Gemeente verleent steun aan Zonnebloemauto

Geplaatst: dinsdag 12 oktober 2021 om 17:50 | Views: 2229

Auteur: Oldambtnu.nl

PEKELA - Sinds juli 2017 kunnen rolstoel- of scootmobielgebruikers uit de regio Winschoten eropuit met de Zonnebloemauto. Deze aangepaste auto geeft mensen met een lichamelijke beperking meer bewegingsvrijheid. Recentelijk hebben de gemeentes Westerwolde, Oldambt, Pekela, Stadskanaal en Veendam in gezamenlijkheid besloten om een vervolg te geven aan hun steun aan dit mooie vervoersinitiatief van Nationale Vereniging de Zonnebloem.

Mensen die gebruikmaken van een rolstoel of scootmobiel kunnen vaak niet zelf bepalen hoe laat ze ergens heen gaan en met wie. Laat staan dat ze spontaan kunnen beslissen om later naar huis te gaan omdat het nog zo gezellig is. Met de Zonnebloemauto is dit wel mogelijk. De aangepaste rolstoelauto is via Welzorg te huur bij hulpmiddelenleverancier RSR voor 40 euro per dag, exclusief brandstofkosten. De auto biedt plaats aan vijf personen (inclusief chauffeur) en één scootmobiel of rolstoel. Iedereen die afhankelijk is van zo’n loophulpmiddel kan de auto huren. Men hoeft dus niet aangesloten te zijn bij de Zonnebloem.

Uniek vervoersmiddel
Wethouder Henk van der Goot van de gemeente Westerwolde is verheugd dat het initiatief van de Zonnebloemauto verlengd wordt. “Met de Zonnebloemauto krijgen mensen die minder mobiel zijn toch de kans om eropuit te trekken. Het is voor deze groep mensen een unieke manier om met familie of vrienden op pad te gaan. Ik ben blij dat we dit initiatief kunnen steunen.”

Naar het automuseum
De Zonnebloemauto maakt het mogelijk om er onafhankelijk en zelfstandig op uit te trekken. Met een familielid of kennis achter het stuur of een vrijwillig chauffeur van de Zonnebloem. Erik uit Oude Pekela is zo’n vrijwillig chauffeur die graag met de auto op stap gaat. Onlangs ging hij met een andere vrijwilliger en een aantal Zonnebloemdeelnemers naar het Louwman automuseum in Den Haag. Deze maand is hij vrijwilliger bij een kleinschalige vakantie naar Beilen. Ook dan gebruikt hij de Zonnebloemauto – als aanvulling op twee andere bussen waar 5 personen in kunnen.

”De Zonnebloemauto is een mooie vervoersoplossing voor mensen die afhankelijk zijn van rolstoel of scootmobiel. Het is heel gemakkelijk om de rolstoel of scootmobiel in de auto te rijden en het vastzetten is eenvoudig. De auto rijdt als een normale personenauto en is van alle gemakken voorzien”, aldus Erik.

Over de Zonnebloemauto
Meer weten over de Zonnebloemauto? Op zonnebloem.nl/zonnebloemauto lees je er alles over. Je kunt ook contact opnemen met de Zonnebloem via 076 – 564 64 64 of contact@zonnebloem.nl.

Bron: Oldambtnu.nl

Eerder verschenen:

7 november: Herfstconcert met De Casanova's in de Kiepe
12 november: Banen Expo in MFC De Binding Oude Pekela
30 oktober: Hervormde kerk Nieuwe Pekela haalt oud papier op
Schildersgroep 'Met palet en penseel' schildert huidskleur...
Arnoud van Sante op de koffie bij het bloemschikken in de Binding
30 oktober: Kledingbeurs voor de minima aan Holland Marsh 17D Nieuwe Pekela
Families vermaken zich bij Siep&Co
29 en 30 oktober: Oud papier wordt ingezameld bij de Wedderwegkerk
Vijf leden van WSS stelen show op EK coursing voor windhonden
6 november: Spokentocht door buurtverenigingen E.M.S. en Rondom 't Veloat
Univé voorziet meer schoorsteenbranden door groeiende populariteit houtkachels
VERMIST: Zwarte Chihuahua teef vanuit Midwolda
Willeke van der Heide nieuwe beheerster van de Kiepe
Gezellige middag in EN enquête over de toekomst van De Kiepe!
Vluchtelingenwerk Veendam/Pekela zoekt: Maatschappelijk begeleider (m/v)
Groningse bibliotheken houden online gamemarathon
Inner Wheel Pekela helpt kinderen meedoen
Van asbestdak naar collectief zonnedak
VANDAAG: van 10.00 - 12.00 Kinderspelen in de dojo van Zempo
Museum Kapiteinshuis extra open in Herfstvakantie in opmaak

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

e6gms9a9h8mkkhtbshono6oc16