Noordster boekt eerste competitienederlaag tegen Sneek

Geplaatst: maandag 7 oktober 2019 om 18:55 | Views: 1972

OUDE PEKELA - Nadat vorige week de wedstrijd tegen VKW was afgelast vanwege het slechte weer, ging de uitwedstrijd tegen Sneek wel door. Het was wel wat winderig, maar gelukkig was het droog. De Friezen waren vorig jaar tweede geworden en waren promotie naar de hoofdklasse net misgelopen. De Pekelders wisten dus dat er een geduchte tegenstander op hen stond te wachten en dat het een lastige wedstrijd werd, bleek wel. Na negentig minuten voetbal keerde Noordster namelijk puntloos huiswaarts: 3-1.

Na vijf minuten moest Damy Sinot al in actie komen. Hij bracht redding op een vrije trap van Sneek. Of het nu aan de wind of aan het kunstgras lag, Noordster bleef moeite hebben met de opbouw, was onnauwkeurig in de passing en startte nerveus. Ondanks een licht overwicht van de gastheren stond het na een kwartier nog 0-0. Na twintig minuten kwam daar de eerste dreiging van de Oost-Groningers, maar het schot van Maarten Koetje ging naast. Niet veel later lag de bal aan de andere kant wel in het netje. Een aanval van BOSO Sneek werd met het hoofd afgewerkt door Gerben Visser: 1-0. De Pekelders hadden binnen een minuut op gelijke hoogte kunnen komen, maar een aanval van Noordster werd niet omgezet tot doelpunt en Michael Lap schoot naast. Na z’n dertig minuten was het weer Damy Sinot die in actie moest komen. Dit keer wist de goalie een kopbal te pareren. Noordster bleef in deze fase slordig aan de bal en na gerommel in de eigen verdediging in combinatie met een snelle tegenaanval was het Klaas Boersma die namens Sneek de 2-0 op het scorebord zette.

De eerste tien minuten na de rust waren beide ploegen aan elkaar gewaagd met kleine kansen voor beide teams. Na een kwartier had Noordster een aanval over de linkerkant, maar Maarten Koetje stuitte op de keeper. Het duel werd een kwartier voor tijd definitief op slot gegooid door een goal van Gerben Visser. Hoewel de goal duidelijk onreglementair oogde, vergat de assistent zijn vlag omhoog te steken. Kees Dun had niet veel later de eer nog kunnen redden, maar na een snelle aanval was zijn inzet te zwak. Het eredoelpunt kwam er als nog. In de laatste minuut van de officiële speeltijd wist Kees Dun vanuit een snelle uitbraak nu wel de 1-3 binnen te schieten. In de laatste minuut kreeg Sneek nog een schietkans in het zestienmetergebied, maar wederom redde Damy Sinot.

Alhoewel er wellicht meer in had gezeten als de Pekelders wat nauwkeuriger waren geweest, was de nederlaag wel terecht. Volgende week liggen er gelukkig alweer nieuwe kansen. Dan komt SC Stadspark naar Oude Pekela!

Eerder verschenen:

VAN HARTE: Antoon is vandaag 65 jaar geworden
29 januari: Moppereend in Bibliotheek Oude Pekela
Jubilerende judovereniging Zempo zoekt oud-leden
De Nationale Voorleesdag(en) bij stichting Peuterwerk in Pekela
Uitslag Winkelweek Lotenactie 2019
Noordster zeer verheugd met komst hoofdtrainer Jouke Faber
Hoofdtrainer Cor Grozema verlengt bij vv Damacota
Kinderen obs Hendrik Wester ontbijten op school
Monument Levenslicht onthuld in MFC De Binding
Nieuw bij Rijschool Petra: Rijbewijsgarantie!
Bouwbedrijf Fennema, klantvriendelijk, vakkundig & flexibel!
Diverse witte voetjes achtergelaten tijdens 'witte voetjes actie'
6 juni: Rock-on outdoor festival in park Nieuwe Pekela
Voorlopig geen fusie tussen Damacota en PJC in Nieuwe Pekela
28 maart: Kledingbeurs in de Kiepe Nieuwe Pekela
Gezellige mid-winter instuif in het Kapiteinshuis
FNV huldigt Pieter Niezen vanwege 40-jarig lidmaatschap
21 januari: Witte Voetjes actie in Pekela
NIEUW: Elke donderdagavond Line Dance in de Binding
12 februari: Open repetitie The Blue Happy Bacon

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

cgek95h1egkniv4s5nh1n8i1g5