Afscheid van Stina Koning medeoprichter van de Voedselbank Oldambt

Geplaatst: maandag 21 december 2020 om 19:25 | Views: 2551

PEKELA / OLDAMBT - Al jaren is zij één van de gezichten van Voedselbank Oldambt; Stina Koning. Zo’n veertien jaar geleden was zij één van de oprichters van de Voedselbank Oldambt en zij vervult inmiddels de rol van bestuursvoorzitter. Wat ooit allemaal begon vanuit een schuur op het erf van een ouder echtpaar is uitgegroeid tot een grote organisatie. Een organisatie die nog steeds volop draait dankzij de inzet van meer dan 100 vrijwilligers.

Henk Koning steun en toeverlaat
Stina heeft al die jaren op de steun van haar man Henk Koning kunnen rekenen. Ook hij heeft heel wat uren in de voedselbank gestoken. Daarnaast heeft hij Stichting Azzur opgezet die de aanvragen van de Voedselbank behandelt. Ook kunnen mensen die gebruikmaken van de Voedselbank terecht bij stichting Azzur voor hulp, denk aan het weer op de rit zetten van de financiële administratie. Met het stoppen van de werkzaamheden van zijn vrouw zal ook Henk stoppen met zijn bijdrage voor stichting Azzur.

Samen genieten van het leven
Op 31 december 2020 zullen Stina en Henk hun taken en werkzaamheden neerleggen voor respectievelijk de Voedselbank Oldambt en Stichting Azzur. Na al die jaren met passie en veel enthousiasme zich ingezet te hebben voor de Voedselbank Oldambt en Stichting Azzur. Dat valt nu weg. Maar het echtpaar zal zich zeker niet gaan vervelen. Ze hebben mooie plannen voor de toekomst en gaan in ieder geval verder met genieten van het leven. Dat is waar het toch allemaal om draait.

Officiële afscheid uitgesteld tot 2021
Helaas is besloten om het afscheid van Stina Koning en haar man Henk uit te stellen tot volgend jaar. Er waren al allerlei plannen voor het afscheid en zelfs al acties genomen. Door de coronamaatregelen die er al waren en die ook nog eens flink zijn aangescherpt, ziet de Voedselbank Oldambt zich genoodzaakt om het afscheid door te schuiven naar het nieuwe jaar. Ervan uitgaande dat er dan weer meer mogelijkheden zijn om een waardig en leuk afscheid te organiseren voor twee mensen die zich al die jaren ingezet hebben om ervoor te zorgen dat veel mensen gebruik kunnen maken van de voedselpakket uitgiften.

“--------------------------------------------------“ Voedselbank Oldambt bedankt Stina Koning voor haar tomeloze inzet van de afgelopen veertien jaar. Ook bedanken wij Henk Koning voor zijn inzet en nauwe samenwerking vanuit Stichting Azzur. Wij wensen Stina en Henk veel geluk samen voor de toekomst. “--------------------------------------------------“

Voortzetting Voedselbank Oldambt en Stichting Azzur
Gelukkig gaat de inzet van de Voedselbank Oldambt en Stichting Azzur gewoon door. De werkzaamheden zullen overgenomen worden door de mensen die zelf ook al lang betrokken zijn bij de organisaties. Dankbaar en belangrijk werk dat helaas nog steeds nodig is. Zeker ook door het coronavirus dat flink huishoudt in Nederland. Verwacht wordt dat de groep mensen die een beroep doet op de Voedselbank alleen maar zal toenemen. Het coronavirus zal zijn sporen nalaten in de economie. Als gevolg hiervan zal één op de vijf mensen in financiële problemen komen. De organisatie zal hier zeker rekening mee gaan houden. En zal zo goed als mogelijk hulp blijven bieden.

Over Voedselbank Oldambt
Voedselbank Oldambt is een stichting waar inwoners van de gemeente Oldambt en Pekela terecht kunnen wanneer zij in problemen komen en zelf niet meer voldoende eten en drinken kunnen kopen. Het gaat hier om een groep mensen die onder een bepaalde financiële norm leeft. Deze norm is vastgesteld door de vereniging Voedselbanken Nederland. Zij kunnen een aanvraag indienen bij de Voedselbank Oldambt. Voedselbank Oldambt wil met de uitgifte van gratis voedselpakketten een bijdrage leveren aan de armoedebestrijding in de gemeente Oldambt. Om alles zo goed mogelijk te organiseren en de juiste hulp te bieden, is er een nauwe samenwerking met stichting Azzur. De voedselpakketten worden samengesteld met de voedseloverschotten van voedselleveringen van bedrijven, kerken, verenigingen en particulieren. De Voedselbank draait volledig op de inzet van vrijwilligers en wordt gefinancierd door subsidies, giften van bedrijven, kerken en particulieren.

Voedselbank Oldambt is lid van de Vereniging van Nederlandse Voedselbanken. De criteria om een beroep te kunnen doen op de Voedselbank wordt door deze vereniging bepaald.

Zelf hulp nodig?
Het werk van de Voedselbank blijft doorgaan. Zit jij in een moeilijke financiële situatie? Schroom dan niet om contact op te nemen, ook al is het moeilijk. De Voedselbank Oldambt helpt je graag verder. Voor vragen en aanvragen kan contact opgenomen worden met de Voedselbank Oldambt. Dit kan door te mailen naar info@voedselbankoldambt.nl . Liever bellen? Wij zijn te bereiken op het telefoonnummer 0597 792011 van dinsdag tot en met vrijdag van 9:00 tot 13:00 uur. Neem ook eens een kijkje op de website waar veel informatie te vinden is. Kijk op www.voedselbankoldambt.nl .

Een gift, inzamelingsactie of vrijwilliger worden?
De Voedselbank is blij met iedere gift. Het kan hierbij gaan om verse producten maar ook om producten die langer houdbaar zijn. Als u als particulier, vereniging, school of bedrijf wilt helpen met een inzamelingsactie, neem contact met ons op zodat het voor u en voor ons een succes zal worden. Daarnaast zijn we altijd op zoek naar vrijwilligers om ons team te komen versterken. Op dit de website vind je een aantal vacatures. Misschien iets voor jou? Kijk dan op de website van de voedselbank, www.voedselbankoldambt.nl/vacatures/ .

Eerder verschenen:

Sneeuw in Pekela?
Meld je aan en word stembureau lid!
Jongerenraad 'Jong Pekela' zoekt locatie voor jongeren in Pekela
Groningse bibliotheken bieden afhaalservice
Actiegroep Hervormde Kerk gaat weer oud papier ophalen
Diverse brandjes en politie bekogeld met zwaar vuurwerk tijdens oudjaarsnacht
Eindejaarstoespraak burgemeester Jaap Kuin
Drie dagen gratis afval storten voor Pekelders
3JS in Theater De Klinker met Heroes of Music Unplugged
Huurderskoepel Acantus zet huurders in het zonnetje
Prima samenwerking tussen Traiteurslager Huizing en KV WSS
Vrouw uit drijfzand bevrijd door brandweer in Oude Pekela
Pekels Goud de eindfilm te zien voor iedereen!
Soep op de stoep
Noordster en Jouke Faber verlengen samenwerking
VAN HARTE: Wim en Geertje Mik zijn 50 jaar getrouwd
Project N366 Veilig is voltooid
Erwin Hensbergen (fysiotherapiepraktijk Nieuwe Pekela) stelt zich voor
Vrijwilligers Eetpunt de Samenleving brengen gasten een kerstpakket
Kerst- en nieuwjaarswens van CDA Pekela

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

59l09buev4d9pfcal2102s6q64