Noordster geeft overwinning nu juist in tweede helft weg

Geplaatst: maandag 4 november 2019 om 16:20 | Views: 1091

OUDE PEKELA - Op de eerste zondag van november stond de competitiewedstrijd tegen Gomos op de kalender. Op bezoek bij Norg wilde Noordster de overwinning van vorige week een goed vervolg geven, maar helaas gaven de Pekelders in de tweede helft hun voorsprong uit handen en keerden daardoor puntloos huiswaarts.

In de eerste helft speelde Noordster niet onaardig. Na zo’n kwartier te hebben gevoetbald namen zij dan ook de leiding. Het was Ronald Paans die vanuit een corner trefzeker was: 0-1. Lang konden de mannen van Gerard Wiekens niet van de voorsprong genieten, want nog geen twee minuten later lag de bal aan de andere kant al in het net en was het weer gelijk: 1-1. Nog voor rust kwam Noordster voor de tweede keer deze middag op voorsprong. Na een hard schot van Casper Boneschansker kon Aaron Meijerhof de afgeslagen bal oppikken en binnen schieten: 1-2.

Daar waar de roodwitten vorige week juist een goede tweede helft speelden, was het vanmiddag een ander verhaal. Damy Sinot moest al in de beginfase redding brengen op een afstandsschot en niet veel later volgde als nog de 2-2. Een lage teruggetrokken voorzet ging richting de penaltystip en daar kon de bal worden ingeschoten door Gomos. Aaron Meijerhof kreeg direct na de aftrap een grote kans voor Noordster, maar zijn inzet miste voldoende kracht en een rolletje was het resultaat. Toen Ryan Erents een bal verkeerd terugspeelde, leek Gomos voor het eerst deze middag op voorsprong te komen, maar de inzet ging voorlangs. Dit gold ook voor de enorme kopkans die niet veel later volgde. Ondanks dat Noordster in de counter wat ruimte kreeg, bleef de ploeg onder druk staan. De mannen uit Norg kregen hierna weer een kopkans, maar Damy Sinot wist de inzet knap te pareren. De 3-2 kwam er als nog: een afgeslagen corner werd van richting veranderd. Gomos had de voorsprong waar ze in de tweede helft zo naar op zoek waren, maar Noordster gaf zich nog niet gewonnen. Na goed doorzetten leverde Aaron Meijerhof een goede voorzet af, maar Maarten Koetje kwam een teenlengte te kort om binnen te tikken. Dat in één van de laatste minuten van de wedstrijd de 4-2 nog viel, was alleen nog voor de statistieken. Gradus Abbas had daarvoor nog een aanvaller onderuit getrokken en de rode kaart ontvangen en kan zodoende Sinterklaas de komende weken gaan ondersteunen.

Al met al een nederlaag waar Noordster weer het gevoel bij had dat er meer in had gezeten. Toch maakt dit de competitie ook leuk, want in de eerste klasse F kan iedereen van elkaar winnen en verliezen, waardoor het elke zondag weer knokken voor de punten wordt. Komende zondag volgt bijvoorbeeld alweer de wedstrijd tegen GRC en ook dan zullen er weer mogelijkheden liggen.

Eerder verschenen:

26 november: Hollandse spelletjesmiddag voor 65-plussers
Man probeert zichzelf in brand te steken in park Oude Pekela
Leger des Heils collecteert in Pekela
Leste herinnern veur t Pekelder Proatcafé van volgende weke
Kerstreis naar Keulen met buurtvereniging Rondom 't Veloat
24 november: Kledingbeurs in dorpshuis de Kiepe Nieuwe Pekela
Jongerenraad 'Jong Pekela' op 19 november geïnstalleerd tijdens raadsvergadering
Zie ginds komt de stoom… huh… en toen waren we Sinterklaas kwijt...
Groninger Bondgenootschap organiseert symposium “Samen voor geletterdheid”
23 november: Sinterklaas komt ook naar Boven Pekela!
Getuigschrift gevonden in de Jumbo in Oude Pekela
VAN HARTE: Willeke is vandaag 50 jaar geworden
Zonsondergang met Wedderklap Oude Pekela
20 november: Bingo in kantine vv PJC Nieuwe Pekela
Odbs Theo Thijssen opnieuw gecertificeerd als verkeersveilige school
Taalpunt Afeer opent locatie in ‘’Over de Brug’’
Vandaag vanaf 15.30: Winterfair bij de Christelijke Gereformeerde kerk
Appartementen aan Vrijheidsstraat hebben nu eigen naam: Vrijheidshof
Programma intocht Sinterklaas in Pekela op 23 november
7 december: Kerst-/wintermarkt in het Tehuis Nieuwe Pekela

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

0apkilvvcar276nt6j9qrlrkt6