Breinlijn wijst de weg bij hersenletsel

Geplaatst: maandag 5 oktober 2020 om 14:35 | Views: 1817

PEKELA - Heeft u of uw naaste hersenletsel? Of ontmoet u beroepsmatig mensen met hersenletsel? In Nederland helpt Breinlijn u op weg naar passende ondersteuning. De gratis hulpdienst is online en telefonisch bereikbaar via www.breinlijn.nl of 085 - 225 0244. Vragen vanuit Groingen en Drenthe worden regionaal beantwoord door het hersenletselteam van Hersenletsel Netwerk Noord. Hersenletsel Netwerk Noord is één van 17 regioteams van Breinlijn.

In Nederland krijgen jaarlijks tussen 130.000 tot 160.000 mensen te maken met hersenletsel. Dat heeft grote gevolgen op hun dagelijks leven. Het leven na bijvoorbeeld een infarct, ongeluk of tumor is nooit meer hetzelfde. Waar kan ik sporten? Hoe ga ik om met verandering in het karakter van mijn partner? Hoe regel ik gezinsondersteuning?

Kennis van zorgaanbod
Hersenletsel brengt veel vragen met zich mee. Voor de getroffene en de naasten, maar ook voor professionals zoals huisartsen, praktijkondersteuners en andere hulpverleners. Vanaf 7 oktober is Breinlijn actief in Groningen en Drenthe. Ook professionals met vragen over hersenletsel kunnen bij deze hulpdienst terecht. Het hersenletselteam kent alle aanbieders van zorg en ondersteuning bij hersenletsel in de regio.

Verstand van hersenletsel
Breinlijn is er voor alle vragen over hersenletsel en voor alle leeftijden. Het Hersenletselteam weet veel van de mogelijke gevolgen en kan snel tot de kern van het probleem komen. Ze kan helpen de vraag over hersenletsel te verduidelijken en mensen vervolgens verder op weg helpen naar de best passende zorg of ondersteuning.

Voor alle leefgebieden
Zolang mensen met hersenletsel in rustig vaarwater zitten en de goede begeleiding krijgen, redden ze zich meestal wel. Maar door de restverschijnselen zijn de meeste mensen minder belastbaar. Een ingrijpende gebeurtenis kan leiden tot nieuwe vragen of klachten. Dat kan uitdagingen opleveren op vele gebieden, denk aan wonen, onderwijs, werk, vrije tijd, relaties en zorg. Ook hiervoor kan het Hersenletselteam benaderd worden.

Het hersenletselteam
Het hersenletselteam is een regionaal multidisciplinair team. Het is een team van gespecialiseerde deskundigen en bestaat uit revalidatieartsen, neurologen, verpleegkundigen, psychologen, psychiaters, hersenletselconsulenten, specialisten ouderengeneeskunde en ervaringsdeskundigen.

Moderne technologie
Breinlijn is ontstaan uit een samenwerking tussen een aantal zorgorganisaties en wordt nu landelijk verder ontwikkeld en uitgerold door de verschillende hersenletselteams in de aangesloten regio’s. Hun netwerken en deskundigheid zijn samengebracht met behulp van moderne technologie. Breinlijn werkt met een beproefd helpdesk-pakket waarbij ook de privacy goed geregeld is. Mensen die bellen of een bericht achterlaten op de website krijgen binnen twee werkdagen een reactie.

Breinlijn - wijst de weg naar ondersteuning bij hersenletsel
Online: www.breinlijn.nl | Telefonisch: 085 - 225 0244
Hersenletsel Netwerk Noord is een regioteam van Breinlijn

Convenantpartners Hersenletsel Netwerk Noord: MEE Groningen, UMCG, De Noorderbrug, Interzorg, Lentis, Treant Zorggroep, MEE Drenthe, Trajectum, Koninklijke Visio, Zorggroep Groningen, Zorggroep Meander, De Hoven, Martini Ziekenhuis, Zonnehuisgroep Noord, TSN thuiszorg, VanBoeijen en OZG.

Eerder verschenen:

Peuterspeelzaal De Tijgers gestart in odbs Theo Thijssen
Kracht van de VeenkoloniŽn bewonersconferentie 'Bewoners aan Zet!'
Electro World Poortman opent nieuwe winkel in de Helling
Wie kan volgens u wel een kaartje gebruiken?
Juf Stieneke Mellius 30 jaar peuterjuf bij 't Kiepertje
Busje verliest pakketjes op 1e Ontsluitingsweg Nieuwe Pekela
Houten praathuis (proathuus) in Oude Pekela wordt verwijderd
Aanvullende coronamaatregelen in de bibliotheek
Gemeente Pekela presenteert sluitende begroting 2021
Bert en Jantje Lubben voorkomen grote dakbrand bij Smurfit Kappa
Dakbrand bij Smurfit Kappa in Nieuwe Pekela snel gedoofd
GEVONDEN: Sleutel in het Veningabos Nieuwe Pekela
25 oktober: Herfstwandeling vanaf 't Veloathuus GEANNULEERD
Brandweer Groningen zoekt in hele regio nieuwe brandweervrijwilligers
Stem op uw Pekelder club met Rabo ClubSupport!
Spooktocht Oude Pekela 2020 geannuleerd
Double Trouble toernooi van LTC Oude Pekela via livestream
Treant schaalt reguliere zorg af vanwege tweede coronagolf: Refaja Stadskanaal tijdelijk dagziekenhuis
Brandweer Oude Pekela rukt uit na melding brand bijgebouw/schuurtje Wedderweg
GEZOCHT: gouden ring - vermoedelijk verloren op het plein bij de Helling

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

vl9tdisgqp3h6ms9vmcd46k064