De Riggel in Boven Pekela moderniseert

Geplaatst: woensdag 4 september 2019 om 12:10 | Views: 3889

BOVEN PEKELA - De Riggel in Boven Pekela investeert voor bijna 55 duizend euro in de modernisering van de accommodatie. De investering is nodig om De Riggel toekomstbestendig te maken en te houden. Het resultaat van de omschakeling naar duurzame energie is dat de Riggel in Boven Pekela meer en meer activiteiten kan organiseren en grotere aantallen mensen trekt.

De bezoekers is gevraagd wat zij graag verandert zouden willen zien in de Riggel. Als antwoord op die vraag kwam vaak “een nieuwe moderne uitstraling”. De Riggel is gebouwd in de jaren 80 van de vorige eeuw en veel elementen van de inrichting in de grote zaal stammen ook nog uit die tijd. Hier kan inderdaad wel iets veranderen. De systeem plafonds in het gebouw zijn aan vervanging toe en ook de grenen schrootjes zijn niet echt meer van deze tijd. De stoelen van de grote zaal zijn versleten. Ook de audio visuele installatie kan een upgrade gebruiken om in deze moderne tijden van interactieve TV en audio mee te kunnen.

Samen met een verbetering van de installaties in de keuken en een laatste partij zonnepanelen om ook in koudere winters energie neutraal te blijven, maakt een mooi project. Dat vonden niet alleen de mensen en het bestuur van de Riggel. Diverse fondsen waren het er mee eens en dragen financieel hun steentje bij aan dit project met een totaalbedrag van bijna 50 duizend euro.

Het Oranje Fonds, Prins Bernard Cultuur Fonds, VSB fonds, Emmaplein Foundation, Leader Oost- Groningen, HS Kammingafonds, de Rabobank, de Provincie Groningen en Gemeente Pekela gaan er naast een grote bijdrage uit de eigen financiële middelen voor zorgen dat de Riggel binnenkort een nieuw fris en toekomst bestendige installatie en interieur krijgt. Hiervoor wordt samen gewerkt met een stylist die er voor zorgt dat alle veranderingen aan meubilair en inrichting bij elkaar passen en de komende jaren weer mee kunnen zonder gedateerd te lijken. De gemoedelijke gezellige uitstraling moet behouden blijven als ook de goede akoestiek van de grote zaal.

Nu de financiering van dit grote project rond is gaat komende weken met de uitvoering van het project begonnen worden. Een en ander hopen we samen met de eigen vrijwilligers nog voor de kerst af te ronden. Hierbij zijn veel eigen werkzaamheden gepland door onze vrijwilligers om zo de kosten te drukken. Want de Riggel is in Boven Pekela een begrip en kan steunen op vele vrijwilligers die met plezier de zaak draaiende houden.

Het Oranje Fonds steunt jaarlijks ruim 7.500 sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met € 27,4 miljoen initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

VSBfonds ondersteunt initiatieven die bijdragen aan een samenleving waarin iedereen actief meedoet, zich betrokken voelt en de kans heeft persoonlijk en maatschappelijk te groeien. Het fonds is actief op drie gebieden: Mens & Maatschappij voor sociale initiatieven die meedoen als doel hebben, Kunst & Cultuur voor plannen waardoor meer mensen kunnen genieten van kunst en cultureel erfgoed en Beurzen voor studenten die in het buitenland verder willen studeren of onderzoek doen. Het fonds steunt projecten met geld, kennis, ervaring en een professioneel netwerk.

Eerder verschenen:

11 mei: Open Nederlands Kampioenschap Kaaibakken bij Wel Wait
Diamanten bruidspaar Zijlstra viert feest
Gezond, lekker en gratis thuisbezorgd door Maaltijdservice Oosterlengte
Echtpaar De Vries viert 60-jarig huwelijksjubileum
25 april: Kom fysiotherapeute Inge Lenting uitzwaaien; ze gaat met pensioen!
20 april: Officiële opening showroom Old Ambt Meubelen in Oude Pekela
Nij Begun de goudpot aan het einde van de regenboog?
20 april: Kledingbeurs voor de minima aan Holland Marsh 17D Nieuwe Pekela
Sponsor Vera uit Nieuwe Pekela om te bouwen aan verandering in Rwanda!
21 april: Grunneger dainst in Hervormde kerk Nieuwe Pekela
12 en 13 juli Rock-On Outdoor Festival in het Boekhovenpark Nieuwe Pekela
Expositie 'Bruggen in beeld' in winkelcentrum de Helling
Organisatie klaar voor 3e Roegbainder wandeltocht
Auto brandt volledig uit aan Thorbeckelaan Oude Pekela
Nieuwe pand van Siefkes Vastgoed met een feestelijke knal officieel geopend
Vier teams strijden tegen elkaar tijdens 1e editie van slag om Pekels Goud
VAN HARTE: Aletta Bont is 33 geworden
Pekela staat er goed op bij gebruikers van Wmo
Seizoensafsluiting Damacota met SV Heerenveen én nog veel meer!
Weerbaarheid- en zelfverdedigingslessen voor dames bij Zempo

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

epr2pi3sn7nmht5g2qh6q22ca7