Wandelgroep “De Opstappers” van start in Nieuwe Pekela

Onderste rij vlnr: Lotte Huiting, Charlotte Hummel, Annika Brouwer, Margriet Roelfsema- Bakker, Marieke Buurmeijer. Bovenste rij; Alex Ottens en René Beertema.

Geplaatst: maandag 12 juli 2021 om 14:55 | Views: 11783

Auteur: René Beertema

NIEUWE PEKELA - Pekela Actief is afgelopen mei gestart met diverse wandelgroepen om de inwoners van Pekela op een leuke en gezellige manier te laten bewegen. Inmiddels zijn deze wandelgroepen een groot succes en worden nu verder uitgebreid met wandelgroep “De Opstappers” speciaal voor beginners en mindervaliden.

Voor wie?
Deze wandelgroep is speciaal bedoeld voor personen die willen beginnen met wandelen en weinig uithoudingsvermogen hebben of wat moeilijker ter been zijn. De opzet van deze groep is; iedereen kan meedoen zelfs met hulpmiddelen zoals wandelstok, rollator of zelfs in een rolstoel. Iedere wandeling start bij Sporthal de Spil in Nieuwe Pekela en het naastgelegen Burgermeester van Boekhovenpark wordt gebruikt voor de wandelroutes van circa 2,0 km die in een heel rustig tempo worden gelopen. Niet alleen het bewegen staat centraal maar misschien nog wel veel belangrijker “het alledaagse praatje”. Iedere wandeling wordt dan ook afgesloten met een gezellige koffie en thee tafel bij Sporthal de Spil

Pilot
De pilot bestaat uit een reeks van 6 wandelingen. De wandeldata zijn; woensdag 21/07 – 28/07 – 04/08 – 11/08 – 18/08 – 25/08. Iedere woensdag wordt om 10.00 uur gestart bij Sporthal de Spil in Nieuwe Pekela. Wandelcoach Margriet Roelfsema- Bakker van Fyzigo leidt de groep met ondersteuning van Lotte Huiting, Marieke Buurmeijer, Annika Brouwer en Charlotte Hummel van Buurtzorg Nieuwe Pekela. De wandelingen zijn bedoeld voor alle inwoners van Pekela en deelname is geheel gratis. Na de pilot wordt gekeken of het een succes is en of er een structurele wekelijkse wandeling van gemaakt kan worden.

Unieke samenwerking
Het opstarten van de wandelgroepen is een initiatief vanuit het Lokaal Sportakkoord. De wandelgroepen worden opgezet vanuit Pekela Actief, een samenwerking tussen welzijnsorganisatie De Badde en de gemeente Pekela, met als doel om inwoners van Pekela meer te laten bewegen. Voor deze specifieke wandelgroep is de samenwerking gezocht met Fyzigo en Buurtzorg Nieuwe Pekela, organisaties die zich beiden reeds jarenlang inzetten voor de kwetsbare en mindervalide ouderen in Pekela. Een unieke samenwerking tussen alle organisaties, ieder met zijn of haar eigen expertise, heeft geleid tot dit mooie initiatief.

Opgeven
Vooraf opgeven is verplicht, dit kan bij Margriet Roelfsema-Bakker van Fyzigo via 0597-612400 en info@fyzigo.nl of bij Lotte Huiting van Buurtzorg Nieuwe Pekela via 06-53413676 en pekela@buurtzorgnederland.com. Inschrijvingen worden verwerkt op volgorde van binnenkomst en hierbij geldt vol = vol!

Blijf op de hoogte
Volg onze Facebook- en Instagrampagina Pekela Actief en blijf op de hoogte van meer nieuws over beweegactiviteiten, sport, cultuur en welzijn in de gemeente Pekela.

Eerder verschenen:

20 november: Erwin de Vries in MFC De Binding Oude Pekela
GEVONDEN: Bosje sleutels op de Albatrosstraat (landszijde) in Nieuwe Pekela
Gemeente Pekela mag zich 'Fietsvriendelijk bedrijf' noemen
Groep 7 en 8 cbs Groen van Prinsterer bij Veilig op Weg vrachtwagen
Kindcentrum De Linde: voorlichting over vrachtwagens in het verkeer
3 oktober: Muziekmiddag in MFC de Binding door Odensehuis Pekela
VAN HARTE: Sweet 16 voor Xiomar Kootstra
16 oktober: Rommel-, spullen-, boeken- en kledingmarkt in Het Tehuis
25 september: Hervormde kerk Nieuwe Pekela haalt oud papier op
Nieuw schilderseizoen 2021 gestart bij Open atelier Nieuwe Pekela
‘t Ken weer! Elkaar ontmoeten in en rond buurt- en dorpshuizen
24 en 25 september: Oud papier wordt ingezameld bij de Wedderwegkerk
25 september: Kledingbeurs voor de minima aan Holland Marsh 17D Nieuwe Pekela
PCOB afdeling Pekela zoekt nieuwe leden
Kindcentrum De Linde start actieweek “Op Voeten en Fietsen” met ANWB Streetwise
2 oktober - Pubquizcafe in de Riggel
Leger des Heils zoekt collectanten in Pekela
VAN HARTE: Diana Weering is 39 jaar geworden
Anton Smit met nieuwe single 'Wedderveer' terug naar waar het begon
Pekelder stak banden lek onder invloed van zelfgemaakte wijn

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

jgpno8bccs0tro47iif3bd1ns6