Noordster houdt ongeslagen thuisstatus na gelijk spel tegen GRC

Geplaatst: zondag 10 november 2019 om 20:45 | Views: 4435

OUDE PEKELA - Zondagmiddag stond de derde thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. Dit keer kwam GRC op bezoek. Dit was een weerzien met oud-Noordsterspelers Christian Drent en Jordi Sanders. Uiteindelijk konden beide ploegen leven met een punt, want na negentig minuten voetbal stond er een terechte 2-2 eindstand op het bord.

De eerste kans van de wedstrijd was voor GRC. De rappe spits van de Groningers kwam oog in oog met keeper Damy Sinot te staan, maar de Pekelder goalie bracht knap redding. Direct daarna had Noordster de score kunnen openen. Casper Boneschansker stuurde Erjon Hoti de diepte in, die vervolgens keurig breed legde op Ronald Paans, maar hij schoot hard over. Een minuut later uit een corner was zijn broertje, Marcel Paans, wel trefzeker. Een goede kopbal zorgde voor de 1-0. GRC had in het vervolg van de eerste helft veel de bal, maar op een buitenspelgoal en een scrimmage voor de Pekelder goal na was er weinig dreiging.

In de tweede helft was het Michael Lap die als eerste voor gevaar richting de Groninger goal zorgde, maar een hard schot vanaf de zestienmeter ging net over. GRC kwam na zo’n kwartier te hebben gevoetbald op gelijke hoogte. Ook dit doelpunt viel vanuit een corner: 1-1. Casper Boneschansker zette hier niet veel later een vlammend afstandsschot tegenover, maar de Groninger keeper bracht redding. Toch was hij wel betrokken bij de 2-1. Hij gaf de bal perfect op Ronald Paans, die de bal aan de net ingevallen Aaron Meijerhof gunde om van dichtbij binnen te kunnen tikken. De 2-2 liet echter niet lang op zich wachten. Onnodig uitkomen in combinatie met een inschattingsfout van Damy Sinot zorgde ervoor dat GRC de bal over de hem heen kon wippen. Kevin Veld kon dit op de doellijn niet meer voorkomen. Niet veel later bleek dit ook de eindstand te zijn.

Al met al dus een 2-2 stand wat gezien het spelbeeld ook wel terecht was, maar zoals vaker dit seizoen zouden beide ploegen het gevoel hebben gehad dat er meer in had gezeten. Beide ploegen schieten er niet heel veel mee op, maar behouden voorlopig wel hun plekken in de middenmoot. Volgende week tegen Hoogezand liggen er voor Noordster bovendien alweer nieuwe kansen!