de vernieuwde website www.energiebufferzuidwending.nl/A8

Vragen / klachten?
We doen ons uiterste best de overlast te beperken, maar kunnen niet voorkomen dat de werkzaamheden enige hinder geven. Ervaart u overlast, schroom dan niet contact met ons op te nemen. U kunt tijdens kantooruren bellen met 0598 31 5000 (bewakingspost aardgasbuffer). Buiten kantooruren belt u 050 521 1500 (centrale regelkamer Gasunie). Uiteraard kunt u ook een e-mail sturen aan info@energystock.com.

Eerder verschenen:

Opnieuw historische voorwerpen voor Siep&Co
Christa Gerrits zamelt 1250 euro in voor de Wensambulance
Uitslag Winkelweek Lotenactie 2021
Museum Kapiteinshuis ontvangt biografie Brunink
Arnoud van Sante biedt schilder- en tekenlessen aan bij hem thuis
Bezorg echtpaar Wolthuis een onvergetelijk 60-jarig huwelijksjubileum!
Stichting Luthers Erfgoed Pekela luidt 'noodklok' vanwege ernstige houtrot
Eetpunt de Samenleving stopt met koken voor ouderen in Nieuwe Pekela
Pekela vraagt inwoners mee te denken over de toekomst
Verlichte St. Willibrorduskerk leidt tot overlast
Pekela Geeft Gas! zoekt nieuwe mogelijkheden groengasproductie
Oliebollenactie door De Riggel Boven Pekela
Veel Pekelders getuige van de klanken van Stille Nacht tijdens de Kerstnacht
Top 10 van de Top 2000 in de gemeente Pekela
VAN HARTE: Appie en Geesje Harms zijn 50 jaar getrouwd
Kerst 2021 vanuit de Wedderwegkerk Oude Pekela
Muzikanten Excelsior spelen Stille Nacht in kleine groepjes in de Kerstnacht
Buurkracht: Groningen 16 zonnedaken rijker en 15 asbestdaken armer
Alleen GroenLinks verwerpt het bruggenbesluit gemeenteraad Pekela
Gereformeerde Kerk Nieuwe Pekela schenkt 2000 euro aan Voedselbank Oldambt

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

u1mvf0l7kl0tl5i0ismc7tkqk7