Pekela Duurzaam trots op groenste energieleverancier Energie VanOns

Geplaatst: vrijdag 8 november 2019 om 21:35 | Views: 2305

Auteur: Coen Oosterveld

PEKELA - Dat onze eigen co÷peratieve energieleverancier Energie VanOns weer bovenaan staat als groenste energieleverancier is een compliment waard. Met het zonnecollectief op het dak van de Spil leveren Pekela Duurzaam en de deelnemende verenigingen in Pekela een bijdrage aan dit prachtige resultaat, waaraan ook vele andere co÷peraties hun aandeel leveren. Hieruit blijkt nog weer eens dat echte lokaal opgewekte groene stroom wel degelijk mogelijk is. Hieronder de reactie van Energie VanOns op het onderzoek.

Jup, het is opnieuw gelukt. Net als vorig jaar prijkt Energie VanOns met een maximale score van een vette 10 bovenaan in de jaarlijkse stroomranking! De Consumentenbond, Natuur & Milieu, Greenpeace en Wise onderzoeken jaarlijks de duurzaamheid van stroomleveranciers en beloont ons dit jaar opnieuw met een gedeelde eerste plaats. En dit jaar voeren we niet alleen de ranking voor de consumentenmarkt aan, maar staan we ook in de ranking voor de zakelijke markt bovenaan!

We zijn bijzonder trots op deze erkenning als voorloper in groene energie. Samen met de zo goed als 100 bij ons aangesloten energiecoöperaties zullen we ons blijven inzetten om steeds meer Nederlanders te voorzien van écht duurzame energie. Energie die 100% groen is en bovendien lokaal en in eigen beheer wordt opgewekt.Bij Energie VanOns werken we elke dag hard aan de versnelling van de energietransitie. Hoe meer mensen en organisaties zelf of samen lokaal energie opwekken en/of groene energie uit eigen streek gebruiken, hoe beter. Onze winst stroomt terug naar onze beweging. Een deel gebruiken we om te groeien. De rest is voor de energiecoöperaties. Die kunnen hiervan duurzame initiatieven betalen, zoals zonnedaken en windmolens, een elektrische deelauto of isolatieadvies voor de hele buurt. Of hun dorpshuis opknappen, als ze dat liever doen. Dat is wat onze beweging zo uniek maakt: Energie VanOns is eigendom van de coöperaties, niet andersom. Hun stroom, hun geld.

Met deze prachtige score op zak kijken we uit naar een jaar vol nieuwe initiatieven om groene energie in eigen beheer op te wekken. En zo tegelijkertijd samen de leefbaarheid van stad en platteland te vergroten. Dorpsverenigingen, mensen met een groen hart en burgers die hun eigen streek liefhebben slaan de handen ineen om de energie van de toekomst vorm te geven. Dat kunnen we heel goed zelf: zonder vervuiling, zonder beursgenoteerde multinationals. Samen maken we energie weer van ons. Bekijk het onderzoek inclusief alle scores op de websites van de Consumentenbond, Natuur en Milieu, Greenpeace en Wise.

Eerder verschenen:

8 april: Paasfeest voor kinderen in het Hugo de Grootpark
21 maart: Voorjaarsmarkt bij de Pekelahof in Oude Pekela
29 februari: Kledingbeurs voor Minima aan Holland Marsh 17 D
Molen de Onrust in rouwstand na overlijden Gerda Koster
2 maart: Training door Dementie Vriendelijk 'hoe betrek je de buurt'
Aanmelding takkenroute (9 t/m 13 maart) gestart
Vrijdag 28 februari geen wijketen van Dushi Kook
Wonen op een mooie locatie in het centrum van Oude Pekela?
Peter Hannemann beŰdigd als raadslid voor de SP in gemeenteraad
28 en 29 februari: Oud papier wordt ingezameld bij de Wedderwegkerk
1 maart: Koppel darttoernooi in dartcafÚ d'Oal Stee
20 juni: Country Music Beats Batten festival in de Kiepe
Concert Eikens en Warta valt in de smaak!
14 en 21 maart: Toneelgroep Rondom 't Vloat speelt in de Kiepe
Vrijwilligerscentrale Pekela zoekt vrijwilligers voor Clockstede en begraafplaats
Judoschool Wouter Meijer doet ervaring op bij Zempo
Sportschool Loods 9 aan Holland Marsh Nieuwe Pekela geopend
Afslag Nieuwe Pekela zuid krijgt vorm [FOTOREPORTAGE]
Gratis kabouter judo bij 50-jarige Judovereniging Zempo
judoka's Judo Topsport Oost Groningen door naar NK

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

mrr2qds84pbll97te522h5p677