Kylian met team van TEAM NL 5-de op EK judo in Finland

Geplaatst: maandag 16 september 2019 om 21:35 | Views: 1850

PEKELA - Afgelopen vrijdag is Kylian Bulthuis uit Oude Pekela naar Finland gevlogen om daar op zondag deel te nemen aan het EK teams voor de junioren (-21). Aan deze teamwedstrijd deden in totaal 14 landenteams mee. Kylian werd geselecteerd voor de klasse +90 kg, terwijl hij normaal in de klasse tot 100 kg uitkomt. Helaas kreeg hij geen uitnodiging voor de individuele wedstrijden, maar werd wel geselecteerd voor het team van TEAM NL.

Het team bestaat uit 3 dames (-57, -70 en +70 kg) en 3 heren (-73, -90 en +90 kg) en krijgen voor iedere wedstrijd te horen wat de volgorde van gewichten zal zijn en bij gelijkspel wordt er random een gewicht aangewezen om de beslissende wedstrijd te judoën.

De eerste wedstrijd was tegen Hongarije en werd gewonnen met 4 – 2, nu door naar de tweede ronde. In de tweede ronde, de kwartfinale, kwamen ze Polen tegen. Ook deze werd weer gewonnen met 4 – 2. Nu moesten ze judoën in de halve finale, daar kwamen ze het lastige team van Italië tegen. Kylian was als tweede aan de beurt, maar verloor helaas van de 160 kg wegende Italiaan. Uiteindelijk kwam de stand op 3 – 3 en werd random de gewichtsklasse, waar Kylian in uitkwam, aangewezen. Deze wedstrijd werd pas na 4.00 minuten beslist met een waza-ari in het voordeel van Italië.

Met het verliezen van deze wedstrijd was een finaleplaats verkeken en moesten ze nu nog strijden om brons tegen het sterke team uit Georgië met vier kersverse Europees Kampioenen in het team. Niet alle judoka’s hebben kunnen judoën, want na 4 verliespartijen was de kans om te winnen al verkeken en verloren dus de strijd om brons. Met een teleurstelling te verwerken zijn ze allen toch best tevreden over het resultaat dat ze met dit jonge team een welverdiende 5-de plaats hebben weten te behalen. Kylian heeft gevochten wat hij waard was, maar dit mocht niet genoeg zijn met een gewicht van 100 kg tegen judoka’s met een gewicht van respectievelijk 150, 170, 160 en 140 kg !!! Ondanks het goede judo dat Kylian heeft laten zien, was het niet genoeg om deze super-zwaargewichten op de rug te krijgen. In ieder geval waren de Nationale coaches zeer tevreden met zijn getoonde vechtlust…..

Eerder verschenen:

23 oktober: Halloween disco bij KidzKlub Ons Stee Oude Pekela
Gemeente Pekela een van de weinige gemeentes zonder toeristenbelasting
Schoolklassen strijden om titel sportiefste klas gemeente Pekela 2019
Leerlingen Kindcentrum Feiko Clock naar atletiekvereniging Aquilo
Aanmelding voor de Pekelder Vrijwilligersprijs 2019 gestart
24 oktober: Kom mee eten met driegangendiner door Dushi kook
22 oktober: Kinderboerderij Oude Pekela viert 5-jarig bestaan
VAN HARTE: Joop Brugman is vandaag 70 jaar geworden
Programma Koffieconcerten in Albatrosgebouw te Nieuwe Pekela
Noordster wint eerste thuiswedstrijd verdiend van Stadspark
Auto te water in Oude Pekela; bestuurder aangehouden
Mobiele Planetarium op obs De Linde
Start deelcontrole hondenbelasting in Pekela
Heel Noord-Nederland recyclet, ook Pekela
Veiligheid staat voorop, ˇˇk in Pekela!
Fietscontrole Theo Thijssen: fietsen in goede staat
Gemeente Pekela hijst Regenboogvlag op Coming Outdag
Geheugenopfrissertje: 15 oktober Pekelder ProatcafÚ in de Riggel
21 t/m 23 oktober: King's Kids in Ontmoetingscentrum de Kiepe
Overzicht evenementen in de Binding 2019

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

os7g4ac5r1qsrctdpj5ugq2j52