Leerkrachten Groen van Prinsterer trekken het niet meer

Geplaatst: woensdag 6 november 2019 om 11:20 | Views: 10163

NIEUWE PEKELA - De leraren van de Groen van Prinstererschool in Nieuwe Pekela 'trekken het niet meer'. De 'trek is eruit' en ze staken vandaag, net al bijna alle leraren in Nederland, voor een structurele oplossing voor de problemen in het onderwijs. Het personeel van de Groen van Prinstererschool is het met onder andere de boeren eens dat er in Nederland drastisch iets moet veranderen. Niet alleen voor het onderwijs, maar ook voor de boeren, de bouw en het transport. 'We moeten samen een grote vuist maken naar de regering'. 

Bericht van de Groen van Prinstererschool
Er was geharrewar over de stakingsdag van aanstaande woensdag. In eerste instantie waren de bonden erg blij met de 460 miljoen die vrijgemaakt werd voor het onderwijs en zo werd de staking afgelast. Bij nadere bestudering bleek het te gaan om een eenmalig bedrag, waarvan 150 miljoen voor het basisonderwijs werd vrijgemaakt. Dit is een druppel op de gloeiende plaat. In 2025 zal er een tekort van 6.000 leerkrachten zijn, als er niets verandert.

Leraren en schoolleiders hebben grote zorgen. Het lerarentekort is voelbaar in de klas en wordt alleen maar groter. De werkdruk vliegt mensen naar de keel en dat heeft zijn weerslag op de kinderen. Wij hebben liefde voor ons vak, maar voelen ook frustratie. Over kinderen die je soms niet de aandacht kunt geven die ze nodig hebben. Over het gevoel tekort te schieten na een lange werkdag. Moeten we dan met een trekker naar het Malieveld?

In het basisonderwijs, maar ook in het voortgezet onderwijs zien we het lerarentekort groeien. Klassen worden samengevoegd of naar huis gestuurd. Er moest al een school dicht omdat er geen leraren meer waren. Het plan van het kabinet om dan maar een ouder of een andere onbevoegde voor de klas te zetten leidt tot woedende reacties. "Als de minister de moed al opgeeft, wat betekent dat dan voor ons vak?"

En afgelopen vrijdag presenteerde het kabinet wat incidenteel extra geld voor het onderwijs. En natuurlijk is het goed dat er wat extra geld komt. Maar het lerarentekort is niet incidenteel. Leraren werken niet incidenteel. De loonkloof is niet incidenteel. Veel leraren lieten dan ook meteen weten dat dit echt onvoldoende was. Er is behoefte aan een structurele oplossing.

Wij willen daarom het signaal blijven afgeven en sluiten daarom de school aanstaande woensdag. Om de werkdruk te verlichten besteden we deze dag als leerkrachten aan het maken van analyses en groepsplannen. Door deze foto willen we aandacht vragen voor de problemen in het onderwijs. Heel blij zijn we met de steunbetuigingen van de ouders!

Eerder verschenen:

Gezellige mid-winter instuif in het Kapiteinshuis
21 januari: Open dag Badmintonvereniging BOP
22 januari: Bingoavond bij vv PJC
FNV huldigt Pieter Niezen vanwege 40-jarig lidmaatschap
21 januari: Witte Voetjes actie in Pekela
24 januari: Driegangendiner door Dushi Kook in de Binding
NIEUW: Elke donderdagavond Line Dance in de Binding
12 februari: Open repetitie The Blue Happy Bacon
GEVONDEN: ABN AMRO bankpas aan de Appelhof
4 februari: Foto Kral centraal in Pekelder Proatcafé
20 en 29 januari: Drijf-in bij Zwemclub H2Oldambt
26 januari: Nieuwjaarsconcert Luthers Bach Ensemble
VAN HARTE: Geralda Kuiper is vandaag 24 geworden
Gezellige nieuwjaarsvisite van de Zonnebloem in de Binding
19 januari: Koffieconcert 'De ontembare vrouw'
19 januari: Oecumenische dienst in Wedderwegkerk
Schilderactiviteiten Anneke Duit weer van start in 2020
Familie ter Hove zoekt ontdekster brand in vuilcontainer H. Brouwerstraat
Werkgroep Geref Kerk overhandigt cheque t.w.v. € 8.581,64
Nieuw bij Rijschool Petra: Rijbewijsgarantie!

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

788846h7bomgtva1tll56b0p02