‘Welkom-welkom Sinterklaas in Boven Pekela!

Geplaatst: zaterdag 23 november 2019 om 23:05 | Views: 4968

BOVEN PEKELA - Langs het Pekelder diep reed Sinterklaas op deze prachtige november-dag van Doorsnee naar Boven Pekela. Kinderen en volwassenen langs de kant zwaaiden naar de vrolijk dansende pieten en dat bracht bij iedereen het gevoel van blijdschap en spanning, want oh wat is het toch nog steeds spannend als je je schoen mag zetten en Sinterklaas een hand mag geven. Niet alleen de kinderen genieten daarvan, maar vele van ons vinden het eigenlijk nog steeds hartstikke gezellig om met elkaar te zingen en te kijken naar dat wat zoveel vrolijkheid uitstraalt.

Langs de route werden heel veel pepernoten uitgedeeld en leuke foto’s gemaakt. En Sinterklaas bracht speciaal even een bliksembezoekje aan Cees Norder, want Sint is niet vergeten dat Cees jarenlang zijn contactpersoon voor Boven Pekela was. En uiteraard maakte Sint ook even tijd voor een erg zieke buurtgenoot, hij stuurde een paar van zijn pieten speciaal bij haar langs voor een lieve groet. Hierna reed Sinterklaas in zijn mooie zwarte cabrio verder in de richting van dorpshuis De Riggel.

De deuren van het dorpshuis stonden al open voor een warm welkom in een prachtig versierde zaal. En in een mum van tijd waren alle stoelen gevuld en was het volle bak. Zo’n 100 kinderen keken samen met hun ouders naar de goochelshow van Bert de Magic Man en zongen uit volle borst ‘Sinterklaasje kom maar binnen…’

En dat gebeurde vervolgens ook! Vanaf het podium ging Sinterklaas in gesprek met de kinderen en werden er liedjes gezongen. Het bracht verwondering en een heleboel lachende gezichtjes. En toen alle wiebelende kontjes los kwamen van de stoelen dansten de kinderen er samen met de pieten lustig op los!

Na een halfuurtje moest de Sint weer helaas verder, want er zijn nog zoveel bezoekjes te brengen. Sinterklaas werd daarom uitgezwaaid en heel hartelijk bedankt voor zijn bezoek aan Boven Pekela. Een groepje van zijn pieten liet hij achter. Zij dansten samen met de kinderen nog vrolijk even verder en deelden cadeautjes uit aan alle kinderen in de zaal. Wat een heerlijke dag! En wat een bijzonder fijne herinnering voor later! Met elkaar en voor elkaar, een onvergetelijk sinterklaasfeest!

Een groot dank je wel aan: de familie Rosing, Lunchcafé Mokka’s, Rainbow Events, Autoservice Oldenbeuving, Funk Natuursteen, een groep jeugdige buurtgenoten, Sint Centrale Veendam, Bert de Magic Man en alle vrijwilligers van De Riggel in Boven Pekela.

Fotoreportage

   Sinterklaas 2019 in Boven Pekela - Foto's Lammert Lemmen

Aan dit artikel is meegewerkt door

Lammert Lemmen
Fotograaf
lammert@prachtigpekela.nl

Eerder verschenen:

Sportieve en muzikale uitvoering door SV Dynamica en CMV Excelsior
13 december: Vlaggen halfstok tijdens uitvaart oud-burgemeester Schollema
Oud-burgemeester Meindert Schollema (69) overleden
Hoe klimaatgedoe op school ook een feestje kan zijn
28 december: Top2000café met pubquiz in de Riggel
14 december: Winterfair in de Riggel
GEVONDEN: Sony spiegelreflexcamera bij de watertoren
Inwoners Pekela ontvangen gemiddeld 4 kerstkaarten via post
Grote zorgen om oud-burgemeester Meindert Schollema
Sint en pieten met Familietrouw naar Groen van Prinstererschool
Gemeente Pekela aan de slag met Lokaal Sportakkoord
3 januari: Peuter- en Kleuterochtend SV Dynamica in de Spil
VAN HARTE: Kevin is vandaag 21 jaar geworden
13 januari tot en met maart 2020: Stremming brug Wedderklap Oude Pekela
Interessant Café van de Vrijheid in de Binding
Hennepkwekerij met 600 planten opgerold in bedrijfspand
Gezellig bezoek van Sint en Pieten aan eetinitiatief in de Binding
Pekelder duo Ronald & Aïsha scheiden na 5 jaar hun muzikale weg
Voormalig burgemeester Schollema in zorgwekkende toestand na hartinfarct
18 december: Jaarlijks kerstdiner van Eetpunt de Samenleving

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

9kc0l6v8hm5fj8ja8bkptm3u51