Gemeente Pekela wil inwoners met gezondere leefstijl

Geplaatst: woensdag 6 oktober 2021 om 13:45 | Views: 4792

PEKELA - De gemeente Pekela en zorgverzekeraar Menzis werken samen om inwoners te begeleiden naar een gezondere leefstijl. Inwoners kunnen gebruik maken van een programma “de Gecombineerde Leefstijl Interventie” (GLI). Het gaat in dit programma om een algehele gezondere leefstijl voor mensen met overgewicht met de focus op bewustwording van de nieuwe leefstijl, het bewegen en het volhouden op de langere termijn.

Twee jaar lang advies en intensieve begeleiding van een leefstijlcoach
Wethouder Bé Schollema: ‘’Samen met partners gaan we voor meer gezonde jaren in Pekela! Een gezond gewicht hoort daarbij. De Gecombineerde Leefstijl Interventie zetten we in om inwoners daarbij te helpen. Dit programma geeft deelnemers twee jaar lang advies en intensieve begeleiding van een leefstijlcoach op het gebied van gezonder leven en meer bewegen.’’ Voor dit project werken de gemeente Pekela, De Badde en Menzis samen met de leefstijlcoaches van Fyzigo, PrengerHoekman en Previtas.

Overgewicht kan ziekten veroorzaken
In de gemeente Pekela heeft ongeveer 63 procent van de inwoners overgewicht. Overgewicht en obesitas zijn na roken de belangrijkste oorzaak van ziekten zoals diabetes en hart- en vaatziekten in Nederland. Bijna de helft van de Nederlanders van 20 jaar en ouder is te zwaar. Het GLI-programma helpt inwoners met overgewicht om gezonder te leven en meer te bewegen.

Meedoen
Inwoners in Pekela met overgewicht die graag willen werken aan een gezondere leefstijl worden via de huisarts of medisch specialist doorverwezen naar een leefstijlcoach in Pekela om mee te doen aan het GLI-programma. Het GLI-programma duurt twee jaar en is onder begeleiding van een leefstijlcoach, (en afhankelijk van het programma) een fysiotherapeut en diëtist.

Beweegprogramma speciaal voor GLI-deelnemers met een gemeentepolis
De gemeente Pekela organiseert in samenwerking met welzijnsorganisatie De Badde een beweegprogramma speciaal voor GLI-deelnemers met een gemeentepolis. Dit programma bestaat uit fitness in groepsverband op maandagochtend onder begeleiding van de buurtsportcoach en daarnaast wekelijkse deelname aan een wandelgroep naar keuze onder de vlag van Pekela Actief! Hierbij is het vooral belangrijk om plezier in bewegen (terug) te krijgen en een basisconditie op te bouwen. De buurtsportcoach kijkt samen met deelnemers naar de individuele beweegwensen en mogelijkheden in Pekela.

Aandacht verleggen van ziekte en zorg naar gezondheid en leefstijl
“Bij Menzis willen we de aandacht verleggen van ziekte en zorg naar gezondheid en leefstijl, licht Suzanne Oostvogels, Regiomanager Zorg Noord, toe. Dat betekent meer aandacht voor een gezonde leefstijl en meer aandacht voor preventie. Traditioneel zijn we als zorgverzekeraar gewend om problemen op te lossen in de zorgketen, maar we willen de beweging naar de voorkant maken: meer aandacht besteden aan gezond blijven, gezonder te worden en soms zelfs ziekte te keren. Inzet op de Gecombineerde leefstijlinterventie sluit aan bij deze ontwikkeling”.

Meer informatie
meer informatie te vinden via: www.menzis.nl. met zoekterm GLI of vraag na bij de leefstijlcoach.

Eerder verschenen:

7 november: Herfstconcert met De Casanova's in de Kiepe
12 november: Banen Expo in MFC De Binding Oude Pekela
30 oktober: Hervormde kerk Nieuwe Pekela haalt oud papier op
Schildersgroep 'Met palet en penseel' schildert huidskleur...
Arnoud van Sante op de koffie bij het bloemschikken in de Binding
30 oktober: Kledingbeurs voor de minima aan Holland Marsh 17D Nieuwe Pekela
Families vermaken zich bij Siep&Co
29 en 30 oktober: Oud papier wordt ingezameld bij de Wedderwegkerk
Vijf leden van WSS stelen show op EK coursing voor windhonden
6 november: Spokentocht door buurtverenigingen E.M.S. en Rondom 't Veloat
Univé voorziet meer schoorsteenbranden door groeiende populariteit houtkachels
VERMIST: Zwarte Chihuahua teef vanuit Midwolda
Willeke van der Heide nieuwe beheerster van de Kiepe
Gezellige middag in EN enquête over de toekomst van De Kiepe!
Vluchtelingenwerk Veendam/Pekela zoekt: Maatschappelijk begeleider (m/v)
Groningse bibliotheken houden online gamemarathon
Inner Wheel Pekela helpt kinderen meedoen
Van asbestdak naar collectief zonnedak
VANDAAG: van 10.00 - 12.00 Kinderspelen in de dojo van Zempo
Museum Kapiteinshuis extra open in Herfstvakantie in opmaak

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

ubtkc7offb4v4363vo2lu790i7