Pekela Duurzaam trots op groenste energieleverancier Energie VanOns

Geplaatst: vrijdag 8 november 2019 om 21:35 | Views: 1656

Auteur: Coen Oosterveld

PEKELA - Dat onze eigen coöperatieve energieleverancier Energie VanOns weer bovenaan staat als groenste energieleverancier is een compliment waard. Met het zonnecollectief op het dak van de Spil leveren Pekela Duurzaam en de deelnemende verenigingen in Pekela een bijdrage aan dit prachtige resultaat, waaraan ook vele andere coöperaties hun aandeel leveren. Hieruit blijkt nog weer eens dat echte lokaal opgewekte groene stroom wel degelijk mogelijk is. Hieronder de reactie van Energie VanOns op het onderzoek.

Jup, het is opnieuw gelukt. Net als vorig jaar prijkt Energie VanOns met een maximale score van een vette 10 bovenaan in de jaarlijkse stroomranking! De Consumentenbond, Natuur & Milieu, Greenpeace en Wise onderzoeken jaarlijks de duurzaamheid van stroomleveranciers en beloont ons dit jaar opnieuw met een gedeelde eerste plaats. En dit jaar voeren we niet alleen de ranking voor de consumentenmarkt aan, maar staan we ook in de ranking voor de zakelijke markt bovenaan!

We zijn bijzonder trots op deze erkenning als voorloper in groene energie. Samen met de zo goed als 100 bij ons aangesloten energiecoöperaties zullen we ons blijven inzetten om steeds meer Nederlanders te voorzien van écht duurzame energie. Energie die 100% groen is en bovendien lokaal en in eigen beheer wordt opgewekt.Bij Energie VanOns werken we elke dag hard aan de versnelling van de energietransitie. Hoe meer mensen en organisaties zelf of samen lokaal energie opwekken en/of groene energie uit eigen streek gebruiken, hoe beter. Onze winst stroomt terug naar onze beweging. Een deel gebruiken we om te groeien. De rest is voor de energiecoöperaties. Die kunnen hiervan duurzame initiatieven betalen, zoals zonnedaken en windmolens, een elektrische deelauto of isolatieadvies voor de hele buurt. Of hun dorpshuis opknappen, als ze dat liever doen. Dat is wat onze beweging zo uniek maakt: Energie VanOns is eigendom van de coöperaties, niet andersom. Hun stroom, hun geld.

Met deze prachtige score op zak kijken we uit naar een jaar vol nieuwe initiatieven om groene energie in eigen beheer op te wekken. En zo tegelijkertijd samen de leefbaarheid van stad en platteland te vergroten. Dorpsverenigingen, mensen met een groen hart en burgers die hun eigen streek liefhebben slaan de handen ineen om de energie van de toekomst vorm te geven. Dat kunnen we heel goed zelf: zonder vervuiling, zonder beursgenoteerde multinationals. Samen maken we energie weer van ons. Bekijk het onderzoek inclusief alle scores op de websites van de Consumentenbond, Natuur en Milieu, Greenpeace en Wise.

Eerder verschenen:

26 november: Hollandse spelletjesmiddag voor 65-plussers
Man probeert zichzelf in brand te steken in park Oude Pekela
Leger des Heils collecteert in Pekela
Leste herinnern veur t Pekelder Proatcafé van volgende weke
Kerstreis naar Keulen met buurtvereniging Rondom 't Veloat
24 november: Kledingbeurs in dorpshuis de Kiepe Nieuwe Pekela
Jongerenraad 'Jong Pekela' op 19 november geïnstalleerd tijdens raadsvergadering
Zie ginds komt de stoom… huh… en toen waren we Sinterklaas kwijt...
Groninger Bondgenootschap organiseert symposium “Samen voor geletterdheid”
23 november: Sinterklaas komt ook naar Boven Pekela!
Getuigschrift gevonden in de Jumbo in Oude Pekela
VAN HARTE: Willeke is vandaag 50 jaar geworden
Zonsondergang met Wedderklap Oude Pekela
20 november: Bingo in kantine vv PJC Nieuwe Pekela
Odbs Theo Thijssen opnieuw gecertificeerd als verkeersveilige school
Taalpunt Afeer opent locatie in ‘’Over de Brug’’
Vandaag vanaf 15.30: Winterfair bij de Christelijke Gereformeerde kerk
Appartementen aan Vrijheidsstraat hebben nu eigen naam: Vrijheidshof
Programma intocht Sinterklaas in Pekela op 23 november
7 december: Kerst-/wintermarkt in het Tehuis Nieuwe Pekela

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

sgdmbh0n5cndsdcsmpsc9n83c5