ZICHT OP AGBZW: Terugblik info avond en BRZO inspectie

Geplaatst: donderdag 28 november 2019 om 11:15 | Views: 2344

Auteur: Rocco van Dijk | Plant Manager Underground Storages

PEKELA / ZUIDWENDING - Op het moment van schrijven is de onderhoudsstop in volle gang, hier zal ik in een volgend bericht aandacht aan besteden. Deze keer wil ik terug kijken op de informatieavond gehouden op 7 november en de jaarlijkse BRZO-inspectie van het Staatstoezicht op de Mijnen op 12 en 13 november.

Informatieavond 7 november
Op donderdag 7 november 2019 was er een bijpraatsessie over de actuele ontwikkelingen op onze locatie. Mijn beeld is dat we met elkaar nuttige discussies hebben gevoerd over onderwerpen die de omwonenden inbrachten. Uiteraard zijn de huidige werkzaamheden voor de uitbreiding van de gasopslag, en toekomstige voor de overgang naar waterstof besproken. Daarnaast is er gesproken over bodemdaling en over het installeren van een micro seismisch meetnetwerk, dat medio volgend jaar gereed moet zijn. Tijdens de avond werd ik erop geattendeerd dat soms geluid wordt gehoord in de omgeving dat als storend wordt ervaren. Het is voor ons wellicht mogelijk uit te zoeken waar het geluid door wordt veroorzaakt. Daarvoor hebben we de datum en het tijdstip nodig waarop het geluid wordt gehoord. Hoort u storende geluiden, meld dit dan via info@energystock.com of – tijdens kantooruren – op telefoonnummer 0598 31 5000.

BRZO inspectie 12-13 november
Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) heeft ons de afgelopen periode – zoals elk jaar – bezocht voor de inspectie in het kader van het Besluit Risico Zware Ongevallen (BRZO). De agenda bestond deze keer o.a. uit passieve brandbeveiliging. Dit betreft de aanwezigheid van brandblussers en brandvertragende deuren en muren. Ook werd ons beleid rond de inspecties van leidingen en vaten onder de loep genomen. Door leidingen op de installatie stroomt gas of een vloeistof nodig voor het proces. In vaten worden deze stoffen opgeslagen of van elkaar gescheiden. Verder vond er een hercontrole plaats op het proces van de werkvergunningen. Bij eerdere inspecties was gebleken dat in dit proces verbeteringen konden worden doorgevoerd. Deze waren nu op orde.
SODM was tevreden over de mate waarin we de zaken aanpakken op de aardgasbuffer. Toch zijn er altijd wel leerpuntjes. In de komende maanden gaan we kijken hoe ervoor kunnen zorgen dat alle stappen die we doorlopen bij wijzigingen in de installatie ook tijdig op papier (in de handboeken etc.) zijn doorgevoerd. Dat is noodzakelijk om aan te tonen dat je aan alle aspecten van een wijziging gedacht hebt.

Eerder verschenen:

Sportieve en muzikale uitvoering door SV Dynamica en CMV Excelsior
13 december: Vlaggen halfstok tijdens uitvaart oud-burgemeester Schollema
Oud-burgemeester Meindert Schollema (69) overleden
Hoe klimaatgedoe op school ook een feestje kan zijn
28 december: Top2000café met pubquiz in de Riggel
14 december: Winterfair in de Riggel
GEVONDEN: Sony spiegelreflexcamera bij de watertoren
Inwoners Pekela ontvangen gemiddeld 4 kerstkaarten via post
Grote zorgen om oud-burgemeester Meindert Schollema
Sint en pieten met Familietrouw naar Groen van Prinstererschool
Gemeente Pekela aan de slag met Lokaal Sportakkoord
3 januari: Peuter- en Kleuterochtend SV Dynamica in de Spil
VAN HARTE: Kevin is vandaag 21 jaar geworden
13 januari tot en met maart 2020: Stremming brug Wedderklap Oude Pekela
Interessant Café van de Vrijheid in de Binding
Hennepkwekerij met 600 planten opgerold in bedrijfspand
Gezellig bezoek van Sint en Pieten aan eetinitiatief in de Binding
Pekelder duo Ronald & Aïsha scheiden na 5 jaar hun muzikale weg
Voormalig burgemeester Schollema in zorgwekkende toestand na hartinfarct
18 december: Jaarlijks kerstdiner van Eetpunt de Samenleving

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

hoc5er9i2lbfih6mkdcfk70r54