Noordster boekt eerste competitienederlaag tegen Sneek

Geplaatst: maandag 7 oktober 2019 om 18:55 | Views: 3659

OUDE PEKELA - Nadat vorige week de wedstrijd tegen VKW was afgelast vanwege het slechte weer, ging de uitwedstrijd tegen Sneek wel door. Het was wel wat winderig, maar gelukkig was het droog. De Friezen waren vorig jaar tweede geworden en waren promotie naar de hoofdklasse net misgelopen. De Pekelders wisten dus dat er een geduchte tegenstander op hen stond te wachten en dat het een lastige wedstrijd werd, bleek wel. Na negentig minuten voetbal keerde Noordster namelijk puntloos huiswaarts: 3-1.

Na vijf minuten moest Damy Sinot al in actie komen. Hij bracht redding op een vrije trap van Sneek. Of het nu aan de wind of aan het kunstgras lag, Noordster bleef moeite hebben met de opbouw, was onnauwkeurig in de passing en startte nerveus. Ondanks een licht overwicht van de gastheren stond het na een kwartier nog 0-0. Na twintig minuten kwam daar de eerste dreiging van de Oost-Groningers, maar het schot van Maarten Koetje ging naast. Niet veel later lag de bal aan de andere kant wel in het netje. Een aanval van BOSO Sneek werd met het hoofd afgewerkt door Gerben Visser: 1-0. De Pekelders hadden binnen een minuut op gelijke hoogte kunnen komen, maar een aanval van Noordster werd niet omgezet tot doelpunt en Michael Lap schoot naast. Na z’n dertig minuten was het weer Damy Sinot die in actie moest komen. Dit keer wist de goalie een kopbal te pareren. Noordster bleef in deze fase slordig aan de bal en na gerommel in de eigen verdediging in combinatie met een snelle tegenaanval was het Klaas Boersma die namens Sneek de 2-0 op het scorebord zette.

De eerste tien minuten na de rust waren beide ploegen aan elkaar gewaagd met kleine kansen voor beide teams. Na een kwartier had Noordster een aanval over de linkerkant, maar Maarten Koetje stuitte op de keeper. Het duel werd een kwartier voor tijd definitief op slot gegooid door een goal van Gerben Visser. Hoewel de goal duidelijk onreglementair oogde, vergat de assistent zijn vlag omhoog te steken. Kees Dun had niet veel later de eer nog kunnen redden, maar na een snelle aanval was zijn inzet te zwak. Het eredoelpunt kwam er als nog. In de laatste minuut van de officiële speeltijd wist Kees Dun vanuit een snelle uitbraak nu wel de 1-3 binnen te schieten. In de laatste minuut kreeg Sneek nog een schietkans in het zestienmetergebied, maar wederom redde Damy Sinot.

Alhoewel er wellicht meer in had gezeten als de Pekelders wat nauwkeuriger waren geweest, was de nederlaag wel terecht. Volgende week liggen er gelukkig alweer nieuwe kansen. Dan komt SC Stadspark naar Oude Pekela!

Eerder verschenen:

Dubbele subsidie voor bewoners van proeftuin alleen nog in 2024 beschikbaar
Uitslag verloting 2024 korfbalvereniging WSS
Eerste Jumbo tegoedbonnen uitgereikt aan winnaars Glasvezel Pekela loterij
Pekela zoekt leden voor een Adviesraad Sociaal Domein
Badmintonvereniging Oude Pekela organiseert Zomertoernooi
VAN HARTE: Elsinus Kok 'Kokkie' is 60 jaar geworden
VAN HARTE: Jeroen Kuiper is 45 jaar geworden!
Voorlichtingsmiddag over online veiligheid voor senioren in Oude Pekela
4 mei: Hervormde kerk Nieuwe Pekela haalt oud papier op
Palen geïnstalleerd om Unionbrug in Oude Pekela te beschermen
Creatieve leerlingen Dollard College tonen burgemeester kunstmaquettes
Twee inwoners van Pekela krijgen Nederlandse nationaliteit
27 april: Oranje Bevrijdingsconcert in de Binding
R.K. Jenaplan-Freinetschool St. Willibrordus viert 100 jaar Jenaplan
Gezellige bingomiddag van de Zonnebloem in MFC de Binding
5 mei: Classic demo races georganiseerd door Rijdend Motorsport Museum
Burgemeester Jaap Kuin zaagt Old Ambt Meubelen open
VV Damacota introduceert de Damacota (in)wisselbeker!
Ruim 250 wandelaars tijdens derde editie Roegbainder wandeltocht
1 juni: Feest voor kinderen bij seizoensafsluiting VV Damacota

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

52jtgk6sq1pe8uf5dpngsnf0v1