3JS in Theater De Klinker met Heroes of Music Unplugged

Geplaatst: maandag 28 december 2020 om 14:30 | Views: 4394

Auteur: 24 Webvertising Print B.V.

PEKELA - 3JS komen op 2 april naar Winschoten in het kader van hun Heroes of Music Unplugged-tour, een term die zeker bij de liefhebber van de bekende MTV Unplugged-shows een belletje doet rinkelen. Centraal staat de akoestische gitaar, die dankzij de serie op MTV weer mateloos populair werd - zo ook bij het Volendamse trio.

Jaren '90
Het was een tijd waarin internet, laat staan draadloos internet of glasvezel nog amper bestond. Als muzikant was je aangewezen op de bladen, de platenzaak, de radio en vooral MTV. De muziekzender stond toen nog garant voor nonstop muziek en initieerde de MTV Unplugged-shows met artiesten van allerlei pluimage. Deze optredens resulteerden in bekende albums van onder meer Paul McCartney, Nirvana, Alanis Morissette, Mariah Carey, Pearl Jam en Lauryn Hill. De akoestische gitaar speelde hierbij vanzelfsprekend een hoofdrol.

Pearl Jam
Uit Volendam komt weliswaar vooral Nederlandstalige muziek, maar de meeste muzikanten uit het vissersdorp kennen hun klassiekers. Waar bijvoorbeeld Nick & Simon een enorme liefde voor The Beatles en Simon & Garfunkel aan de dag leggen, is zanger Jan Dulles van 3JS een groot fan van het gitaargeweld uit Seattle dat in de jaren '90 doorbrak. Op Radio 538 vertolkte Dulles al een keer op niet onverdienstelijke wijze Black van Pearl Jam. In diezelfde 90's waren het ook oudere muzikanten die via de Unplugged-shows hun nummers nieuw leven inbliezen. Zo verschenen er albums vol uitgeklede versies van liedjes van Eric Clapton en The Golden Earring.

Zingen voor gevorderden
Veel van deze opnames gelden tegenwoordig als klassieke versies en kwamen terecht in de Top 2000 van Radio 2, een jaarlijks muziekfeestje dat ook op tv uitgezonden wordt. Zo is de Leadbelly-cover Where Did You Sleep Last Night - de zwanenzang van Nirvana-frontman Kurt Cobain al jaren vaste prik op de lijst. Of 3JS dat nummer ook gaat vertolken is onbekend. Feit is dat zanger Dulles met zijn bereik het hoogste niveau aantikt, getuige de integrale uitvoeringen van 3JS van The Joshua Tree, het album van U2: zingen voor gevorderden.

Dieper ingaan op de materie
Deze liefhebberij resulteert in Heroes of Music Unplugged, waar 3JS niet alleen de ene na de andere akoestische hit laten horen, maar er ook uitgebreid over vertellen. Een liedje spelen is één, dieper ingaan op de materie verklaart de keuze voor een nummer. Waar waren 3JS toen MTV de shows uitzond? Wat deed het met ze en hoe vormde het hen als muzikanten? Het antwoord volgt op 2 april in De Klinker.

Eerder verschenen:

Noordmannen te gast bij Siep&Co
Doe mee met de EK-voetbalpoule van buurtvereniging Rondom 't Veloat
Zomerevents bij MFC de Binding in Oude Pekela
Bewoners Verpleeghuis de Clockstede strijden om mooiste EK-raam
Keuze voor ongehuwden AOW terugdraaien loont soms
De feestweek 2021 met 40e Jaarmarkt in Oude Pekela gaat door!
Dinsdag en donderdag in de Binding: koffie met gebak voor 2 euro!
Escape from the Clockstede
Gezellige muziekmiddag met zangduo Wim en Miranda bij de Clockstede
Viktor Mei laat 'stempotlodengitaren' zien en horen bij Berwin Bijholt
Tweede druk oorlogsboek 'Valse Diagnoses' gearriveerd
Het Dokhuis viert 5-jarig bestaan
18 juni: Pubquizcafe in de Riggel
Jaap Kuin beŽdigd als kroonbenoemde burgemeester van Pekela!
11 noordelijke ondernemers organiseren EK-poule met meer dan 10.000 euro aan prijzen
OM eist jaar celstraf voor oplichting met telefoons en simkaarten
Geslaagde NLdoet-dag bij Dierenweide Nieuwe Pekela
Hooipersen in grote/ronde of kleine balen bij loonbedrijf Moed
Loop mee met de tweede editie van de BSO Hummelstee Wandelvierdaagse
Scouting Pekela houdt alternatief NPK in eigen gemeente

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

th9997encbncveeseg337uag91