Nieuwe afhaalservice en nieuw online aanbod Bibliotheek

Geplaatst: maandag 23 maart 2020 om 21:20 | Views: 2950

Auteur: Biblionet Groningen

PEKELA - Tot in ieder geval 6 april blijven de 38 bibliotheken van Biblionet Groningen gesloten vanwege de richtlijnen van de overheid omtrent het Coronavirus. “We begrijpen dat dit impact heeft op de leden en alle bezoekers van de bibliotheek. Om ervoor te zorgen dat niemand zich thuis hoeft te vervelen, pakken we uit met een nieuw aanbod van online producten én een afhaalservice”, aldus de medewerkers van Biblionet Groningen die afgelopen week hard werkten om in rap tempo een nieuw aanbod te realiseren.    

Werkwijze reserveren is anders dan gebruikelijk
Voor klanten die toch boeken willen lenen heeft Biblionet Groningen een speciale pagina gemaakt op haar website (http://www.biblionetgroningen.nl/afhaalservice). Voor de Afhaalservice kunnen alleen via deze pagina reserveringen gedaan worden. Leden kunnen uitsluitend de in de bibliotheek aanwezige boeken reserveren. Of een boek aanwezig is in een bepaalde vestiging, is te vinden in het collectiegedeelte van de website.

Leden worden vervolgens door een medewerker gebeld om een ophaalafspraak te maken. Leden die niet naar de bibliotheek kunnen komen, kunnen vragen of boeken thuis worden bezorgd. We zorgen ervoor dat het afhalen van de materialen contactloos gaat, zodat het veilig is voor zowel de klanten als onze collega’s” aldus Grieteke Pietersen, adviseur bij Biblionet Groningen. Klanten ontvangen van Biblionet Groningen een mail met uitleg over deze service. Op de website staat een overzicht van deelnemende bibliotheken.

BiebLab met video’s voor kinderen
“Op het YouTubekanaal BiebLAB plaatsen we de komende weken iedere dag om 14:00 uur een video voor kinderen. Dit is een kanaal waar zij leuke huis-tuin-en-keuken-opdrachten te zien krijgen, die ze thuis kunnen uitvoeren”, vertelt Jolanda Robben van Biblionet Groningen. Haar collega Marica van de Weerd vult aan: “En voor de deelnemers die normaal in het Taalhuis van de bibliotheek komen om te leren lezen en schrijven, zijn we op YouTube het Online Taalhuis gestart. Via video’s worden oefeningen voor thuis aangeboden. Deze video’s maken we in samenwerking met Noorderpoort, namens het Provinciaal Bondgenootschap”.

Extra e-books en luisterboeken
Biblionet Groningen biedt ruim 28.000 e-books aan voor kinderen en volwassenen. Ook kan iedereen de Luisterbieb-app downloaden met ruim 3.700 luisterboeken voor alle leeftijden, zelfs voor niet leden van de bibliotheek. Er is tijdelijk een extra reeks mooie luisterboeken toegevoegd. Ook is er op de website https://biblionetgroningen.nl/ontdek-de-bibliotheek-online informatie te vinden over hoe het werkt.

#ikleesthuis
Met deze initiatieven sluit Biblionet Groningen aan op de landelijke #ikleesthuis-campagne. Deze campagne is bedoeld om zoveel mogelijk (potentiële) lezers aan mooie lees- en luisterervaringen te helpen. Zeker nu het sociale leven min of meer stil is komen te liggen en er behoefte is aan verrijking, verdieping, ontspanning en ontsnapping vanuit huis. Het initiatief stimuleert mensen om thuis gebruik te maken van het grote aanbod van online diensten die de bibliotheek biedt. De campagne sluit aan op de hashtag #ikleesthuis, die in het leven is geroepen door Kinderboekenambassadeur Manon Sikkel. De hashtag wordt op social media veel gebruikt om onder andere leestips met elkaar te delen.

Leuke tips via Radio Noord
Wie even niet weet wat te lezen, kan iedere ochtend rond 10:20 uur Radio Noord aanzetten. De komende tijd schuift daar iedere ochtend een collega van Biblionet Groningen of Forum Groningen aan bij het radioprogramma Babette op Noord met een boekentip. Die tips zijn zeer gevarieerd: er komen zowel boeken voor volwassenen, als kinderboeken aan bod.

Eerder verschenen:

30 september: Inzameling oud papier Buurtvereniging Rondom 't Veloat
Biblionet Groningen biedt in de herfstvakantie online Minecraft Challenge
Acantus geeft informatieles bij Taalhuis Pekela
Kabouter-voetbal bij SJO Pekela 2000 groot succes
Eerste single Ronald en Marissa van der Woude 'Dromentrein'
Van wie is deze roze kinderfiets?
1 oktober: Wijkbijeenkomst Roomse Wijk Oude Pekela
Geert Haarlemmer “Mister Albatros” overleden
Leger des Heils zoekt collectanten in Pekela
31 oktober: Kinderspooktocht in het babybos Winschoten
Judo Instituut Noord bedankt de Poiesz
Oma, dochter en kleinzoon helpen mee met Cleanup Day 2020
Kinderboekenweek in Groningse bibliotheken
Verslag World Cleanup Day 2020 in Oude Pekela
Dit jaar geen oecumenische vredesdienst in de Vredesweek
VAN HARTE: Grietje Knevelbaard is vandaag 59 jaar geworden
Gewonde bij woningbrand aan Hugo de Grootstraat Oude Pekela
Figuranten gezocht voor Spooktocht Oude Pekela op 31 oktober
24 oktober: Rock-On movie night in de Spil
VAN HARTE: Harm en Jopie Christians zijn 60 jaar getrouwd

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

2pnpkbjcoli6n15v8kmci2ae12