Noordster boekt eerste competitienederlaag tegen Sneek

Geplaatst: maandag 7 oktober 2019 om 18:55 | Views: 1246

OUDE PEKELA - Nadat vorige week de wedstrijd tegen VKW was afgelast vanwege het slechte weer, ging de uitwedstrijd tegen Sneek wel door. Het was wel wat winderig, maar gelukkig was het droog. De Friezen waren vorig jaar tweede geworden en waren promotie naar de hoofdklasse net misgelopen. De Pekelders wisten dus dat er een geduchte tegenstander op hen stond te wachten en dat het een lastige wedstrijd werd, bleek wel. Na negentig minuten voetbal keerde Noordster namelijk puntloos huiswaarts: 3-1.

Na vijf minuten moest Damy Sinot al in actie komen. Hij bracht redding op een vrije trap van Sneek. Of het nu aan de wind of aan het kunstgras lag, Noordster bleef moeite hebben met de opbouw, was onnauwkeurig in de passing en startte nerveus. Ondanks een licht overwicht van de gastheren stond het na een kwartier nog 0-0. Na twintig minuten kwam daar de eerste dreiging van de Oost-Groningers, maar het schot van Maarten Koetje ging naast. Niet veel later lag de bal aan de andere kant wel in het netje. Een aanval van BOSO Sneek werd met het hoofd afgewerkt door Gerben Visser: 1-0. De Pekelders hadden binnen een minuut op gelijke hoogte kunnen komen, maar een aanval van Noordster werd niet omgezet tot doelpunt en Michael Lap schoot naast. Na z’n dertig minuten was het weer Damy Sinot die in actie moest komen. Dit keer wist de goalie een kopbal te pareren. Noordster bleef in deze fase slordig aan de bal en na gerommel in de eigen verdediging in combinatie met een snelle tegenaanval was het Klaas Boersma die namens Sneek de 2-0 op het scorebord zette.

De eerste tien minuten na de rust waren beide ploegen aan elkaar gewaagd met kleine kansen voor beide teams. Na een kwartier had Noordster een aanval over de linkerkant, maar Maarten Koetje stuitte op de keeper. Het duel werd een kwartier voor tijd definitief op slot gegooid door een goal van Gerben Visser. Hoewel de goal duidelijk onreglementair oogde, vergat de assistent zijn vlag omhoog te steken. Kees Dun had niet veel later de eer nog kunnen redden, maar na een snelle aanval was zijn inzet te zwak. Het eredoelpunt kwam er als nog. In de laatste minuut van de officiële speeltijd wist Kees Dun vanuit een snelle uitbraak nu wel de 1-3 binnen te schieten. In de laatste minuut kreeg Sneek nog een schietkans in het zestienmetergebied, maar wederom redde Damy Sinot.

Alhoewel er wellicht meer in had gezeten als de Pekelders wat nauwkeuriger waren geweest, was de nederlaag wel terecht. Volgende week liggen er gelukkig alweer nieuwe kansen. Dan komt SC Stadspark naar Oude Pekela!

Eerder verschenen:

23 oktober: Halloween disco bij KidzKlub Ons Stee Oude Pekela
Gemeente Pekela een van de weinige gemeentes zonder toeristenbelasting
Schoolklassen strijden om titel sportiefste klas gemeente Pekela 2019
Leerlingen Kindcentrum Feiko Clock naar atletiekvereniging Aquilo
Aanmelding voor de Pekelder Vrijwilligersprijs 2019 gestart
24 oktober: Kom mee eten met driegangendiner door Dushi kook
22 oktober: Kinderboerderij Oude Pekela viert 5-jarig bestaan
VAN HARTE: Joop Brugman is vandaag 70 jaar geworden
Programma Koffieconcerten in Albatrosgebouw te Nieuwe Pekela
Noordster wint eerste thuiswedstrijd verdiend van Stadspark
Auto te water in Oude Pekela; bestuurder aangehouden
Mobiele Planetarium op obs De Linde
Start deelcontrole hondenbelasting in Pekela
Heel Noord-Nederland recyclet, ook Pekela
Veiligheid staat voorop, ˇˇk in Pekela!
Fietscontrole Theo Thijssen: fietsen in goede staat
Gemeente Pekela hijst Regenboogvlag op Coming Outdag
Geheugenopfrissertje: 15 oktober Pekelder ProatcafÚ in de Riggel
21 t/m 23 oktober: King's Kids in Ontmoetingscentrum de Kiepe
Overzicht evenementen in de Binding 2019

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

h36ehsneounkhpgak58babgud3