Leerkrachten Groen van Prinsterer trekken het niet meer

Geplaatst: woensdag 6 november 2019 om 11:20 | Views: 8678

NIEUWE PEKELA - De leraren van de Groen van Prinstererschool in Nieuwe Pekela 'trekken het niet meer'. De 'trek is eruit' en ze staken vandaag, net al bijna alle leraren in Nederland, voor een structurele oplossing voor de problemen in het onderwijs. Het personeel van de Groen van Prinstererschool is het met onder andere de boeren eens dat er in Nederland drastisch iets moet veranderen. Niet alleen voor het onderwijs, maar ook voor de boeren, de bouw en het transport. 'We moeten samen een grote vuist maken naar de regering'. 

Bericht van de Groen van Prinstererschool
Er was geharrewar over de stakingsdag van aanstaande woensdag. In eerste instantie waren de bonden erg blij met de 460 miljoen die vrijgemaakt werd voor het onderwijs en zo werd de staking afgelast. Bij nadere bestudering bleek het te gaan om een eenmalig bedrag, waarvan 150 miljoen voor het basisonderwijs werd vrijgemaakt. Dit is een druppel op de gloeiende plaat. In 2025 zal er een tekort van 6.000 leerkrachten zijn, als er niets verandert.

Leraren en schoolleiders hebben grote zorgen. Het lerarentekort is voelbaar in de klas en wordt alleen maar groter. De werkdruk vliegt mensen naar de keel en dat heeft zijn weerslag op de kinderen. Wij hebben liefde voor ons vak, maar voelen ook frustratie. Over kinderen die je soms niet de aandacht kunt geven die ze nodig hebben. Over het gevoel tekort te schieten na een lange werkdag. Moeten we dan met een trekker naar het Malieveld?

In het basisonderwijs, maar ook in het voortgezet onderwijs zien we het lerarentekort groeien. Klassen worden samengevoegd of naar huis gestuurd. Er moest al een school dicht omdat er geen leraren meer waren. Het plan van het kabinet om dan maar een ouder of een andere onbevoegde voor de klas te zetten leidt tot woedende reacties. "Als de minister de moed al opgeeft, wat betekent dat dan voor ons vak?"

En afgelopen vrijdag presenteerde het kabinet wat incidenteel extra geld voor het onderwijs. En natuurlijk is het goed dat er wat extra geld komt. Maar het lerarentekort is niet incidenteel. Leraren werken niet incidenteel. De loonkloof is niet incidenteel. Veel leraren lieten dan ook meteen weten dat dit echt onvoldoende was. Er is behoefte aan een structurele oplossing.

Wij willen daarom het signaal blijven afgeven en sluiten daarom de school aanstaande woensdag. Om de werkdruk te verlichten besteden we deze dag als leerkrachten aan het maken van analyses en groepsplannen. Door deze foto willen we aandacht vragen voor de problemen in het onderwijs. Heel blij zijn we met de steunbetuigingen van de ouders!

Eerder verschenen:

26 november: Hollandse spelletjesmiddag voor 65-plussers
Man probeert zichzelf in brand te steken in park Oude Pekela
Leger des Heils collecteert in Pekela
Leste herinnern veur t Pekelder Proatcafé van volgende weke
Kerstreis naar Keulen met buurtvereniging Rondom 't Veloat
24 november: Kledingbeurs in dorpshuis de Kiepe Nieuwe Pekela
Jongerenraad 'Jong Pekela' op 19 november geïnstalleerd tijdens raadsvergadering
Zie ginds komt de stoom… huh… en toen waren we Sinterklaas kwijt...
Groninger Bondgenootschap organiseert symposium “Samen voor geletterdheid”
23 november: Sinterklaas komt ook naar Boven Pekela!
Getuigschrift gevonden in de Jumbo in Oude Pekela
VAN HARTE: Willeke is vandaag 50 jaar geworden
Zonsondergang met Wedderklap Oude Pekela
20 november: Bingo in kantine vv PJC Nieuwe Pekela
Odbs Theo Thijssen opnieuw gecertificeerd als verkeersveilige school
Taalpunt Afeer opent locatie in ‘’Over de Brug’’
Vandaag vanaf 15.30: Winterfair bij de Christelijke Gereformeerde kerk
Appartementen aan Vrijheidsstraat hebben nu eigen naam: Vrijheidshof
Programma intocht Sinterklaas in Pekela op 23 november
7 december: Kerst-/wintermarkt in het Tehuis Nieuwe Pekela

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

gt1li4jf4jdk101k437a9lggb3