Mannenkoor Albatros gaat druk najaar tegemoet

Geplaatst: maandag 9 september 2019 om 13:55 | Views: 3385

PEKELA - Het Groninger Christelijk Mannenkoor Albatros uit Nieuwe Pekela is sinds eind augustus weer met haar repetities van start gegaan. Een aantal aspirant-koorleden heeft zich bij het koor gevoegd en nieuwe liederen worden ingestudeerd. Albatros heeft een hectische periode achter de rug met ups en downs, zoals het 85-jarig jubileum, de opname van de nieuwe CD, concerttrip naar Engeland, maar ook het overlijden van befaamde en geliefde dirigent Anton Stulp.

In mei heeft opvolger Cas Straatman het stokje voortvarend overgenomen. Dat deze opvolging vloeiend is verlopen is te verklaren uit het feit dat Cas, tevens dirigent van andere koorgezelschappen, en docent aan het Prins Claus Conservatorium Groningen, al vele jaren Albatros op de piano heeft begeleid. Albatros ziet het nieuwe seizoen met een volle concertagenda dan ook enthousiast en met vertrouwen tegemoet.

Te beginnen met het theaterconcert in vanBeresteyn Veendam op zaterdag 28 september. Het programma wordt zeer divers en voor het publiek zeer aantrekkelijk. Natuurlijk brengt Albatros de Russische Kozakkenliederen waarmee het koor al in het verleden met haar optredens met Ivan Rebrov en in het buitenland zo bekend is geworden (uiteraard in Kozakkentenue). Hierbij wordt Albatros begeleid door accordeonvirtuoos Gertie Bruin die zijn kunnen ook met een intermezzo zal laten horen. Maar het koor brengt ook Groninger liedjes van Ede Staal, vlotte spirituals, alsmede arrangementen van bekende liederen zoals het Hallelujah van Cohen en van Händel en de Bananaboatsong van Harry Belafonte. Ook is er een speciaal gastoptreden van Bas Schipper, Veendammer van het jaar 2018, vanwege zijn spontane actie met pianospel op NS-stations voor het goede doel. Albatros wil ook dit graag mede ondersteunen. Kortom, het wordt een concertavond die u niet mag missen.

Die zelfde zaterdag zal ’s middags om 17.00 uur eerst nog medewerking worden verleend aan de provincie-brede recordpoging Grunnens Laid zingen op het Museumplein te Veendam. En op zondag 29 sept. is er medewerking aan de Tocht om de Noord door voor de wandelaars en andere belangstellenden in de RK Kerk te Oude Pekela vanaf ± 11.15 uur een tweetal uitvoeringen te verzorgen (gratis toegang).

Na dit theater-concert in vanBeresteyn maakt Albatros zich op voor een gevarieerd concert in de Magnuskerk in Bellingwolde op zondagmiddag 13 oktober, gevolgd door een medewerking in het Friese Damwoude op 26 okt. en combi-concert met de brass-combinatie Mear Brass in Garyp op 16 nov. Dan volgen een adventsmedewerking in Borger op 8 dec., en de traditionele Volkskerstzang in Oude Pekela op 14 dec. En tot slot, dat wordt ook al bijna een traditie, wordt in Musselkanaal, samen met het bekende Neva Ensemble uit Sint Petersburg (Rusland), op vrijdag 20 december een internationaal Kerstconcert gegeven. Kortom, Albatros ziet een druk seizoen tegemoet.

Eerder verschenen:

8 april: Paasfeest voor kinderen in het Hugo de Grootpark
21 maart: Voorjaarsmarkt bij de Pekelahof in Oude Pekela
29 februari: Kledingbeurs voor Minima aan Holland Marsh 17 D
Molen de Onrust in rouwstand na overlijden Gerda Koster
2 maart: Training door Dementie Vriendelijk 'hoe betrek je de buurt'
Aanmelding takkenroute (9 t/m 13 maart) gestart
Vrijdag 28 februari geen wijketen van Dushi Kook
Wonen op een mooie locatie in het centrum van Oude Pekela?
Peter Hannemann beŽdigd als raadslid voor de SP in gemeenteraad
28 en 29 februari: Oud papier wordt ingezameld bij de Wedderwegkerk
1 maart: Koppel darttoernooi in dartcafť d'Oal Stee
20 juni: Country Music Beats Batten festival in de Kiepe
Concert Eikens en Warta valt in de smaak!
14 en 21 maart: Toneelgroep Rondom 't Vloat speelt in de Kiepe
Vrijwilligerscentrale Pekela zoekt vrijwilligers voor Clockstede en begraafplaats
Judoschool Wouter Meijer doet ervaring op bij Zempo
Sportschool Loods 9 aan Holland Marsh Nieuwe Pekela geopend
Afslag Nieuwe Pekela zuid krijgt vorm [FOTOREPORTAGE]
Gratis kabouter judo bij 50-jarige Judovereniging Zempo
judoka's Judo Topsport Oost Groningen door naar NK

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

mhsqae7qfiscjeufg3g0r01nt0