ZICHT OP AGBZW: Terugblik info avond en BRZO inspectie

Geplaatst: donderdag 28 november 2019 om 11:15 | Views: 3098

Auteur: Rocco van Dijk | Plant Manager Underground Storages

PEKELA / ZUIDWENDING - Op het moment van schrijven is de onderhoudsstop in volle gang, hier zal ik in een volgend bericht aandacht aan besteden. Deze keer wil ik terug kijken op de informatieavond gehouden op 7 november en de jaarlijkse BRZO-inspectie van het Staatstoezicht op de Mijnen op 12 en 13 november.

Informatieavond 7 november
Op donderdag 7 november 2019 was er een bijpraatsessie over de actuele ontwikkelingen op onze locatie. Mijn beeld is dat we met elkaar nuttige discussies hebben gevoerd over onderwerpen die de omwonenden inbrachten. Uiteraard zijn de huidige werkzaamheden voor de uitbreiding van de gasopslag, en toekomstige voor de overgang naar waterstof besproken. Daarnaast is er gesproken over bodemdaling en over het installeren van een micro seismisch meetnetwerk, dat medio volgend jaar gereed moet zijn. Tijdens de avond werd ik erop geattendeerd dat soms geluid wordt gehoord in de omgeving dat als storend wordt ervaren. Het is voor ons wellicht mogelijk uit te zoeken waar het geluid door wordt veroorzaakt. Daarvoor hebben we de datum en het tijdstip nodig waarop het geluid wordt gehoord. Hoort u storende geluiden, meld dit dan via info@energystock.com of – tijdens kantooruren – op telefoonnummer 0598 31 5000.

BRZO inspectie 12-13 november
Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) heeft ons de afgelopen periode – zoals elk jaar – bezocht voor de inspectie in het kader van het Besluit Risico Zware Ongevallen (BRZO). De agenda bestond deze keer o.a. uit passieve brandbeveiliging. Dit betreft de aanwezigheid van brandblussers en brandvertragende deuren en muren. Ook werd ons beleid rond de inspecties van leidingen en vaten onder de loep genomen. Door leidingen op de installatie stroomt gas of een vloeistof nodig voor het proces. In vaten worden deze stoffen opgeslagen of van elkaar gescheiden. Verder vond er een hercontrole plaats op het proces van de werkvergunningen. Bij eerdere inspecties was gebleken dat in dit proces verbeteringen konden worden doorgevoerd. Deze waren nu op orde.
SODM was tevreden over de mate waarin we de zaken aanpakken op de aardgasbuffer. Toch zijn er altijd wel leerpuntjes. In de komende maanden gaan we kijken hoe ervoor kunnen zorgen dat alle stappen die we doorlopen bij wijzigingen in de installatie ook tijdig op papier (in de handboeken etc.) zijn doorgevoerd. Dat is noodzakelijk om aan te tonen dat je aan alle aspecten van een wijziging gedacht hebt.

Eerder verschenen:

Winschoter zanger Martin Zemering geeft buitenconcert bij de Clockstede
Kindcentrum de Apenrots onderzoekt mogelijkheid peuterspeelzaal Boven Pekela
100 jaar Noordster op (aan)gepaste manier gevierd
Varkenshouders in Pekela leveren worsten aan de Voedselbank
N366 Pekela Alteveer vijf weken dicht vanaf 2 juni
Wie helpt Volop'69 bij het vinden van een volleybaltrainer/coach
Twee gewonden bij ongeluk op N366 bij afslag Nieuwe Pekela Zuid
VAN HARTE: Koba Schutter is 50 jaar geworden
De eerste Oost-Groningse bibliotheken zijn weer open
Hooipersen in grote/ronde of kleine balen bij loonbedrijf Moed
30 mei: Online live bingo van MFC de Binding
VAN HARTE: Ferdinand Roelfsema is 40 jaar
Gemeenteraad Pekela zet fysieke vergadering om naar digitale vergadering
Trots presenteren we u de vernieuwde Riggel!
Trijntje Schuring hangt vlag uit op dag van de verpleging
Gedumpte koelkast en vriezer aan Ontsluitingsweg Nieuwe Compagnie
Bibliotheek Oude Pekela gaat donderdag 14 mei weer open
Kinderactiviteiten Pekela maakt moeders blij met attentie voor Moederdag
Noordster viert 100 jarig bestaan met online Quiz
Petraas gooit de deur wagenwijd open

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

p6ilat6rrl5ve29l5gt1i6b2t6