3JS in Theater De Klinker met Heroes of Music Unplugged

Geplaatst: maandag 28 december 2020 om 14:30 | Views: 2663

Auteur: 24 Webvertising Print B.V.

PEKELA - 3JS komen op 2 april naar Winschoten in het kader van hun Heroes of Music Unplugged-tour, een term die zeker bij de liefhebber van de bekende MTV Unplugged-shows een belletje doet rinkelen. Centraal staat de akoestische gitaar, die dankzij de serie op MTV weer mateloos populair werd - zo ook bij het Volendamse trio.

Jaren '90
Het was een tijd waarin internet, laat staan draadloos internet of glasvezel nog amper bestond. Als muzikant was je aangewezen op de bladen, de platenzaak, de radio en vooral MTV. De muziekzender stond toen nog garant voor nonstop muziek en initieerde de MTV Unplugged-shows met artiesten van allerlei pluimage. Deze optredens resulteerden in bekende albums van onder meer Paul McCartney, Nirvana, Alanis Morissette, Mariah Carey, Pearl Jam en Lauryn Hill. De akoestische gitaar speelde hierbij vanzelfsprekend een hoofdrol.

Pearl Jam
Uit Volendam komt weliswaar vooral Nederlandstalige muziek, maar de meeste muzikanten uit het vissersdorp kennen hun klassiekers. Waar bijvoorbeeld Nick & Simon een enorme liefde voor The Beatles en Simon & Garfunkel aan de dag leggen, is zanger Jan Dulles van 3JS een groot fan van het gitaargeweld uit Seattle dat in de jaren '90 doorbrak. Op Radio 538 vertolkte Dulles al een keer op niet onverdienstelijke wijze Black van Pearl Jam. In diezelfde 90's waren het ook oudere muzikanten die via de Unplugged-shows hun nummers nieuw leven inbliezen. Zo verschenen er albums vol uitgeklede versies van liedjes van Eric Clapton en The Golden Earring.

Zingen voor gevorderden
Veel van deze opnames gelden tegenwoordig als klassieke versies en kwamen terecht in de Top 2000 van Radio 2, een jaarlijks muziekfeestje dat ook op tv uitgezonden wordt. Zo is de Leadbelly-cover Where Did You Sleep Last Night - de zwanenzang van Nirvana-frontman Kurt Cobain al jaren vaste prik op de lijst. Of 3JS dat nummer ook gaat vertolken is onbekend. Feit is dat zanger Dulles met zijn bereik het hoogste niveau aantikt, getuige de integrale uitvoeringen van 3JS van The Joshua Tree, het album van U2: zingen voor gevorderden.

Dieper ingaan op de materie
Deze liefhebberij resulteert in Heroes of Music Unplugged, waar 3JS niet alleen de ene na de andere akoestische hit laten horen, maar er ook uitgebreid over vertellen. Een liedje spelen is één, dieper ingaan op de materie verklaart de keuze voor een nummer. Waar waren 3JS toen MTV de shows uitzond? Wat deed het met ze en hoe vormde het hen als muzikanten? Het antwoord volgt op 2 april in De Klinker.

Eerder verschenen:

Sneeuw in Pekela?
Meld je aan en word stembureau lid!
Jongerenraad 'Jong Pekela' zoekt locatie voor jongeren in Pekela
Groningse bibliotheken bieden afhaalservice
Actiegroep Hervormde Kerk gaat weer oud papier ophalen
Diverse brandjes en politie bekogeld met zwaar vuurwerk tijdens oudjaarsnacht
Eindejaarstoespraak burgemeester Jaap Kuin
Drie dagen gratis afval storten voor Pekelders
Huurderskoepel Acantus zet huurders in het zonnetje
Prima samenwerking tussen Traiteurslager Huizing en KV WSS
Vrouw uit drijfzand bevrijd door brandweer in Oude Pekela
Pekels Goud de eindfilm te zien voor iedereen!
Soep op de stoep
Noordster en Jouke Faber verlengen samenwerking
VAN HARTE: Wim en Geertje Mik zijn 50 jaar getrouwd
Project N366 Veilig is voltooid
Erwin Hensbergen (fysiotherapiepraktijk Nieuwe Pekela) stelt zich voor
Vrijwilligers Eetpunt de Samenleving brengen gasten een kerstpakket
Kerst- en nieuwjaarswens van CDA Pekela
Pekelder Proatcafé - een terug- en vooruitblik

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

nqupeg47tovbu9pdng6du2h565