Breinlijn wijst de weg bij hersenletsel

Geplaatst: maandag 5 oktober 2020 om 14:35 | Views: 3621

PEKELA - Heeft u of uw naaste hersenletsel? Of ontmoet u beroepsmatig mensen met hersenletsel? In Nederland helpt Breinlijn u op weg naar passende ondersteuning. De gratis hulpdienst is online en telefonisch bereikbaar via www.breinlijn.nl of 085 - 225 0244. Vragen vanuit Groingen en Drenthe worden regionaal beantwoord door het hersenletselteam van Hersenletsel Netwerk Noord. Hersenletsel Netwerk Noord is één van 17 regioteams van Breinlijn.

In Nederland krijgen jaarlijks tussen 130.000 tot 160.000 mensen te maken met hersenletsel. Dat heeft grote gevolgen op hun dagelijks leven. Het leven na bijvoorbeeld een infarct, ongeluk of tumor is nooit meer hetzelfde. Waar kan ik sporten? Hoe ga ik om met verandering in het karakter van mijn partner? Hoe regel ik gezinsondersteuning?

Kennis van zorgaanbod
Hersenletsel brengt veel vragen met zich mee. Voor de getroffene en de naasten, maar ook voor professionals zoals huisartsen, praktijkondersteuners en andere hulpverleners. Vanaf 7 oktober is Breinlijn actief in Groningen en Drenthe. Ook professionals met vragen over hersenletsel kunnen bij deze hulpdienst terecht. Het hersenletselteam kent alle aanbieders van zorg en ondersteuning bij hersenletsel in de regio.

Verstand van hersenletsel
Breinlijn is er voor alle vragen over hersenletsel en voor alle leeftijden. Het Hersenletselteam weet veel van de mogelijke gevolgen en kan snel tot de kern van het probleem komen. Ze kan helpen de vraag over hersenletsel te verduidelijken en mensen vervolgens verder op weg helpen naar de best passende zorg of ondersteuning.

Voor alle leefgebieden
Zolang mensen met hersenletsel in rustig vaarwater zitten en de goede begeleiding krijgen, redden ze zich meestal wel. Maar door de restverschijnselen zijn de meeste mensen minder belastbaar. Een ingrijpende gebeurtenis kan leiden tot nieuwe vragen of klachten. Dat kan uitdagingen opleveren op vele gebieden, denk aan wonen, onderwijs, werk, vrije tijd, relaties en zorg. Ook hiervoor kan het Hersenletselteam benaderd worden.

Het hersenletselteam
Het hersenletselteam is een regionaal multidisciplinair team. Het is een team van gespecialiseerde deskundigen en bestaat uit revalidatieartsen, neurologen, verpleegkundigen, psychologen, psychiaters, hersenletselconsulenten, specialisten ouderengeneeskunde en ervaringsdeskundigen.

Moderne technologie
Breinlijn is ontstaan uit een samenwerking tussen een aantal zorgorganisaties en wordt nu landelijk verder ontwikkeld en uitgerold door de verschillende hersenletselteams in de aangesloten regio’s. Hun netwerken en deskundigheid zijn samengebracht met behulp van moderne technologie. Breinlijn werkt met een beproefd helpdesk-pakket waarbij ook de privacy goed geregeld is. Mensen die bellen of een bericht achterlaten op de website krijgen binnen twee werkdagen een reactie.

Breinlijn - wijst de weg naar ondersteuning bij hersenletsel
Online: www.breinlijn.nl | Telefonisch: 085 - 225 0244
Hersenletsel Netwerk Noord is een regioteam van Breinlijn

Convenantpartners Hersenletsel Netwerk Noord: MEE Groningen, UMCG, De Noorderbrug, Interzorg, Lentis, Treant Zorggroep, MEE Drenthe, Trajectum, Koninklijke Visio, Zorggroep Groningen, Zorggroep Meander, De Hoven, Martini Ziekenhuis, Zonnehuisgroep Noord, TSN thuiszorg, VanBoeijen en OZG.

Eerder verschenen:

Muzikanten Excelsior trotseren kou tijdens buitenconcertjes
Kabelbaan, heksentoren of het zandhuis met tafel en kraan?
11 mei: Open Nederlands Kampioenschap Kaaibakken bij Wel Wait
Diamanten bruidspaar Zijlstra viert feest
Gezond, lekker en gratis thuisbezorgd door Maaltijdservice Oosterlengte
Echtpaar De Vries viert 60-jarig huwelijksjubileum
25 april: Kom fysiotherapeute Inge Lenting uitzwaaien; ze gaat met pensioen!
20 april: Officiële opening showroom Old Ambt Meubelen in Oude Pekela
Nij Begun de goudpot aan het einde van de regenboog?
20 april: Kledingbeurs voor de minima aan Holland Marsh 17D Nieuwe Pekela
Sponsor Vera uit Nieuwe Pekela om te bouwen aan verandering in Rwanda!
21 april: Grunneger dainst in Hervormde kerk Nieuwe Pekela
12 en 13 juli Rock-On Outdoor Festival in het Boekhovenpark Nieuwe Pekela
Expositie 'Bruggen in beeld' in winkelcentrum de Helling
Organisatie klaar voor 3e Roegbainder wandeltocht
Auto brandt volledig uit aan Thorbeckelaan Oude Pekela
Nieuwe pand van Siefkes Vastgoed met een feestelijke knal officieel geopend
Vier teams strijden tegen elkaar tijdens 1e editie van slag om Pekels Goud
VAN HARTE: Aletta Bont is 33 geworden
Pekela staat er goed op bij gebruikers van Wmo

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

1a697lt13d8q95hahmllpps1o7